Un nou tratament pentru diabetul de tip 1

Bolnavii cu diabet au motive sa se bucure. Specialistii au dezvoltat un nou tratament pentru diabet care ar putea opri evolutia diabetului zaharat in doar 6 zile. Medicamentul, numit otelixizumab, pare sa stopeze declinul productiei de insulina din organism.
Bolnavii cu diabet au motive sa se bucure. Specialistii au dezvoltat un nou tratament pentru diabet care ar putea opri evolutia diabetului zaharat in doar 6 zile. Medicamentul, numit otelixizumab, pare sa stopeze declinul productiei de insulina din organism.

Medicamentul actioneaza asupra sistemului imunitar si a mecanismului sau de autodistrugere ce cauzeaza acesta diabetul de tip 1. Drept rezultat, pancreasul incepe sa produca insulina necesara, scrie DailyMail. Afectiunea apare cand pancreasul nu mai produce insulina, sau productia scade semnificativ. Insulina ajuta la eliminarea excesului de zahar din sange. In lipsa acesteia, rinichii, ochii, inima si arterele au de suferit.


Trebuie administrat la scurt timp dupa diagnostic


Pentru ca eficienta tratamentului sa creasca, acesta trebuie administrat cat mai repede dupa ce diagnosticul de diabet tip 1 a fost stabilit. Tratamentul aflat in studii clinice se administreaza injectabil timp de 6 zile consecutive.

Oamenii de stiinta sustin ca acest tratament poate fi folosit nu numai in cazul diabetului de tip 1 ci si a altor afectiuni provocate de reactia anormala a sistemului imunitar, precum artrita reumatoida si psoriazis.

Este prea devreme pentru a spune daca acest medicament poate vindeca diabetul.
Cercetarile sugereaza ca efectele pot disparea in cativa ani si ca repetarea tratamentului ar putea deveni necesara. Daca trece cu bine de studii, tratamentul ar putea aparea pe piata in mai putin de 5 ani, sustin specialistii.

"Consideram acest studiu drept un pas inainte in tratarea diabetului. Trebuie insa accentuat faptul ca acest tratament nu este recomandat pacientilor diagnosticati cu diabet tip 1 in urma cu mai mult timp
," declara Dr. Iain Frame, director de cercetare la Institutul de Diabet din Marea Britanie.


Diabetul in lume


Potrivit datelor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in 2008, in Romania au beneficiat de tratament 538.648 de persoane cu diabet, dintre care 154.443 au urmat tratament cu insulina. La nivel international, diabetul predomina in India si SUA, 8% din populatie fiind afectata de aceasta boala.
In India acest procent echivaleaza cu 41 de milioane de persoane, pe cand in SUA cu 19 milioane de persoane.

Complicatiile diabetului ar putea fi prevenite prin schimbarea dietei, cresterea activitatii fizice si imbunatatirea conditiilor de viata.


Cum putem preveni diabetul?


Diabetul de tip 1 este mai rar si reprezinta aproximativ 10% din cazuri. Apare cu precadere la copii, adolescenti, dar si la persoanele cu varsta sub 40 de ani. La tipul 1, celulele pancreasului se distrug si fie produc insuficienta insulina, fie nu produc deloc. Deseori, afectiunea este ereditara. Astfel, pacientii trebuie sa fie tratati cu insulina pentru a suprevietui. Diabetul de tip 2 este frecvent la persoanele cu varsta peste 40 de ani si este o boala progresiva, care in timp ajunge sa fie tratata cu insulina.


Iata cateva sfaturi care te ajuta sa reduci riscul de diabet:

  • Incearca sa-ti mentii greutatea intre valori normale. Studiile dovedesc ca persoanele slabe se imbolavesc rareori de diabet de tipul 2;
  • Ai grija sa nu lipseasca din dieta ta cromul, care joaca un rol important in metabolismul glucozei (drojdie, stafide, sparanghel, alune, ciuperci, prune, orz, graham, orez brun, broccoli);
  • Evita alcoolul, dulciurile si limiteaza consumul de sare;
  • Inlocuieste grasimile animale cu cele vegetale. Persoanele care consuma grasimi de origine animala in exces sunt de trei ori mai expuse riscului de a face diabet;
  • Consuma multe legume (dar nu prea multi morcovi si sfecla rosie) si alege fructe mai putin dulci (pepene rosu, mere cretesti, grepfrut, lamai);
  • Fa miscare. Activitatea fizica regulata scade cantitatea de zahar din sange si imbunatateste actiunea insulinei;
  • Fa-ti analizele macar o data la doi-trei ani.
    Iar daca unul dintre parinti sau rudele apropiate sufera de diabet, dupa varsta de 35 de ani se impune un control medical anual.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MARIAN MARIN pe 7 Apr 2017, 23:45
    DIABET TIP 1

    buna ziua oameni buni . Am 22 de ani si acu doua luni am aflat ca am diabet tip1 eu momentan sunt in londra si doctori de aicea mio zis ca trebuie sa fac injecti toata viata :(((( .is nou in asa ceva nu sprea stiu ce sa fac ,va rog mult daca aveti ceva sfaturi sau daca exista vrun trataptment va rog din suflet sa-mi spuneti??????

    0
    0

  • clara pe 29 Mar 2017, 14:48
    diabet tip 1

    buna ziua!am si eu 2 fetite gemene de 11 ani si au diabet ,una de la 2 ani si alta de la 10 ani.Exista tratament pentru vindecare?va rog din inima daca stiti ceva spuneti mi si mie.am auzit si de un plasture care inlocuieste insulina.stiti ceva?

    0
    0

  • Ionut pe 21 Dec 2015, 22:50
    diabet tip 1

    Ma numesc Ionut si am diabet tip 1 de 25 ani. Am 30 de ani si pana acum nu am auzit de nici un medicament care sa vindece aceasta boala. Imi puteti spune daca exista asa ceva si unde se gaseste?

    5
    3

  • cociuba diana pe 4 Nov 2015, 15:47
    copilul meu de 6 ani a fost diagnosticat cu dz de tip 1 acum un an

    spuneti mi va rog este aparut acest vaccin otelixizumab,

    3
    0

  • CONDOIANNYS LAURA pe 31 Iul 2015, 12:52
    despre diabet

    Spuneti-mi va rog daca aveti informatii despre vaccinul Otelixizumab,este in farmacii,se aplica deja tratamentul?,orice informatie ne-ar fi de un real folos,recent ne-a fost descoperit diabet tip 1

    3
    3

  • georgeta 26 10 2014 pe 26 Oct 2014, 20:33
    SOTUL MEU DE 27 DE ANI ARE DIABET TIP 1

    BUNA ZIUA TUTUROR.Sotului meu i-a descoperit acum cateva zile ca are diabet tip 1 si face insulina de 4 ori pe zi si are doar 27 de ani.Va rog mult de tot sa lasati un anunt pe net cand acest tratamen numit 'OTELIXIZUMAB, ajunge in farmacii si cam cat ar costa.Multumesc mult pt intelegere si va rog din suflet sa lasati anunt ca toti cei care sufera de aceasta boala sa se poata vindeca.

    6
    4

  • Rotaru Alina pe 25 Ian 2014, 11:47
    diabet tip1

    Baiatul meu a fost diagnosticat cu diabet tip 1 stie cineva unde pot gasi vaccinul Otelixizumab?Am inteles ca se poate folosi si vaccinul BCG dar nu s-a stabilit inca schema de tratament.Va rog din suflet ajutati-ma orice informatie conteaza f. mult.

    13
    3

  • Flori pe 19 Aug 2013, 09:35
    diabet gradul 1

    stiti cumva daca a fost testat acest medicament pe copiii? se comercializeaza?

    1
    2

  • octav cornila pe 12 Iun 2013, 15:01
    Tratamnt Revolutionar

    Acest tratament a parut in ziare si pe net de un an e zile minim cam care ar fi termenul e lansre in farmacii?

    0
    1

  • Sergiu pe 12 Apr 2013, 10:31
    Fratele meu are diabet de tip 1

    Citeva zile in urma fratelui meu i sa depistat diabetul de tip 1 .. La moment medicii lukreaza asupra lui sa i stabileaska doza de insulina ncesara .. Posibil ka medicii nostri din R.Moldova nu shtiu de acest tratament.. shi akum kit inca nui tirziu as vrea sa shtiu kum de obtzinut acest tratament ku "otelixizumab "...Va rog frumos ajutatima ku o konsultatie

    0
    3

  • anghel pe 14 Mai 2010, 09:48
    gligemie crescuta

    dimineata glicemia este de 112-124, dupaamiaza 84-90, e normal sa fie asa, este mare?

    10
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod