Sănătate. 5 alimente care calmează arsurile la stomac



3. Ghimbirul

A fost folosit de secole pentru efectul său antiinflamator şi pentru proprietatea sa de a trata problemele gastrointestinale. Dacă îl foloseşti cu moderaţie, ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii pentru arsurile la stomac, susţin specialiştii. Adaugă în toate mâncărurile câte puţin ghimbir răzuit sau consumă după masă un ceai de ghimbir (ghimbir răzuit infuzat în apă fierbinte).  


4. Ceaiul de muşeţel

Bea după masă un ceai de muşeţel călduţ care are efecte calmante asupra stomacului.


5.
Mestecă gumă fără zahăr timp de o jumătate de oră după masă


Acest obicei te va ajuta să reduci acidul care se formează imediat după ce ai mâncat. De asemenea, este foarte important ca după masă să nu te întinzi niciodată în pat, deoarece arsurile vor avea o intensitate foarte ridicată.


Alimente care pot să cauzeze arsuri la stomac


În această categorie intră citricele, sucul de roşii, prăjelile, ceapa, sucurile carbogazoase, alimentele picante, mâncărurile foarte grase, cafeaua, ceaiul, băuturile care au în combinaţia lor cafeină, ciocolata şi menta.

Prin urmare, este recomandat să eviţi: alimentele grase, cafeina, carnea tocată, chipsurile, ciocolata, reţetele coapte cu o cantitate mare de grăsime, sosurile grase pentru salate, alcoolul, alimentele procesate din carne, cartofii prăjiţi, citricele, roşiile, cartofii, ceapa, usturoiul, pastele cu brânză, pastele cu sos de roşii sau de smântână, lactatele cu multă grăsime. 
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • BARGAN MARIA pe 8 Mar 2016, 09:40
    am arsuri la stomac si ma umflu

    CE POT FACE? cand am arsuri mai iau bicarbonat de sodiu si i-mi revin dar raman cu stocacul umflat ca nici nu ma pot apleca simp ca ma inadus.

    4
    0

  • Relu Macovei pe 5 Feb 2016, 04:51
    Arsurile de stomac

    La noi este o boala de familie.Atat bunicul,mama eu cat si copii suferim de arsuri stomacale.Cu timpul am dascoperit ca cel mai eficient remediu si de loc nociv este LAPTELE PRAF ,Acasta fiind aliment alcalin inlocuieste cu succes bicarbonatul si la mine are efect instantaneu.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod