Exemple: E 123, E 131, E 124 ...
E 959(Neohesperidina dihidrocalcon DC),  E 957(Taumatina),  E 941(Azot),  E 939(Heliu),  E 938(Argon),  E 920(L-cisteina),  E 903(Ceara Carnauba),  E 902(Ceara de Candelilla),  E 901(Ceara de albine),  E 640(Glicina si sarea de sodiu),  E 570(Acizi grasi),  E 558(Bentonita),  E 553a(Silicat si trisilicat de magneziu),  E 552(Silicat de calciu),  E 529(Oxid de calciu, var),  E 526(Hidroxid de calciu, var stins),  E 511(Clorura de magneziu),  E 509(Clorura de calciu),  E 508(Clorura de potasiu),  E 507(Acid clorhidric),  E 504(Carbonati de magneziu),  E 503(Carbonati de amoniu),  E 501(Carbonati de potasiu),  E 500(Carbonati de sodiu),  E 482(Stearoil-2-lactilat de calciu),  E 481(Stearoil-2-lactilat de sodiu),  E 472(Esteri),  E 471(Mono- si digliceride ale acizilor grasi),  E 469(Carboximetil celuloza hidrolizata enzimatic),  E 460(Celuloza),  E 459(Beta-ciclodextrina),  E 440(Pectine),  E 422(Glicerina),  E 414(Guma de acacia, Guma arabica),  E 352(Malati de calciu),  E 351(Malat de potasiu),  E 350(Malati de sodiu),  E 337(Tartrat dublu de sodiu si potasiu),  E 336(Tartrati de potasiu),  E 335(Tartrat),  E 334(Acid L-tartric),  E 331(Citrati),  E 327(Lactat de calciu),  E 326(Lactat de potasiu),  E 325(Lactat de sodiu),  E 322(Lecitina),  E 309(Delta-tocoferol),  E 308(Gamma-tocoferol),  E 307(Alfa-tocoferol),  E 306(Tocoferoli),  E 304(Palmitat de ascorbil, Stearat de ascorbil),  E 302(Ascorbat de calciu),  E 301(Ascorbat de sodiu),  E 300(Acid ascorbic),  E 297(Acid fumaric),  E 296(Acid malic),  E 290(Dioxid de carbon, acid carbonic),  E 270(Acid lactic),  E 263(Acetat de calciu),  E 262(Acetat de sodiu),  E 261(Acetat de potasiu),  E 260(Acid acetic),  E 170(Carbonat de calciu),  E 163(Antocianine),  E 162(Rosu sfecla, betanina),  E 160d(Lycope, Rubixantina),  E 160c(Extract de ardei rosu, capsantina),  E 153(Carbune vegetal),  E 141(Complexe de cupru ale clorofilelor si clorofilinel),  E 140(Clorofile, verde natural),  E 1105(Lizozim),  E 1103(Invertaza),  E 101(Riboflavina),  E 100(Curcumina)
Atentie Atentie. Daca ai gasit un produs care nu respecta normele UE, pastreaza produsul cu bonul de cumparare si adreseaza-te Autoritatii Nationale Sanitar - Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), str. Negustori nr. 1B, sector 2, Bucuresti, cod postal 023951; Telefon: 021-3157875; Telverde: 0800.826.787 E-mail: office@ansv.ro

Categorii de aditivi alimentari

  • 1. Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
  • 2. Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
  • 3. Conservanti: substante care prelungesc durata pastrare a produselor alimentare;
  • 4. Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
  • 5. Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
  • 6. Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
  • 7. Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
  • 8. Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta;
  • 9. Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
  • 10.Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
  • 11. Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
  • 12. Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
  • 13. Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
  • 14. Potentatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
  • 15. Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
  • 16. Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;
  • 17. Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
  • 18. Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
  • 19. Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
  • 20. Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
  • 21. Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
  • 22. Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
  • 23. Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
  • 24. Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
  • 25. Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
  • 26. Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.
;