Sănătate. 6 semnale de alarmă pentru cancerul colorectal. Cum îl previi?

Campania 45+, un program suport de educare medicală despre cancerul colorectal


Sute de mii de pacienți sunt diagnosticați anual în Europa cu cancer colorectal. Dintre aceștia, 20% prezintă deja metastaze ceea ce duce la o mortalitate ce depășește 700.000 de pacienți pe an. Pentru a reduce incidența acestei boli și efectele sale devastatoare, Dr. Alexandrina Constantinescu - medic primar gastroenterolog și fondatoarea Endogastrohep Center, a pus bazele campaniei 45+, un program suport de educare medicală adresat persoanelor care au trecut de 45 de ani și care prezintă o incidență mai crescută de apariție a acestui tip de cancer.

“Din păcate, până în acest moment în România nu este funcțional un program național pentru Screening în Cancerul Colorectal și nu cred că în următoarea perioadă vor exista resursele necesare pentru demararea lui.
Ținând cont de statisticile legate de creșterea alarmantă a incidenței și a mortalității prin cancer colorectal în ultimii 25 de ani, am vrut să tragem un semnal de alarmă, să senzibilizăm populația pentru efectuarea testelor de screening specifice începând cu vârsta de 45 de ani. În plus, vrem să venim în întâmpinarea pacienților și să îi determinăm să facă acest pas extrem de important pentru sănătatea lor, drept pentru care în perioada 12 noiembrie – 20 decembrie oferim și un discount de 20% pentru un set complet de investigații aferent acestei boli”,
Dr.
Alexandrina Constantinescu, medic primar gastroenterolog și fondatoarea Endogastrohep Center.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • al DUMNEAVOASTRĂ pe 19 Iul 2016, 00:30
    Româneasca, sireaca

    Păi, hotărîţi-vă: ori "a treia", ori "CEA MAI întîlnită" (formă de cancer). Dacă-i "cea mai...", e superlativ, nu se mai numără nimic. Sau, poate, aţi vrut să spuneţi "a treia dintre CELE mai întîlnite...", da' nu v-a ieşit. Încercaţi şi-n ROMÂNEŞTE, că nu vă strică machiaju'. Şi-ncercaţi să vă adresaţi cititorilor cu "dumneavoastră", că poate nu v-ar conveni să fiţi apelaţi cu "bă" sau "fă".

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod