Sănătate. Antibiotice sau terapii noi fără pastile pentru acnee? Sfatul specialistului

Acum ai noi soluţii la îndemână care tratează doar local problema, fără să lase cicatrici în urma lor. Descoperă cum să te vindeci!
Deși este o infecție bacteriană, acneea se poate trata și prin alte metode decât cu antibiotice, medicamente care au un impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, digestiv și la nivelul întregului organism, explică specialiştii.

Cauza principală a apariției acneei este flora microbiană de la nivelul pielii și a foliculului pilos: Propionibacterium (în special Propionibacterium Acnes), stafilococi (S. Epidermidis) și levuri (Pityrosporum). „Este binecunoscut rolul Propionibacterium Acnes – bacil care trăiește în partea profundă a foliculului – în producerea leziunilor inflamatorii din acnee.
Terenul specific acneicilor, caracterizat prin hiperseboree (îngrășarea pielii) și modificarea microclimatului de la nivelul pielii, favorizează colonizarea masivă cu Propionibacterium Acnes. Acesta secretă diverse substanțe care produc și întrețin o inflamație cronică la nivelul foliculului pilosebaceu”
, explică Dr. Mara Mihai, medic dermatolog în cadrul clinicilor Biomedica și Bioderm din București.

Într-un efort de a scăpa de acnee, pacienții își spală tenul în mod repetat, își rup leziunile sau apelează la mai multe produse cosmetice în același timp, care promit că fac minuni în acnee, obicei care de cele mai multe ori agravează problema, lăsând în urmă cicatrici greu de șters.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod