Este mousse-ul o necesitate?

Doar 9,6% dintre mame susţin faptul că micuţii lor consumă porţiile zilnice recomandate de legume.
Situaţia se prezintă puţin mai bine când vine vorba de fructe: 14% dintre copii consumă cantitatea zilnică recomandată. Lipsa timpului pentru pregătirea unei mese echilibrate este unul dintre principalele motive pentru care nu se consumă suficiente fructe şi legume[1]. În aceste condiţii, cum este posibil să asigurăm familiei nutrienţii esenţiali dar, în acelaşi timp, să nu petrecem prea mult timp în bucătărie?

Obiceiurile alimentare sănătoase sunt dobândite încă din copilărie.
O alimentaţie echilibrată de la o vârstă fragedă poate ajuta la prevenirea multor boli care apar odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv obezitatea[2]. Pentru a încuraja copiii să mănânce mai multe fructe şi legume, aceştia ar trebui să fie atraşi de o formă nouă sub care le pot consuma, precum mousse-urile. Acestea sunt produse naturale, pasteurizate la nivel termic pentru a distruge toate microorganismele patogene, în special pe cele dăunătoare pentru tractul gastro-intestinal al copiilor.
Mousse-urile fără adaos de zahăr sunt o gustare foarte convenabilă, care oferă organismului vitaminele şi mineralele vitale.

Din păcate, lipsa de informare cu privire la compoziţia acestor produse duce la păreri conform cărora acestea nu sunt produse naturale şi valoroase. 46,5% dintre participanţii la studiul efectuat de Millward Brown cred că în mousse-uri sunt adăugaţi conservanţi, coloranţi (45,2%), zahăr (51,5%) sau îndulcitori (49,8%)[3].

Nutriţionistul Şerban Damian susţine faptul că “mousse-ul are aceleaşi valori nutriţionale pe care le au fructele şi legumele, întrucât este, de fapt, un piure din fructe şi legume.
Acesta conţine fibrele, vitaminele şi mineralele pe care le conţin şi fructele sau legumele din care este produs. Mousse-ul nu conţine adaos de zahăr, fiind un produs 100% natural.”
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod