Spital, medici

Efectul Hexi Pharma. Jumătate dintre cei care mor în spitalele din România puteau fi salvaţi

Un studiu realizat de Eurostat plasează România pe ultimul loc în ce priveşte calitatea îngrijirilor din spitale. 50% dintre cei care au murit, fiind internaţi şi sub tratament medical, puteau fi salvaţi

Un studiu Eurostat situează România pe ultimul loc din Uniunea Europeană cu cele mai multe decese provocate de sistemul sanitar.
Jumătate din numărul deceselor din spitalele româneşti care au avut loc în anul 2013, ar fi putut fi evitate. Studiul a fost publicat la începutul acestei săptămâni.
Dacă se întreba cineva care e efectul dezinfectanţiilor diluaţi asupra stării de sănătate publică, avem un răspuns fundamentat, venit de la un institut de statistică al Uniunii Europene.
Sistemul sanitar din România e prăbuşit şi asta, cu toate că, bugetul pentru sănătate alocat se apropie de 7 miliarde de euro anual.

Ca să puteţi face o comparaţie, bugetul pentru apărare este puţin peste două miliarde de euro.
Banii din sănătate sunt furaţi sistematic de grupuri mafiote, construite în jurul unor doctori eminenţi, care-şi folosesc popularitatea pentru a sifona bani publici. Avem aici cazul profesorului Lascăr de la Spitalul Floreasca. Acesta s-a ocupat de realizarea unei secţii de arşi, plătită din bani publici, de fapt o schemă prin care s-au cheltuit aproape 10 milioane de euro pentru a mobila o sală cu zece paturi, plină cu aparatură scumpă, dar care n-a funcţionat niciodată.
În acest caz s-a declanşat urmărirea penală.
E doar un exemplu, multiplicaţi-l la nivelul de 40 de spitale judeţene şi veţi avea o imagine a cât de mare e schema de furat din domeniul sănătăţii. La asta adăugaţi schema Hexi Pharma de diluare a dezinfectanţilor, adăugaţi schemele de sustras şi diluat substanţe din tratamentele bolnavilor cronici - diabet, cancer, afecţiuni psihiatrice etc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod