5 remedii pentru arsurile la stomac

E imposibil să nu fi constatat măcar o dată acest simptom supărător de arsură la stomac. Cauzele pot să fie multiple, însă poţi să te înarmezi cu câteva remedii naturale care acţionează rapid când ai nevoie de ele.

E imposibil să nu fi constatat măcar o dată acest simptom supărător de arsură la stomac. Cauzele pot să fie multiple, însă poţi să te înarmezi cu câteva remedii naturale care acţionează rapid când ai nevoie de ele.

 

Specialiştii sunt de părere că alimentele care creează frecvent senzaţia de arsură la stomac sau aciditatea pe care o resimţi uneori sunt:

  • ciocolata
  • ţigările
  • mâncarea picantă
  • mesele copioase
  • usturoiul, ceapa.


În cazul în care ai senzaţii de arsură din când în când, iată ce remedii acţionează cel mai bine:

 

1. Sucul de aloe vera

Este recunoscut din vremuri străvechi ca un remediu excelent împotriva arsurilor la stomac.

 

2. Oţetul de mere

Sa, sună înfricoşător, însă funcţionează în unele situaţii, deoarece e posibil ca arsurile la stomac să apară şi din cauza unei cantităţi mici de acid în stomac. Diluează o linguriţă de oţet de mere într-un pahar cu apă şi bea amestecul înainte de masă.

 

3. Bicarbonatul de sodiu

Amestecă o jumătate de linguriţă de bicarobonat de sodiu într-un pahar cu apă şi bea compoziţia.

 

4. Mierea de albine

Ia o linguriţă de miere de albine când ai arsuri la stomac pentru a diminua intensitatea durerii.

 

5. Ceaiul de muşeţel

Bea după masă un ceai de muşeţel care are efecte calmante asupra stomacului.

Atenţie! Laptele nu te ajută în aceste situaţii. Contrar vorbelor din bătrâni care susţin beneficiile laptelui în cazul arsurilor la stomac, se pare că cercetările recente arată că în special laptele gras poate favoriza formarea unei cantităţi excesive de acid.

Aşa că stai departe de lapte dacă ai arsuri la stomac!

Dacă arsurile la stomac persistă şi nu poţi să le găseşti o cauză, atunci este recomandat să apelezi la ajutorul unui specialist. Nu amâna acest lucru, deoarece ele pot să ascundă diverse boli la nivelul stomacului şi care necesită un tratament adecvat. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • manu_manuela2012 pe 14 Oct 2012, 01:38
    otet de mere?bea dumneata si cauta-ma dupa 6 luni sa iti dau remediul

    incredibil....! vreti o perforare sigura a unui ulcer? respectati cu sfintenie pct.2/....pentru arsuri acute se recomanda: AloeVera concentrat pe stomacul gol/preparatele pe baza de argila/ miere de albine+propolis/ si bineinteles apa apa si oar apa...plata/ iar daca arsurile sunt acute- gastroenterologul ca poate recomanda o cura de inhibitor de pompa de protoni / denol- care este lucru stiu ca care prin subcitratul de bismut creeaza strat protector local care adera in principal la zona ulceroasa-- DE CE NU RECOMANDATI DENOL ( BISMUT) ? CA RAMANETI FARA PACIENTI ..........

    8
    1

  • Vasile pe 28 Iun 2011, 18:16
    Sfatul meu in cazul arsurilor de stomac

    La mine apare de obicei in timpul noptii dupa citeva ore de la masa de seara. Ptr. a depasi momentul neplacut consum o felie de piine din faina integrala cu orice aliment in afara de lapte sau smintina si arsura trece f repede.

    6
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod