Reguli pentru mentinerea sanatatii pielii

Pielea sanatoasa este o sursa de frumusete, iar alegerile pe care le faci zilnic, alimentatie si ingrijire, afecteaza aspectul pielii. Un ten radiant nu este doar un semn ca ai o piele ingrijita si sanatoasa, pielea reflecta si starea ta generala de sanatate.
Pielea sanatoasa este o sursa de frumusete, iar alegerile pe care le faci zilnic, alimentatie si ingrijire, afecteaza aspectul ei. Un ten radiant nu este doar un semn ca ai o piele ingrijita si sanatoasa, pielea reflecta si starea ta generala de sanatate.

Iata cateva sfaturi oferite de specialistii de la DailyMail care te vor ajuta sa-ti pastrezi pielea tanara si sanatoasa.

Limiteaza consumul de alcool. Consumul excesiv de alcool poate bloca productia de hormon antidiuretic, pielea devine deshidratata si predispusa la riduri. De asemenea, alcoolul dilata vasele de sange si creste circulatia sangelui spre piele. In acest caz, pot aparea vinisoare subtiri la nivel pielii, "nasul rosu" asociat cu bautorii inraiti si afectiunea numita rozacee. Psoriazisul poate fi un alt efect secundar al consumului excesiv de alcool.

Fa-ti timp pentru somn. In timp ce dormi, corpul tau "repara" raul facut de anumiti factori, cum sunt razele UV.

Renunta la tutun! Fumul de tigara contine monoxid de carbon, cunoscut ca afecteaza circulatia periferica, micile capilare care furnizeaza sange pielii. De asemenea, fumatul opreste absorbtia de vitamina C, antioxidant necesar in producerea de colagen.

Acizi grasi esentiali. Daca pe anumite suprafete pielea s-a inflamat, a devenit solzoasa si provoaca mancarimi, cauza poate fi consumul redus de acizi grasi esentiali. Introdu in dieta pestii uleiosi (sardine, macrou), nuci, seminte.

Hidrateaza cu miere. Sunt cunoscute proprietatile hidratante si antiseptice ale mierii. Mierea poate fi folositoare in tratarea tenului predispus formelor usoare de acnee.

Studiile clinice conduse de Spitalul Waikato din Noua Zeelanda au inregistrat rezultate surprinzatoare in tratarea cu miere de manuka a ulcerelor la nivelul piciorului.

Alimente bogate in fier. Daca ai o piele palida, cauza poate fi lipsa de fier. Paloarea este data de nivelul scazut de hemoglobina, molecula care duce oxigenul in sange. Consuma produse precum: carne rosie, ton, sardine si linte.

Iubeste. Potrivit unui studiu condus de Spitalul Regal din Edinburgh, persoanele care fac dragoste de trei ori pe saptamana par cu 4-7 ani mai tinere. Motivul este acela ca sexul poate fi considerat un exercitiu aerobic care ajuta la refacerea pielii.

Consuma cat mai multa apa! Si corpul tau are nevoie de hidratare pentru ca pielea ta sa fie frumoasa si sanatoasa. Consumul de apa ofera nenumarate beneficii. Unul dintre cele mai importante este ca ajuta la eliminarea toxinelor si astfel si pielea va capata un aspect mai sanatos. De asemenea, apa te poate ajuta sa-ti pastrezi silueta pentru ca diminueaza pofta de mancare. Incearca sa renunti sau sa reduci consumul de cafea, bauturi carbogazoase si opteaza pentru apa. Consumand cantitatea recomandata de 6-8 pahare de apa pe zi, iti vei pastra pielea hidratata si fara riduri. Daca ai ten matur nu uita de cremele antirid.
 
Expune-te la soare cu moderatie! Lumina soarelui este esentiala pentru sanatate. Trebuie sa te expui cate putin, in mod regulat, astfel incat pielea sa poate produce vitamina D.

Atentie! Expunerea indelungata la soare poate fi daunatore si poate chiar provoca diferite forme de cancer de piele, iar razele UVA favorizeaza imbatranirea prematura a pielii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • chiriches pe 10 Mar 2010, 17:22
    antretinerea pelii

    am un ten foarte uscat an special pe sezonul primaveri am ancercat mai multe tipuri de creme dar tot degeaba

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod