insomnie

Eşti „pasăre de noapte“? Ce păţeşti dacă te-ai obişnuit să adormi târziu noaptea

somn
Cei care obişnuiesc să adoarmă târziu au o eficienţă scăzută la serviciu şi se pot confrunta cu probleme de sănătate


"Persoanele nocturne care încearcă să trăiască într-o lume matinală pot suporta consecinţe asupra sănătăţii", subliniază Kristen Knutson, de la Universitatea Northwestern din Chicago, coautoarea studiului. "S-ar putea ca persoanele care se culcă târziu să aibă un ceas biologic intern care nu corespunde mediului exterior", spune Knutson, menţionând diverse comportamente dăunătoare pentru sănătate în ceea ce-i priveşte pe aceştia din urmă - lipsa exerciţiilor fizice, somnul insuficient şi altele.

"Păsările de noapte" au o tendinţă mai pronunţată de a avea probleme psihologice, de a suferi de diabet, probleme neurologice, gastro-intestinale sau respiratorii şi manifestă, de asemenea, o tendinţă spre fumat, consum de alcool, consum de cafeină şi de droguri.

În plus, trecerea la ora de vară, care coincide cu o incidenţă mai mare a cazurilor de infarct, este mai dificilă pentru cei care obişnuiesc să meargă mai târziu la culcare.

Această realitate reprezintă încă un argument pentru care ar trebui să se ia în considerare renunţarea la trecerea la ora de vară, conchide Schantz.


Foto: Depositphotos

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod