Ceapa este cel mai puternic hipoglicemiant

Nelipsita din preparatele traditionale, ceapa este si un remediu naturist nestiut de multi. Specialistii naturisti o recomanda pentru: diaree, reumatism, guta, insomnie, astenie si surmenaj intelectual, impotenta, diabet, degeraturi, arsuri si negi, nevralgii dentare si migrene.
Este stiut ca ceapa este unul din cele mai puternice si mai la indemana hipoglicemiante, fiind in mod special recomandata diabeticilor. In alimentatia acestora este recomandata atat ceapa normala, de iarna, cat si ceapa verde. Acesta din urma are in plus, fata de cea obisnuita, proprietati diuretice si reglatoare endocrine. Ceapa verde este recomandata in  cure de lunga durata, avand efecte puternice chiar si cand diabetul se afla in faze avansate.


Mod de administrare pentru diabetici

Ceapa trebuie inclusa in regimul diabeticilor numai sub forma de suc.
Sucul de ceapa este atat de puternic, incat nu poate fi consumat decat in doze mici (max. 50 ml pe zi) si in combinatie cu miere sau cu alte sucuri, ca de exemplu cel de morcov. Pe langa faptul ca este un aliment important pentru reglarea hipoglicemiei, acesta este si un puternic antiinfectios si actioneaza ca un medicament vindecator in bolile respiratorii, in anumite dereglari hormonale, infectii urinare si renale.

Celor care sufera de diabet le este recomandat, ca la o ora dupa ce au servit masa, sa  bea 2 linguri de suc de ceapa diluate in jumatate de pahar de suc de morcov.
Tratamentul trebuie urmat timp de 3 saptamani, timp in care, in cazul pacientilor dependenti de insulina, glicemia va fi verificata regulat, pentru a fi ajustata doza zilnica de insulina.

Pentru a fi mult mai benefica in lupta cu diabetul este indicat ca 500 ml suc de ceapa sa se amestece cu 500 ml alcool etilic. Preparatul trebuie administrat cate o lingura pe zi , mai mult de o luna, dupa care se face pauza de o saptamana.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • craioveanu gheorghe pe 21 Feb 2011, 15:52
    prepararea sucului de ceapa si alcol in diabet, detalii de preparare

    detalii despre preparareea sucului de ceapa si alcol 96%, detali de preparare , de tinere la frigider "N" numar de zile etc

    40
    7

  • Sorin pe 27 Apr 2010, 02:04
    reteta

    Stie cineva cum poate fi preparat sucul de ceapa?

    12
    1

  • Ioan pe 28 Feb 2009, 00:06
    Nu numai atat.

    Ceapa este un fitonutrient exceptional.Contine mare cantitate de Quercitina,un aunti-oxidant puternic,ce inhiba mutatia celulara oprind procesul de cancerizare al celulelor,apoi Gluca-chinina care este o substanta antidiabetica persistenta,apoi Fructosan,o substanta ce este un diuretic puternic ce dizolva si elimina acidul uric din corp.In plus contine si alti acizi organici si compusi de sulf ca Metil-disulfitul cu actiune binefacatoare complexa in corp asupra aparatului respirator,a infectilor de gat,rinichi,plamani,si nu numai... dar...trebuie nu admirata ci...consumata cruda,circa 100gr/zi si uitati drumul spre cabinetul medical.

    5
    2

  • iand pe 27 Oct 2007, 18:20
    sucul de morcovi

    nu e mult 2 pahare dar combina-l cu alte sucuri ex. telina,cartof si varza.este f.bun pt. stomac.

    2
    0

  • aurelia pe 25 Oct 2007, 18:41
    sucul de morcovi

    eu beau 2 pahare de suc de morcovi pe zi. e mult?stie cineva cat e indicat?are si reactii adverse?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod