Sunt rolele de masaj din jad soluția pentru un ten perfect?

În ultima perioadă rolele de masaj din jad au devenit foarte populare pentru îngrijirea pielii dar funcționează cu adevărat? Află mai multe despre caracteristicile lor și opinia oamenilor de știință cu privire la efectele reale.
Poate ai văzut și tu online sau în magazine diferite variante de role de masaj facial din jad. Deși li se asociază o listă foarte lungă de beneficii, nu toate dintre ele au o bază obiectivă. Dacă vrei să testezi și tu aceste dispozitive care îți promit un ten impecabil este bine să fii informată cu privire la avantajele și efectele negative posibile pentru a face o alegere utilă pentru pielea ta. 

 
Ce sunt rolele de masaj din jad?

Sunt dispozitive pe care le poți ține în mână, în care sunt fixate una sau două pietre de jad și care rulează ușor pe suprafața pielii, producând o senzație de răcorire temporară datorită temperaturii scăzute a pietrelor. Primele variante ale acestor role au fost utilizate în China, ca parte a ritualurilor complexe de îngrijire a tenului. Pietrele de jad erau venerate pentru beneficiile în plan fizic și spiritual, fiind asociate cu vindecarea, frumusețea și revitalizarea organismului. 
În prezent rolele de masaj facial din jad se pot găsi pe foarte multe site-uri online sau în magazine și sunt promovate ca remediu pentru o gamă vastă de afecțiuni.
Deși vei vedea că producătorii pretind că aceste dispozitive pot vindeca absolut orice afecțiune a pielii este bine să fii prudentă și să analizezi cu atenție ce îți poate oferi acest pas suplimentar în cadrul ritualului de îngrijire. 

 
Problema de bază: autenticitatea

Din păcate culoarea nu este un indiciu suficient pentru a fi sigură că rola pe care o privești este confecționată din jad autentic. Există foarte multe produse care sunt realizate din sticlă, marmură sau alte pietre, care sunt vopsite cu o nuanță de verde pentru a fi vândute în loc de jad. Deși poate fi complicat să determini în mod cert autenticitatea pietrei, este un pas esențial pentru a evita să aplici un plus de toxine pe piele din cauza substanțelor utilizate pentru a schimba culoarea materialelor utilizate în verde.

 
Ce beneficii poți obține cu ajutorul unei role de masaj facial din jad?

În descrierea acestor dispozitive vei regăsi foarte multe avantaje pentru piele, de la eliminarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi până la refacerea elasticității pielii, neutralizarea ridurilor sau tratarea rozaceei. Există și cazuri în care se susține că pot avea un efect de slăbire la nivelul feței, favorizând o reconturare a obrajilor.
Cel mai des se repetă ideea că jadul va detoxifia pielea, dar acest efect nu este posibil la nivel fiziologic.
Beneficiile menționate sunt atribuite acțiunii de masare a pielii, despre care se presupune că ameliorează drenajul limfatic și stimulează circulația de la nivelul feței. Inconvenientul este că, potrivit studiilor realizate, aproximativ 88% dintre adulți nu au un drenaj limfatic lent localizat la nivelul feței, iar în cazul în care acest lucru s-ar întâmpla nu s-a putut demonstra că masajul cu aceste role îl favorizează.
Efectele de acest tip nu pot fi decât temporare, iar masajul constant al tenului cu aceste role poate cauza consecințe negative prin stimularea excesivă a circulației cum ar fi sensibilizarea pielii, agravarea rozaceei sau a capilarelor vizibile pe ten.
Rolele de masaj din jad nu te pot ajuta să elimini cearcănele și pungile de sub ochi pentru că nu tratează cauza acestor probleme. În cel mai bun caz poți reduce temporar umflarea ochilor, dar numai dacă se datorează retenției de lichide.
Utilizează capătul cu rolă mică de jad pentru a masa foarte ușor zona din jurul ochilor și a obține reducerea disconfortului.

 
Rolele din jad asigură absorbția optimă a produselor de îngrijire?

O altă afirmație des întâlnită este aceea că rolele de masaj din jad favorizează preluarea ingredientelor active din creme și seruri. Realitatea este că aplicarea lor cu ajutorul degetelor este cea mai utilă metodă pentru a te asigura că pielea ta beneficiază de îngrijirea oferită. Explicația este de ordin chimic. Absorbția produselor folosite pe față depinde exclusiv de mărimea moleculelor care compun formulele respective. Antioxidanții sunt necesari la suprafața pielii pentru a stopa acțiunea nocivă a mediului înconjurător, iar peptidele și retinolul trebuie să pătrundă în profunzime pentru a trata pielea. Un produs formulat în mod optim va conține atât ingrediente care rămân la suprafața tenului, cât și componente care pătrund în mai multe straturi de piele. Nu este nevoie de o metodă specială de aplicare.

 
Riscuri și efecte adverse

Dacă decizi să folosești un astfel de dispozitiv este esențial să fii atentă la presiunea exercitată. Dacă vezi că ți se mișcă pielea în timp ce treci rola pe suprafața tenului înseamnă că apeși prea tare.
Evită masajul viguros cu role din jad pentru că vei uza stratul de elastină și vei favoriza lăsarea pielii.
În concluzie rolele din jad nu sunt necesare pentru a avea pielea pe care ți-o dorești, dar pot fi o experiență relaxantă dacă realizezi un masaj delicat și ai așteptări realiste.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod