11 alimente care te balonează

Iar te simţi balonată şi nu ştii cum să combaţi această senzaţie deranjantă? Află care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti sau să le consumi în cantităţi mici!

Iar te simţi balonată şi nu ştii cum să combaţi această senzaţie deranjantă? Află care sunt alimentele de care trebuie să te fereşti sau să le consumi în cantităţi mici!

 

Medicii gastroenterologi îţi recomandă să ţii un jurnal zilnic cu alimentele pe care le consumi şi să constaţi pe pielea ta care dintre acestea favorizează apariţia balonării. Astfel, vei putea să le reduci sau să le elimini din planul tău de meniu.

Dacă ai constatat că un anumit aliment te balonează, însă este printre favoritele tale poţi să foloseşti un truc: consumă-l în cantităţi mici ca să vezi dacă te mai deranjează.

Iată o listă cu cele mai cunoscute alimente care pot să favorizeze balonarea:

 

1. Varza

2. Conopida şi broccoli

3. Ceapa

4. Usturoiul

5. Ciupercile

6. Prăjelile şi afumăturile

7. Mâncarea picantă

8. Fasolea uscată şi mazărea

9. Băuturile carbogazoase

10. Produsele lactate

11. Perele şi merele

 

 

Consultă medicul dacă senzaţia de balonare persistă!


Nu uita că balonarea poate avea drept cauze anumite afecţiuni. Din acest motiv este important să consulţi un medic gastroenterolog te confrunţi în fiecare zi cu acest disconfort pentru a depista dacă există o cauză medicală.

Potrivit dr. Larisa Popescu, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, cele mai frecvente afecţiuni care pot avea ca simptom balonarea se numără: diabetul, bolile neurologice şi diferite intoleranţe alimentare.

 

 

Ceaiurile şi alimentele anti-balonare


În situaţiile de urgenţă poţi să bei un ceai de muşeţel, fenicul sau mentă. Nu uita să păstrezi la îndemână şi capsulele gelatinoase cu ulei esenţial de mentă şi eucalipt care pot uşura digestia.

De asemenea, este important să mănânci încet, să mesteci bine alimentele şi să nu vorbeşti în timpul mesei. "Dacă te grăbeşti în timpul mesei şi nu mesteci bine mâncarea poţi înghiţi o cantitate mare de aer, fapt ce contribuie la apariţia balonării abdominale," susţine dr. Dawn Jackson Blatner de la Asociaţia Americană a Dieteticienilor.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pusa Elena Oancea pe 12 Nov 2010, 17:53
    Balonarea abdominala....

    Bun dar cam subtire ...despre balonare! poate altadata veti da si sfaturi mai multe si mai ales naturiste.Oare cateva miscari dupa masa de pranz nu reduce balonarea sau 2 pahare de apa pura sau...care sa stimuleze digestia , ar fi bine.!De la 60 de ani te confrunti mai des cu acest fenomen neplacut!!!!

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod