alcool

Frigul te face să bei mai mult. Care este explicația

Persoanele care trăiesc în zone cu temperaturi scăzute şi cu mai puţin soare sunt mai predispuse să consume mult alcool, potrivit unui nou studiu recent.
Există o legătură între temperatura medie şi orele de lumină solară şi consumul de alcool, susțin cercetătorii americani. Analizând date din 193 de ţări, un grup de cercetători a găsit dovezi privind legătura dintre climă şi o incidenţă mai mare a consumului de alcool şi a bolilor de ficat, scrie cotidianul britanic The Independent.

"Acesta este primul studiu care demonstrează sistematic că în întreaga lume şi în America, în zonele mai reci şi cu mai puţin soare, există mai mult consum de alcool şi mai multe cazuri de ciroză alcoolică", a afirmat Ramon Bataller, director asociat al Centrului de cercetare a bolilor de ficat din Pittsburgh.

Fiind vasodilatator, alcoolul relaxează vasele de sânge şi creşte fluxul de sânge spre piele.

Consumul de alcool este, de asemenea, legat de depresie, care tinde să fie mai răspândită atunci când lumina soarelui este insuficientă.

Studiul, prezentat în publicația științifică Hepatology, se bazează pe date furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Organizaţia Mondială de Meteorologie.

"Acum avem dovezi noi că vremea şi în special temperatura şi cantitatea de lumină solară la care suntem expuşi au o influenţă puternică asupra cantităţii de alcool pe care îl consumăm", a declarat doctorul Peter McCann, consilier medical la Spitalul Castle Craig din Scottish Borders, o clinică rezidenţială de reabilitare pentru dependenţa de alcool şi droguri, care a lucrat la acest studiu.

În plus, acest consum de alcool legat de vreme este direct legat şi de riscul de a dezvolta cea mai periculoasă formă de boală hepatică - ciroza - care poate în cele din urma să evolueze spre insuficienţă hepatică şi deces", a explicat el.

"Legile mai stricte privind preţurile la alcool sunt cu siguranţă justificate atunci când luăm în considerare efectul combinat devastator al luminii solare insuficiente şi consumului de alcool mai ieftin.
Legile publicităţii ar trebui abordate cu restricţii în timpul lunilor de iarnă"
, a spus Peter McCann.

Dovezile legate de influenţa climei survin în momentul în care OMS prezintă noi date despre consumul de alcool în Europa, luni, la un summit în capitala Scoţiei, Edinburgh.

Potrivit noilor date, nivelul de consum de alcool rămâne crescut şi că aproape jumătate dintre bărbați riscă să aibă probleme de sănătate şi sociale atât pe termen scurt cât şi pe termen lung din cauza problemelor provocate de consumul de alcool.

La începutul acestui an, o legislaţie privind stabilirea preţurilor minime la alcool a intrat în vigoare în Scoţia în încercarea de a soluţiona problema consumului de alcool.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod