Sănătate. Care sunt pericolele verii și cum ne ferim pielea de ele?



Cum să-ţi protejezi pielea?


De razele solare ne putem feri purtând îmbrăcăminte adecvată (de culoare deschisă, lejeră și care să ferească pielea de razele solare) și prin aplicarea de produse (creme, loțiuni) cu fotoprotecție contra UVA și UVB, în funcție de fototipul cutanat.

Având în vedere că atunci când mergem la plajă îmbrăcămintea este sumară, protecția noastră se bazează doar pe aplicarea produselor ecran solar. Persoanele cu pielea deschisă trebuie să folosească produsele cu gradul de protecție cel mai ridicat (SPF 50), iar persoanele cu pielea mai închisă pot alege inițial un produs cu SPF mai mare, apoi din ce în ce mai scăzut, pe măsura expunerilor (SPF>15).

Protecția împotriva razelor solare se face nu doar când mergem la plajă, ci se face zilnic atunci când ne expunem la soare. La mare, fotoprotecția se face și atunci când stăm sub umbrelă și de fiecare dată după ieșirea din apă.

Indiferent de aplicarea produselor de fotoprotecție, este bine să evităm pe timpul verii expunerea în intervalul orar 11-16 când cantitatea de radiații este maximă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod