Sunt necesare vitaminele persoanelor cu diabet?

Suplimentele cu vitamine sunt foarte populare in zilelel noastre, lasand un mare semn de intrebarea in mintea celor care sufera de diabet deoarece nu stiu daca trebuie sa urmeze un tratament cu vitamine sau nu.
Asociatia Americana pentru Diabet si Asociatia Americana pentru Dieta nu sustin administrarea suplimentelor cu vitamine in cazul unei persoane care are diabet dar si o dieta sanatoasa si variata.

Ambele organizatii sustin folosirea alimentelor ca sursa pentru vitamine in locul suplimentelor de vitamine. In special, acestia lupta impotriva folosirii dozelor mari de vitamine sau suplimente deoarece provoaca reactii adverse, deregland functiile organismului. 

Vitamine pentru persoane diabetice: Vitamine D si Diabetul


Potrivit unor studii recente, publicate in Diabetul si Prevenirea Diabetului, persoanele care au nivelul de vitamina D din sange prezinta un risc scazut de a dezvolta diabet de tip 2. Laptele si cerealele, ouale, branza si pestii grasi precum: sardinele, codul, somonul, heringul sunt surse sigure de vitamina D.


Un alt motiv pentru care nu ar trebui sa apelezi ca pastile cu vitamina D este faptul ca organismul poate produce suficienta vitamina D daca corpul este expus la soare de 2-3 ori pe saptamana.

Vitamine pentru persoane diabetice:  Cromul si Diabetul


Alt supliment care prezinta interes persoanelor cu diabet este cromul. Cromul este un mineral de care este nevoie in cantitati mici pentru a metaboliza glucoza -  cu alte cuvinte ajuta corpul sa elimine zaharul din sange.

Studiile au scos la inveala ca daca o persoana are deficit de crom, suplimentele sunt de ajutor in controlarea nivelului glucozei din sange.
Suplimentele cu crom nu sunt recomandete in mod constant persoanelor care sufera de diabet.

Alimentele care contin cantitati ridicate de crom sunt: ficatul, ouale, puiul, merele, spanacul si carnea de vaca.

Cine are nevoie de multivitamine?


Suplimentele cu vitamine sunt recomandate persoanelor in varsta, celor care tin o dieta saraca in calorii dar si celor care sufera de malnutritie. In general, multivitaminele sunt indicate persoanelor care nu isi iau strictul necesar de vitamine si minerale din dieta zilnica.


Vitaminele luate din alimente adesea sunt mai bine absorbite de catre organism decat cele luate din pastile.

Toata lumea este tentata sa faca un tratament cu suplimente dar nu este necesar pentru toata lumea. Daca simti ca ai nevoie de o dieta cu suplimente si vitamine mai bine vorbeste cu un nutritionist pentru a stabili ce este mai bun pentru tine.

Intre timp, continua sa alegi alimente sanatoase deoarece pe langa faptul ca au multe vitamine si minerale, au si un gust bun si iti intaresc sistemul imunitar.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tudor pe 12 Nov 2012, 16:45
    Vitaminele Diabetiker

    Mie doctorul mia recomandat vitaminele diabetiker de la Aktiv. Ma impac foarte bine cu ele plus ca le-am gsit si la oferta pe farmacie-ieftina .ro asa ca sunt foarte multumit de ele

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod