Sănătate. 5 alimente care calmează arsurile la stomac

Nu le ignora, deoarece se poate ajunge la probleme serioase! Descoperă cum să ai grijă la dietă şi cum te ajută ea ca să uşurezi simptomele
Arsurile la stomac sunt cauzate de boala de reflux gastrointestinal. Simptomele apar atunci când sucurile acide din stomac urcă în esofag, tubul care leagă gâtul de stomac. În timpul procesului de digestie, sfincterul esofagian inferior (zona care leagă esofagul de stomac) este relaxat pentru a permite alimentelor ingerate să treacă din esofag în stomac, după care se contractă la loc, explică celebrul Dr. Oz în emisiunea sa The Dr. Oz Show.

"În stomac, hrana întâlneşte sucurile gastrice acide şi enzimele care sunt necesare pentru digestie, însă în unele cazuri sfincterul esofagian inferior nu se închide la loc şi permite urcarea sucurilor acide din stomac in esofag.
Acest lucru cauzează acele arsuri îngrozitoare pe care le resimţi în capul pieptului. Putem să vorbim despre o boala de reflux gastrointestinal atunci când arsurile la stomac intense apar de cel puţin două ori în fiecare săptămână"
, explică specialistul.

Dacă ai constatat că ai arsuri stomacale dese este recomandat să mergi la un consult gastroenterologic pentru a depista cauza si a urma un tratament adecvat. Dacă nu tratezi arsurile stomacale frecvente trebuie să ştii că acestea pot cauza leziuni pe esofag care degenerează în timp în gastrită, ulcer şi în foarte rare cazuri se ajunge la cancer, avertizează Dr.
Oz.


5 alimente care calmează arsurile


1. Sucul natural de aloe vera

Acesta are un efect calmant asupra esofagului şi are capacitatea de a calma iritaţiile. Astfel intensitatea simptomelor va fi mult diminuată.


2. Bicarbonatul de sodiu adăugat în apă

Acest truc pe care îl cunoşti probabil din copilărie chiar funcţionează, însă trebuie folosit cu moderaţie doar în cazurile de urgenţă. Amestecă puţin bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi bea tot lichidul. Bicarbonatul va avea un rol alcalin, reducând intensitatea arsurilor.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • BARGAN MARIA pe 8 Mar 2016, 09:40
    am arsuri la stomac si ma umflu

    CE POT FACE? cand am arsuri mai iau bicarbonat de sodiu si i-mi revin dar raman cu stocacul umflat ca nici nu ma pot apleca simp ca ma inadus.

    4
    0

  • Relu Macovei pe 5 Feb 2016, 04:51
    Arsurile de stomac

    La noi este o boala de familie.Atat bunicul,mama eu cat si copii suferim de arsuri stomacale.Cu timpul am dascoperit ca cel mai eficient remediu si de loc nociv este LAPTELE PRAF ,Acasta fiind aliment alcalin inlocuieste cu succes bicarbonatul si la mine are efect instantaneu.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod