Cum se trateaza bolile tiroidei

Tiroida este una din glandele endocrine care produce hormoni cu rol in reglarea metabolismului. Celelalte glande endocrine sunt:pancreasul, hipofiza, suprarenalele, paratiroidele, testiculele si ovarele. Cei doi lobi din care este alcatuita se afla in partea din fata a gatului, unite printr-o punte "istm". Nu se simte intodeauna la palpat.

 Tiroida este una din glandele endocrine care produce hormoni cu rol in reglarea metabolismului. Celelalte glande endocrine sunt:pancreasul, hipofiza, suprarenalele, paratiroidele, testiculele si ovarele. Cei doi lobi din care este alcatuita se afla in partea din fata a gatului, unite printr-o punte "istm". Nu se simte intodeauna la palpat.

 

Comentariile 51-100 din 184

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria pe 1 Apr 2009, 19:48
    despre operatia de hipertiroidism

    Buna la toata lumea,eu am fost operata de o luna de hipertiroidism (gusa nodulara) dar nu aveam noduli ci era foarte marita glanda tiroida,si acum ma simt foarte bine si sper tare mult sa imi fie tot asa si mai departe,deoarece inainte de operatie a fost groaznic pentru mine si familia mea,acum imi dau seama cat de rau ma simteam.Daca aveti problebe cu glanda si va spune medicul sa va operati sa o faceti fara sa stati pe ganduri va spun din propria experienta,si mie m-ia fost frica dar dupa cat de frica m-ia fost asa de simpla este,in 2 zile esti acasa si iti revi foarte repede,dar merita sa faceti acest pas,eu ma simt extra ordinar de bine acum ca nu imi vine sa cred.Va doresc multa sanatate si putere sa puteti lupta cu aceasta boala care este (groaznica)daca nu o tratezi cum iti spune medicul,daca urmezi sfatul mrdicului si mergi la control de fiecare data si urmezi si tratamentul prescris duci o viata normala ca ori care alta persoana,totul este sa o controlezi si sa faci ce iti spune medicul nu dupa urche sa iei tratamentul.Sanatate multa.

    3
    1

  • Maria pe 26 Mar 2009, 17:45
    operatia

    Si eu sunt operata de vreo 10 zile la Dr. Stanescu la Parhon si totul e bine. Daca ai nodul sau noduli care se modifica este cea mai sigura cale de a scapa de ei si de a nu ajunge sa iti afecteze inima, plamanii sau alte organe. Si asa cum zicea cineva mai jos te ingrozesti ce vezi in spital ca poate produce aceasta glanda.

    2
    3

  • sara-sara pe 25 Mar 2009, 12:32
    tiroida

    mda buna la toata lumea va scriam acum ceva timp ca sufar de hipertiroidie basedow graves inca dupa ce am urmat tratament un an jumate exoftalmia şi a spus cuvintul adica ochii incepusera sa iasa din orbita.operatia trebuia facuta cu cit mai repede cu atit mai bine.mi sa facut tiroidsectomie totala am 2 sapt de la operatie şi ma simnt foarte bine dar in fiecare dimineata iau hormon sintetic pe stomacul gol.toata viatza asa va fii da şi ce important este ca ma simnt bine iar operatia e ok bunica mea a trait 87 de ani avind aceeasi boala.se traieşte foarte bine şi dupa operatie nu va speriati viatza ta e normala o pastiluta in plus doar atıt

    0
    1

  • Ana Maria Jelescu pe 20 Mar 2009, 18:57
    operatie tiroida

    V-am promis ca revin dupa operatie.M-am operat pe 18 la Dr Stanescu Bogdan de la Parhon(super doctor,super om) Astazi este 20 iar eu sunt acasa la calculator operatia este foarte usoara si recuperarea rapida>sfatul meu este dc vi s-a recomandat operatia sa o faceti pt ca eu m-am ingrozit sa vad in spital unde se poate ajunge de la o tiroida netratata sau neoperata. Sanatate multa si Doamne ajuta!

    1
    3

  • ibi pe 18 Mar 2009, 10:23
    tiroida

    am un nodul de 2-3 cm,la noi in Petrosani nu exista endocrinologie, ca pot sa fac,bani nuprea am ,am pensie de 470 roni nu imi pot permite sa plec in alte localitati.

    0
    3

  • nicoleta pe 12 Mar 2009, 20:36
    noduli tiroidieni

    am 39 de ani sunt din calarasi si astazi am fost diagnosticata cu gusa polinodulara si un nodul se 12 mm pe partea stg. medicul mi a spus ca tb sa ma operez neaparat.la ora actuala sunt paralizata de frica. poate sa mi spuna cineva ceva de aceste probleme/si daca e vreo sansa sa scap de operatie?

    5
    3

  • Ica pe 11 Mar 2009, 23:09
    hipotiroidie

    Sunt din Constanta, am 63 ani si sunt diagnosticata cu hipotiroidie.La analize TSH-ul mi-a iesit 48,5 , fantastic de mare in comparatie cu limitele permise.Ce poate insemna? Tratamentul cu Euthyrox l-am inceput deabea astazi, pt ca practic am descoperit problema acum o saptamana cand am ajuns la doctor pentru ca am inceput sa ma ingras si sa ma misc greu, cu toate ca nu mananc mai nimic :(

    3
    0

  • Nori pe 11 Mar 2009, 15:58
    Tratament naturist pentru hipertiroidie

    Am vazut ca unii dintre voi ati intrebat despre tratament naturist pt hipertiroidie. Argila (gasiti la farmaciile naturiste) si Salvie (macinata sau daca nu va puteti preapra singuri/e, capsule). Coaja de stejar tinuta in apa ziua si pusa seara la culcare, la gat, pe un fular, a dat rezultate in cazul meu.!! va urez tuturor sanatate!

    1
    0

  • Ana Maria pe 10 Mar 2009, 18:33
    operatie

    Eu ma voi opera pe 17 Martie si va voi povesti dupa cum a fost daca-mi ajuta Dumnezeu si trec cu bine.

    2
    0

  • Lucia pe 10 Mar 2009, 18:04
    Operatie

    Nu te speria.Si eu am avut multi noduli nenumarati si am operat toata tiroida la spitalul Parhon.Oparatia a fost usoara si acum doar iau pastilute.

    0
    0

  • lucica pe 9 Mar 2009, 00:53
    doi noduli

    iubitelor si eu sint ff speriata ,de 3 luni nu am aer ,somn si stare nervoasa,desi la analize am iesit bine la eco ni-a gasit doi noduli unul mai mare de 2,5cm ,la punctie m-a trimis la operatie ca cel mare ar fi malign si sint programata pt operatie la sfirsitul luni sint trecuta de 50 de ani,orice sfat mi-ar fi de folos ,va rog am mare nevoie de experienta voastra puteti sa-mi scrieti si pe centuri_21@yahoo.com ,dumnezeu sa va ajute pe toate ,va astept

    1
    0

  • ciubotaru mioara pe 6 Mar 2009, 20:03
    cum scap de nodul din gat???

    buna.am 22 de ani pe mine ma deranjeaza gatul simt ca am ceva ca o biluta care nu se duce nici mai sus nici mai jos am fost la dr mi-au spus ca nu am nimic sa fie oare pe sistem nervos?sa fie stresul?va multumesc

    4
    0

  • mioara pe 6 Mar 2009, 19:49

    pe mine ma deranjeaja gatul,simt ca am o biluta am fost la diferiti doctorii,mi-au spus ca nu am nimic,cum pot scapa?

    2
    0

  • delia pe 3 Mar 2009, 12:54

    daca ai probleme cu tiroida risti sa nu mai poti avea copii?

    4
    0

  • ana-maria pe 27 Feb 2009, 16:44
    ma intereseaza

    ma numesc ana-maria am 22 de ani si am fost operata de tiroida gusa polinodulara acum 8 ani..iar prostia este k dupa operatie nu am urmat tratamentul. nu stiu dak in toti acesti ani am luat un an euthiroxul.ce probleme as putea avea? stiu k mai intai trebuie sa imi fak analize dar imi este frica.

    0
    0

  • camy pe 17 Feb 2009, 22:32
    tiroidectomie totala

    Am doar 21 de ani, am fost operata de gusa polinodulara si in urma reultatului anatomopatologic s-a constatat ca nodulul din lobul dr.ar fi fost malign.Nu stiu ce sa zic dar m-am operat pe data de 29 ianuarie 2009 si ma simt chiar f bine,acum trebuie sa ma duc pe data de 5 martie 2009 sa fac tratament cu iod radio activ,sper sa iasa bine,eu m-am operat in CLUJ NAPOCA dr.Munteanu Valentin un medic foarte bun. Ce pot sa va spun ca pana in prezent nu m-am simtit rau si dupa 4 ore de la operatie m-am ridicat si am putut sa merg pe picioarele mele,nu mai am probleme cu vocea caci inaintea ma enervam f repede si ramaneam fara voce.De at park sunt o alta persoana.DAR TOTUSI AM SI EU O NELAMURIRE O SA INGRAS SI O SA POT SA AM COPII?ast rasp dak mai e cineva cu caz asemanator,va multumesc.MULTA SANATATE!

    4
    0

  • gelachirita pe 12 Feb 2009, 20:31
    tiroida cu basedaw

    buna sant din constanta si sant operata de tiroida basedow de 5 ani si ma simt bine.multumesc lui dumnezeu pentru sansa si doctorului circo ca a stiut sa-mi recomande un tratament bun si sa ma trimita repede la operatie.tututror celor ce sufera de aceasta boala le recomand sa se duca la endocrinolog sa urmeze numai tratamentele prescrise de ei si nimic din auzite.fi-ti optimisti si nu va temeti de operatie.spitalul parhon este cel mai sigur

    7
    0

  • deni pe 6 Feb 2009, 14:22
    hipertiroidie

    am fost diagnosticata cu hipertiroidie. ma ingras rapid sunt foarte nervoasa, fara nici un motiv,am accese de sufocare transpiratii. ce tratament as putea incepe, naturist? folosesc tirozol. va multumesc

    0
    0

  • nuti militaru pe 3 Feb 2009, 13:19
    tiroidectomie

    am 50 de ani si m-am operat pe 25 noiembrie 2008 in rm. valcea, extirpandu-mi-se total gusa polinodulara. anestezia mi-a facut foarte rau. recuperarea merge foarte greu. au trecut deja 2 luni de la operatie, iau 075 ml l-tiroxyn, calciu, magneziu, iar starea mea nu este prea buna. am ameteli, tremor, nervozitate, nesiguranta, si mai nou ma tine ceva in gat, la inghitit si la miscarile gatului. cand ma aplec, am o senzatie de apasare pe esofag. va rog sa ma contactati pe id miky_15_2008@yahoo.com pentru a-mi spune daca stiti cazuri asemanatoare si parerile dumneavoastra.

    4
    9

  • dana pe 1 Feb 2009, 14:04
    tiroida

    De un an de zile iau eutirox de 75, dar nu stiu de ce TSH e asa mare, adica 7,o8. Analize facute recent, iar analizele facute in noiembrie imi aratau TSH de 2.0, cum e posibil sa creasca atat, daca iau in continuare aceiasi doza de eutirox, 75? Eu ma simt in continuare obosita, nu ma pot concentra, sunt nervoasa, stari de care nu sunt nici eu bucuroasa, dapoi cei de langa mine. Am 35 de ani si as vrea sa stiu, cat de periculoase sunt aceste valori, bineinteles daca poate sa imi spuna cineva, care a trecut prin aceleasi simptome. Multumesc mult.

    7
    0

  • OVIDIU D. pe 22 Ian 2009, 10:36
    Tiroida multinodulara autoimuna

    Am 33ani, doresc sa stiu: dupa extirparea tiroidei voi putea avea o viata sexuala normala, sau exista riscul de ipotenta. VA MULTUMESC

    5
    5

  • Lucia Cojocaru pe 20 Ian 2009, 23:08
    probleme dupa operatie

    Am fost operata pe data de 21 iulie 2008 , mi s-a indepartat integral tiroida, totul a decurs bine dupa operatie, am fost externata in numai 36 de ore, nu am facut febra, in fine totul a fost ok. Dupa 3-4 luni d ela operatie insa, dimineata cand ma ridic din pat, ma tien ceva in interior in locul tiroidei si simt ca daca ma misc putin mai repede ceva parca are tendinta de a se rupe. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? imi poate da cineva ceva lamuriri? Multumesc, adresa mea de mail : lucia_cojocaru2004@yahoo.com

    0
    3

  • SIMONA pe 19 Ian 2009, 23:38
    NODUL

    E DESTUL DE INTERESANT MAI BINE AR FI DACA NU AR EXISTA NODULI LA NIMENI

    1
    1

  • sorin pe 23 Dec 2008, 16:17
    este foarte interesant

    CEL MAI BUN MEDIC DE GLANDA TIROIDA ESTE IN CRAIOVA IN CART. 1 MAI SE NUMESTE dr.LICHIANDOPOL SI ARE SI O ASISTENTA SUPER DE TREABA.

    3
    0

  • elenas pe 15 Dec 2008, 11:24
    TIROIDECTOMIA TOTALA

    As vrea sa vb cu pers operate de tiroidectomie totala. M-am speriat f f rau - acum cateva min am citit la club eva.ro raspunsul unui medic din iasi cum ca pers operate de tiroidectomie totala pot trai si 10 ani...doar atat? Doamne eu sunt operata de 3 ani

    7
    2

  • ele pe 12 Dec 2008, 00:13
    Tiroida

    Sult si eu am descoperit ca am probleme cu teroida, mi-au spus ca functioneaza putin. Iau euterox 125, 1 si jumate pe zii, dar efect mare nu e, nu pierd în kilograme. Ce sa mai fac?

    6
    0

  • daniela munteanu pe 6 Nov 2008, 10:31
    Nu stiu

    In urma unei tensiuni 280 cu 14 am ajuns in spitalul parhon... dupa 11 zile de asa zise investigatii - un fond de ochi, un examen cardilogic si un tomograf si trei analize de sange si urina luate in criza - adica tensiune peste 180 - inca nu am un diagnostic clar. Sunt acasa de doua zile, urmez un tratament cu tertensif si enap si imi este foarte rau... nu sunt speriata, dar nici nu stiu ce sa fac....

    2
    0

  • Florenta pe 5 Nov 2008, 17:57
    Tiroida - dusman sau prieten?

    Nu-mi vine sa cred cate persoane sunt suferinde de acesata boala. Si ce ma surprinde ca sunt tineri. Da si eu am doar 33 ani. Din pacate si eu sunt in aceeasi oala cu voi. De 8 ani fac tratament cu thyroxina de 100 mg, vara cate un sfert, iarna jumatate de luni-vineri, am fost slaba moarta acum m-am ingrasat, cand ma enervez mi se taie vocea, am dureri mari de tot de oase din cauza scaderii calciului si magneziului, am chisturi pe ovare, noduli la san, am hernie de disc, rinichii varza, hipoacuzie etc. Ce mai aceasta boala m-a distrus de tot. Noroc cu sotul meu care este de nota 100. Ma sustine si el si fetita mea de 13 ani. Mi-e frica sa nu-mi fi mostenit boala. La control nu i-a aparut nimic. Am facut tratamente peste tratamente si degeaba. Nodulii mei nu stiu inca de ce natura sunt nu as suporta socul ca sa fie cancer. Incerc sa fiu optimista, sa fiu linistita, la servici incerc sa evit pe cat posibil situatiile de conflict, dar asta este boala si ce este mai rau, uneori in tramvai sau masina sunt criticata de cei in varsta ca nu le dau locul dar durerile sunt sfasietoare uneori, dar ce stiu ei??? Nu ne crede nimeni! As vrea sa apuc si eu varsta lor 60-70 ani!!! Va doresc tot binele din lume si sanatatea toate din univers. Dumnezeu sa ne ajute

    1
    0

  • cino pe 2 Nov 2008, 11:31
    Tatal colegei mele a fost lasat sa moara

    Medicul Stanescu B. si anestezista cu care lucreaza l-au lasat pe tatal unei colege de-a mea sa moara fiindca acesta nu avea puterea sa-si revina din anestezie. Totusi, Dumnezeu a fost mare si fiica lui a fost acolo si sotia. Si l-au reanimat singure, sub privirile neputincioase ale cadrelor medicale. Timp de aproximativ doua ore fiica a stat de vorba cu tatal si a reusit tinandu-l treaz sa-l scoata din moartea in care-l lasasera acesti ucigasi de oameni! E caz real!

    4
    0

  • dezdemona02 pe 27 Oct 2008, 11:19
    Intrebare

    AM GLANDA DE 10 ANI, SUNT PREA NERVOASA SI INTREBAREA MEA ESTE DACA PENTRU ASA CEVA EXISTA UN REGIM ALIMENTAR. AM TRATAMENT EUTHYROX100MG PE ZI SI AMITRIPTILINA NUMAI SEARA, CALCIUL CARE IL IAU MAI DES, AM CADERI MARI DE CALCIU, MULTUMESC MULT CELUI CARE MA AJUTA DEOARECE EXPERTUL NU M-A AJUTAT CU NIMIC, NU MI-A RASPUNS. AM 33 ANI, 44 KG. SUNT SLABA, LUCREZ SI SCHIMBUL 3 DAR VREAU SA FIU MAI CALMA SA MA MAI INGRAS, SA AM SANII MAI MARI, ETC....

    3
    1

  • adela fodor pe 25 Oct 2008, 13:55
    Glanda teroida

    Sufar de glanda teroida de 5 ani de 2 ani ma tratez cu jodtkyrox 100\130,8 si tot rau ma simnt sunt grasa am 90kg si 34 ani. Va rog sa ma ajutati pt ca nu pot sa scad in kg

    3
    2

  • fica florin pe 23 Oct 2008, 21:59
    ADENOM HIPOFIZAR

    Am un macroadenom hipofizar, am ameteli si presiune pe cap si ochi. Daca pureti sa ma ajutati sa gasesc o clinica specializata pentru operati. Contactati-ma pe id-ul : bogy_zeeu. Va rog ajutati-ma!!!

    2
    0

  • corina pe 1 Oct 2008, 01:51
    TSH marit

    Buna seara. Imi pare rau sa vad ca sunt foarte multe persoane cu probleme de sanatate! Va doresc tuturor multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute sa va vindecati de orice boala(problema)! Eu, datorita agravarii starii de sanatate, am facut recent analizele si am vazut ca TSH-ul este 5.594 (inca nu am ajuns la medic cu analizele). Bineinteles ca am intrat pe net si am ajuns la concluzia ca asta ar insemna ca am hipotiroidie. Am starile descrise si la hiper si la hipotiroidie... oare e posibil asa ceva? Plus ca slabesc brusc si ma ingras brusc si asta nu-mi face bine. Am scris aici in speranta ca poate stie cineva sa-mi dea un sfat... pana ajung la medic (sunt programata). Multumesc anticipat! O noapte frumoasa si multa sanatate!

    0
    1

  • madalinuk pe 24 Sep 2008, 00:02
    Gusa polinodulara

    Buna, am si eu cateva intrebari. Eu am gusa polinodulara si am fost la vreo 3 spitale unde mi sa spuc ca trebuie sa ma operez la lobul drept pentru ca am mai multi noduli... intrebarile mele sunt: Ce parere aveti de dr. Miron Adrian de la spitalul Elias pentru ca acolo am trimiterea si programarea pentru luna octombrie si as vrea sa stiu cat costa o operatie? Cati bani se da la dr. si cat la anestezist? Cine s-a mai operat acolo ?? Si cine s-a mai operat la acel dr.?? Astept un raspun si va doresc multa sanatate. Va multumesc.

    8
    0

  • LAURA pe 11 Sep 2008, 11:11
    tiroida la copii

    Am un baietel de 3 ani diagnosticat cu hipotiroidism mai e cineva in situatia mea? Astept sfaturi, pareri

    3
    0

  • Teri pe 10 Sep 2008, 20:52
    Tirozol

    Am si eu o intrebare, iau tirozol de 1 an deoarece am boala Bazedof, si as vrea sa stiu daca tirozoluleste antibiotic? Multumesc.

    1
    0

  • ciuica denisa pe 4 Sep 2008, 16:52
    sint cu nervii la pamint

    Buna ziua! Si eu sint cu tiroida cu gusa, iau 50mg euthyrox, amitriptilina plus necesarul de calciu, antistres pe baza de plante. Nu ma ajuta prea mult dar am inceput sa fiu mai nesimtita, o am de 10 ani, obosesc repede, am toate simptomele de aceasta boala, dar problema mea e ca sunt cu nervii la pamant totodata cu dureri mari de cap. Ce sa fac, ca imi cade rau parul, nu stiu!? Voi cum va simtiti, ce faceti in cazuri de-astea? Am inceput sa plang singura degeaba, ce poate sa fie? Mai spunea cineva ca glanda bolnava te duce la nebuneala, asa e? Sau a ras de mine? Va rog!

    0
    2

  • ana pe 29 Aug 2008, 04:08
    Tiroida

    Va multumim pentru toate informatiile, si eu sufar de hipotiroidie, care am descoperit-o acum o luna, iau euthyrox 100ml pe zi, dar tot nicio schimbare. Am dureri dese de cap, sufocari, dereglari menstruale, vreau sa mentionez ca nu am ciclu de 3 luni, imi poate zice cineva daca numai cu euthyrox imi poate veni ciclu? Va rog sa ma ajutati, am numai 25 de ani si mi sa zis ca nu-i singur daca o sa pot ramane insarcinata vreodata.

    0
    0

  • lazar ruja pe 4 Aug 2008, 21:14
    Ce mai pot face ?

    AM 30 DE ANI SI PANA AM DECOPERI CA SUFAR DE ACEASTA BOALA CREDEAM CA POT LUPTA CU ORICINE CHIAR SI CU DESTINUL... SUNT UN FOST SPORTIV, NU FUMEZ SI NICI EXCES DE ALCOOL NU FAC IN URMA CU 5 LUNI DIN INTIMPLARE AM DESCOPERIT CA AM UN NODUL LA GLANDA TIROIDA SI DE AICI AM INCEPUT PUTIN CATE PUTIN SA CAD PSIHIC. PE 30 IUNIE 2008 AM FOST OPERAT DE TIROIDECTOMIE TOTALA MI SA DESCOPERIT CA DE FAPT AVEAM 4 NODULI TOTI MALIGNI. OPERATIA A FOST UN SUCCES FIIND OPERAT LA O CLINICA MARE DIN ITALIA FIIND STABILIT AICI DE CIRCA 10 ANI. VA TREBUI SA FAC IN IANUARIE TRATAMENTUL CU IOD RADIOACTIV. CE VA FI DUPA DUMNEZEU STIE. AM UN BAIETEL DA NUMAI 2 ANI SI 6 LUNI DUMNEZEU STIE CAT MA ROG SA IL POT VEDEA MARE DAR TOT EL STIE DACA AM SA IL VAD. SFATUL MEU ATUNCI CAND SUFERITI DE TIROIDA CEA MAI BUNA SOLUTIE ESTE TIROIDECTOMIA TOTALA ADICA SCOASA TOATA TIROIDA. AM VAZUT MULTE PERSOANE CARE AU LASAT DE AZI PE MAINE SI ERA MULT MAI COMPLICAT... IAR DACA PRETUL VIETII ESTA CA SA POT TRAI ESTE DOAR SA IAU O PASTILUTA DIMINEATA ATUNCI EU VA SPUN CU ZAMBETUL PE BUZE SUNT DISPUS SA IL PLATESC VREAU SA-MI VAD BAIETELUL MARE SI DE CE NU PROBABIL SA II FAC SI O SURIOARA. VA IUBESC PE TOTI CEI DE ACASA SUFERINZI CA SI MINE lazar_canga@yahoo.com

    1
    0

  • andreea georgiana pe 29 Iul 2008, 19:02
    Macroadenom hipofizar

    Vrea si eu sa stiu ce fel de tinctiuri sa folosesc pentru aceasta nemiloasa tumoare in prezent folosesc detoxifiant fructe de soc, noni si brocriptin. Va rog sa imi spuneti parerea.

    2
    0

  • mihaela pe 15 Iul 2008, 22:37
    nodul tiroidian

    nodulul tiroidian care a fost diagnosticat la parhon(biopsie) ca fiind benign, l-am tratat cu tinctura de sanziene si argila. a avut efect, dar am fost f perseverenta in tratament. succes tuturor !

    1
    0

  • bebytza pe 12 Iul 2008, 23:07
    mama mea

    mah va rog ajutati-ma!!! mama sufera de aceasta boala. spuneti-mi e posibil sa moara?

    6
    0

  • simona pe 30 Iun 2008, 11:36
    Adenom hipofizar

    Pentru orice forma de tumoare folositi "Bio-Active MC" (ciuperca Agaricus Blazei Murill). Pentru mai multe detalii contactati-o pe Daniela Cismaru Inescu tlf. 0723933017 sau pe www.ejtrading.eu. Multa sanatate.

    1
    0

  • eleny pe 16 Iun 2008, 16:29
    gusa ,noduli si tot tacamul

    Si eu in urma unui control endocrinologic am primit diagnosticul de gusa micronodulara,noduli tiroidieni, 2 ganglioni pe partea stanga si micro noduli pe dreapta laecografie, iar analizele, tsh 1,439(val normale fiind 0,290-6,920) si ft4 11,015(val normale 8,ooo-20,000ng/l) iar ca medicatie mi-a prescris euthyrox jum de pastila 2 saptamani apoi cate una timp de o luna dupa care merg la control. Incep de maine si sper sa am succes cu toate ca as fi dorit mai multe detalii despre natura nodulilor si a ganglionilor si care sunt cauzele aparitiei lor si multe alte detalii dar in ziua de azi la medic intri ca pe banda rulanta nu mai sta nimeni sa piarda timpul cu explicatiile.

    0
    0

  • simona pe 10 Iun 2008, 19:05
    nu stiu daca am glanda

    Am 27 de ani, cred ca am glanda si-mi este frica sa ma duc la doctor ce sa fac??

    0
    0

  • cristina dumitrescu pe 21 Mai 2008, 14:58
    glanda tiroida?

    Buna!Ma sperie tot ce citesc despre gl. tiroida.Eu mi-am facut eco. la gl.tiroida si mi-a spus ca am un nodul de 2cm si mi-a dat sa fac o scintigrama la gl.tiroida.si-a facut cineva aceasta analiza?in ce consta ea?Ma tem ptr. ca nu stiu cum o sa fie!Asta este!Va pupic,si va doresc multa sanatate!Cu Dumnezeu inainte!

    0
    0

  • olga pe 30 Apr 2008, 18:49
    Hipertiroidie

    Buna fetelor, Sunt o suferinda a acestei boli grave, dupa parerea mea, deoarece a inceput acum 3 ani cu hipertiroidism, am tinut tratament cu tyrozol 2 ani pana cand m-am trezit cu o gusa imensa. Am evitat operatia de frica si de necunoastere 2 ani, si rau am facut pentru ca mi-a dereglat tiroida: inima, stomacul, vederea s.a. Cand am ajuns la Parhon in ultimul hal de nu ma puteam tine pe picioare, am vazut ce inseamna o tiroida neoperata la timp.

    2
    2

  • mihaela pe 23 Apr 2008, 20:40
    Tiroida

    Am tiroida gusa gradu 01 si urmez tratament de un an cum sa fac sa scap de boala asta

    1
    0

  • mariana pe 6 Apr 2008, 14:52
    Hipotiroidism

    Am avut hipotiroidism am urmat tratament trei ani cu eutyrox, dupa care am ajuns in hipertiroidism, avand tsh 0,01 cu palpitatii, dureri de cap puls marit, stari nervoase, menstruatie lunara dar de durata scurta adica o zi sau doua. Am luat tratament doua luni cu tyrozol, vagostabil, leydi5, m-am simtit bine cateva luni. Acum iarasi am palpitatii puls marit si stari de neliniste, dar am TSH normal medicul la care ma tratez mi-a spus ca nu mai am probleme cu glanda si m-a trimis la psihiatrie. Va rog ajutati-ma daca aveti probeme asemanatoare.

    0
    0

  • roro pe 4 Apr 2008, 20:28
    Sufocare

    Totul a inceput cred ca acum 3 veri in urma. In timp ce dormeam, in unele nopti ma sufocam. Simteam ca trebuie sa inghit aerul, ma ridicam in sezut si trebuia sa beau apa. Acum vad ca a inceput mai repede. Luni seara am avut o stare de Mi-au luat tensiunea de 3 ori cu trei aparate diferite si era 150/120. Eu in general am tensiunea cam mica(100/70-80). Medicul mi-a spus sa merg in urmatorea zi la cardiologie. Tensiunea a fost de 120/110, dar probabil ca din cauza ca am asteptat mult si poate si mirosul greu de spital ma facut sa am iar senzatia de sufocare. Oricum medicul sustine ca nu am nimic la inima. La sfatul colegilor am mers si la endocrinolog. Cred ca am avut norocul sa dau peste un medic competent. Mi-a pus numeroase intrebari, dar nu un diagnostic (si el mi-a luat tensiunea, de data ac era normala pt mine; adica 100/80). Mai intai trebuie sa fac analize de sange si apoi sa ne reintanlim... dar as vrea sa stiu din experienta voastra; oare e posibil sa fie ceva legat de tiroida? Mai nou, chiar daca e doar primavara si racoare sunt nevoita sa tin geamul deschis noaptea pt a putea respira normal...

    0
    1
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod