Psoriazis: 25 de imagini prin care să-l recunoşti

Psoriazisul este una dintre cele mai frecvente boli de piele şi afectează 2% dintre români, susţin medicii dermatologi. Vezi câteva imagini care pot să te lămurească despre aspectul diverselor manifestări ale acestei boli.

 

"Psoriazisul este o afecţiune cutanată cronică, cu evoluţie de lungă durată, cu ameliorări şi agravări periodice, caracterizată prin apariţia unor pete roşii acoperite de coji sau cruste alb-sidefii, uneori cu tentă argintie, uşor detaşabile", aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea.

Afectează atât femeile, cât şi bărbaţii în egală măsură, iar debutul bolii survine cel mai adesea între 15 - 20 de ani. "Al doilea vârf de debut poate să survină între 50 - 55 de ani, al treilea fiind în copilărie în general între 8 - 10 ani. Cu toate acestea există şi cazuri raportate de la naştere sau la o vârstă extrem de înaintată", adaugă prof. dr. Călin Giurcăneanu, şeful secţiei de dermatologie a Spitalului Universitar Elias din Bucureşti.

Există mai multe tipuri de psoriazis care au simptome diferite, precum:

 
1. Psoriazisul vulgar sau în plăci este cea mai frecventă formă a bolii, fiind întâlnită în 80-90% din cazuri. Se manifestă prin leziuni roşiatice ale pielii acoperite cu solzi argintii. Această formă poate apărea pe aproape toate suprafeţele corpului (chiar şi în zonă organelor genitale sau în interiorul cavităţii bucale).
2. Psoriazisul pustular. Această formă este mai rară şi poate apărea generalizat la nivelul corpului sau pe zone restrânse, pe mâini, picioare şi degete. Poate fi declanşat de anumite medicamente, infecţii, razele UV, sarcină sau stres. 
3. Psoriazisul poate fi declanşat şi de o infecţie bacteriană şi apare în special la persoanele mai tinere de 30 de ani. În acest caz, petele nu sunt de dimensiuni atât de mari că în cazul psoriazisului clasic.
4. Psoriazisul invers apare de obicei în zonă axilei, cea din jurul organelor genitale şi sub sân. Este caracterizat de apariţia unor pete roşiatice şi netede şi este des întâlnit la persoanele supraponderale.

Cele mai afectate regiuni ale corpului sunt coatele şi genunchii, palma şi talpa, zona lombară, scalpul (la liziera liniei de păr), ombilicul, mucoasele, axilele, organele genitale şi unghiile. Prezenţa puseurilor pe faţă se întâlneşte destul de rar.

 

 

Factori care pot declanşa psoriazisul

 
Există o serie de factori care pot provoca apariţia bolii sau agravarea acesteia, precum: stresul psihic puternic, traumatismele fizice (arsuri, intervenţii chirurgicale), fumatul, alcoolul, anumite medicamente, infecţiile cu streptococ beta-hemolitic (amigdalite), dezechilibrele hormonale. Dacă ai această afecţiune este recomandat să eviţi aceşti factori declanşatori pe cât posibil, să nu scarpini leziunile, să nu te tratezi singur cu remedii din auzite şi să alegi hainele din bumbac.

 

Vezi cum arată psoriazisul pe piele!

Credit foto: emedicine.medscape.com/healthy-skin-guide.com/dermatology.about.com

1 din 26

MAI MULT DESPRE: piele, sanatate, dermatologie, psoriazis
 

Comentariile 51-100 din 154

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • leo pe 9 Mar 2014, 10:48
    as vrea sa vb despre

    buna numele meu este leo si as vrea sa va cer ceva sfaturi in privinta psoriazis .....il am doar de 8 luni-1 an dar imi da mari batai de cap ......cine vrea putem vb pe mess mad_max3000@yahoo.com

    4
    3

  • adrian pe 2 Mar 2014, 22:32
    psoriazis

    salut ! lume buna am 21 de ani si am boala asta de 2 ani imi apare in cap in urechi,pe mana pe picior pe c.....ie pete rosii apoi se transforma,se face niste foite tip coaja si am niste mancarimi insuportabile am luat unguenturi cu pungile DAIVOBET,XAMIOL ptr scalp,NIDOFLOR ptr c.....ie. pastile...aerius,borenar,zanocin,cefalexina mai multe feluri....a doua problema la unghii mi'a aparut niste probleme...deci inca nu am scapat de boala asta lume buna si nu stiu daca am sa scap vreodata sincer :(

    12
    3

  • oana pe 18 Feb 2014, 13:24
    psoriazis

    aceeasi poveste,despre aceleasi pete ,va scriu o reteta care e facuta in italia dar cred ca se poate face si la noi in ro.Eu locuind in it.am fost la un dr.dermatolog specialist si mi a prescris urm.reteta .acid salicilic3gr,zolfo precipitato4gr,parafina lichida8gr,vaselina alba4gr.Eu merg la farmacie si o prepara imediat,e de ajuns sa ma dau prima data si deja petele incep sa dispara,unguentul are termen de valabilitate doar 3 luni dar e util.Eu il folosesc o data pe an si nu mai am atat de multe pete ca la incepu,indeosebi apar cel mai repede cand mergem la mare(in concluzie la expunerea la soare)daca vreti sa incercati aceasta reteta incercati cu incredere aici costa aproape 10 E,nu stiu la noi cat o fi costand si daca vor la farmacie sa o prepare,succes.

    16
    5

  • ramona pe 13 Feb 2014, 02:36
    nustiu ce sa mai cred si ce sa mai fac

    BUNA .tocmai am facut 25 de ani si mia aparut de ceva timp aceasta boala cu care imi este foarte greu si sa ma mai privesc in oglinda.Noaptea ma culc cu gandul la ia iar dimineata ma trezesc cu gandul daca si unde mia mai aparut vreo una.Mama mea are de 25 de ani aceasta boala si nu sa vindecat niciodata .Nu a fumat niciodata nu bea cafea,alcol etc.si din pacate nu ia trecut niciodata .As vrea sa cred ca vreodata vom gasii tratament ptr.asa ceva dar cred vreau sa cred ca ne vom vindeca de ea .SUCCES LA TOATA LUMEA SI MULTA INCREDERE.

    3
    7

  • florin pe 5 Feb 2014, 20:23
    .......

    Buna am 37 de ani si de 12-13 ani am aceasta boala,sfaturi am vazut si am citit destule...si la doctori am fost de nenumarate ori problema MARE este ca din cauza acestei boli , am ramas fara servici si cat pe ce sa raman si fara familie..:( . cineva a vorbit despre BLU CAP da eu am folosit si samponul si sprayul..foarte bune .Dar din pacate pe scurta durata au avut efect 1 an de zile...dupa ce am repetat tratamentu la 1 an nu au mai avut efect.boala a evoluat am aproape 80 la suta pe corp.da speranta nu am pierduto DA cu pastilele METHOTREXATE PCH..si cu regim ..TRECE...si pastilele trebuiesc ajutate de un UNGUIENT....(unguient nu ..CREMA..) CLOBETASOL MK..si am rezultate EXCELENTE..:) cu acest tratament .Pastilele trebuiesc luate dupa sfatul medicului dermatolog sunt ffff puternice nu se ia decat de 2 ori pe saptamana asa ca aveti grija si..DOAMNE AJUTA!

    9
    3

  • simona pe 22 Nov 2013, 09:37
    psoriazis

    Fratilor am incercat si eu o crema a unei doamne din Vaslui ,de fapt erau 2 ca una am folosit o pe corp si cealalta pe fata ca eu am avut si pe fata , a durat tratamentul 6 saptamani pana mi s-au albit petele dar cica conteaza vechimea psriazisului eu de ex aveam de 8 ani, pe pielea buna mi sa facut un pic ca un bronz dar acum dau cu o creama de galbenele si a inceput sa se uniformizeze, sunt fericita , o sa va tin la curent daca imi mai apare sau nu, Numai bine

    10
    7

  • razvan pe 11 Nov 2013, 23:21
    Psoriazis

    Salutare tuturor cei care au un psoriazis mai usor le pot da un sfat foarte bun cu doar 5 lei pe an poate scapa de aceasta boala nu este definitiv dar dispare pentru 1 an ....cei interesati ma pot contacta la adresa costeschi.razvan@yahoo.com aceste tratament este contra cost 50 de lei este o nimica toata decat sa da'i milioane la doctor ,creme etc.......

    14
    15

  • alyna pe 3 Nov 2013, 14:49
    tratament psoriazis

    Dragii mei colegi de suferinta, credeti-ma ca am incercat tot felul de creme (dermovate, daivonex...toata gama, cignolin, dermaspray, creme clinica psoremis...tratamente naturiste pt detoxifierea organismului, etc) am fost la Marea Moarta si cam degeaba...Intradevar de acolo mi-am luat mai multe creme (destul de scumpe) iar sg care mi-a fost de folos este Crema pt piele sensibila-de la firma AHAVA pt hidratarea pielii (p net e 135Ron) si in combinatie cu Elocom (fol 1sg data p zi/15ron) recomandata la clinica ps mie mi-a trecut tot ce era vizibil.Deci tratamentul nu e deloc scump (credeti-ma am chelt doar anul acesta peste 1500E incercand tot felul de tratam) Va doresc multa sanatate si merita incercat!

    12
    9

  • Nabil pe 22 Oct 2013, 23:40
    psoriazis

    Nabil khochaba psoriasis at icda.ro Hi Phytoderm is my produce mad for Psoriasis &Ecsema with a good resultes. Now I am working in Bucharest like an Apiphytotherapist. If you think that we can collaborate please send me back an e-mail With respect Dr.Nabil +40733161953 http://www.pronaturashop.ro/dermatologie-ro/phyto-derm-spray-100-ml-crema-40-ml-ro.html

    4
    5

  • valeanu oana pe 13 Oct 2013, 15:17
    sufer de aceasta boala psoriazis

    BUNA MA NUMESC OANA AM 12 ANI SI 10 LUNI, SI SUFER DE ACEASTA BOALA PSORIAZIS DE CAND AVEAM 6 ANI, MAM SATURAT LA CATI DOCTORI AM FOST SI CATE TRATAMENTE AM FOLOSIT,AM LUAT SI CREME SI SIROPURI SI PASTILE CHIAR SI DERMASPREI CARE FACE RECLAMA LA TELEVIZOR DAR TOTUL DEGEABA.DACA AFLATI DE VREOUN TRATAMENT SAU DE VREOUN MEDIC BUN VA ROG CONTACTATIMA PE ADRESA DE EMAIL : valeanuoanaelena@yahoo.com.

    4
    2

  • frumusel pe 10 Oct 2013, 18:48
    psoriazis tratament

    am 24 ani si sufara de psoriazis , cine doreste sa vorbim mai multe despre aceasta boala si sa facem schimb de informatii ( tratament etc. ) va astept pe idul pesssooo@yahoo.com

    5
    4

  • Alina pe 9 Oct 2013, 22:59
    Psoriazis

    Citind comentariile dumneavoastra cei ce suferiti de aceasta boala , va pot spune ca majoritatea au dreptate cu privire la aceasta boala insa multi nu spun in totaliate ce ar trebui sa spuna .Mama mea este bolnava de 19 ani de aceasta boala , ba chiar cea mai grava fna in forma Psoriazis Vulgar a fost tratata in Spania , Romania , Germania , cu ajutorul unei Dr.din Ploiesti am ajus sa descoperim medicamentul Methotrexat ,care atentie nu se ia dupa bunul plac ci o anumita doza pe saptamana iar atunci insotita de banalul Acid Folic ,pentru ca acest medicament se pare ca ajuta in recuperare dar in acelasi timp poate dauna in special ficatului.Acest medicament m-a ajutat sa nu imi pierd mama fiind la pat slabita , fara piele pe ea , fara imunitate ,fara par in cap , dinti in gura si verdictul dat de medici a fost de leucemie .Iata ca dupa 6 luni de treatment cu acest medicament noi ne bucuram de prezenta mamei noastre .In Rmania acest medicament se da in cea mai inaintata forma de psoriasis si era decontat de casa de saantate acum 2-3 ani in urma dar din pacate nu exista decat sub forma injectabila , cei ce au posibilitatea pot cumpara acest medicament din Bulgaria , Austria , Germania.Deasemeni cei cu forma grava de psoriasis se pot inscribe in Romania in programul National de sanatate de tratare a psoriazisului ,dosarele se depun de catre medical care va urmareste ,si puteti sa beneficiate de medicamentul Humira .Cei interesati gasesc pe internet detalii despre aceste injectii ,insa este mai mult pentru artitra psoriazica , pentru ca in timp aceasta boala afecteaza sistemul osos .Mama mea a avut sansa sa intre in acest program iar de un an se trateaza si cu aceste injectii si multumim bunului Dumnezeu se simte foarte bine,analizele sunt mai mult decat bune insa nu pot spune ca nu-I mai apare pentru ca forma ei este dintre cele mai grave si sub forma acuta dar atunci cand ii apare stim ce medicament sa-i dam si trece mult mai repede pentru ca nu mai are putere sa erupa in asa hal sa o puna la pat.Va doresc tuturor multa liniste si cat mai putine faze de eruptie.

    8
    3

  • nadia pasarelu pe 23 Sep 2013, 16:19
    psoriazis

    lamaia, adica sucul de lamaie, dar nu pe zone sangerande, apoi o crema pe baza de galbenele sau untura de casa

    4
    7

  • adrian pe 27 Aug 2013, 12:03
    tratament care functioneaza

    Dupa ce am citit cateva comentarii favorabile despre un tratament pentru aceasta boala pe care o am de 6 ani am intrat si eu pe www.tratament-psoriazis.cabanova.com si dupa ce am citit ce scrie acolo m-am hotarit sa comand si eu acest tratament...si bine am facut. Dupa numai 2 saptamani au inceput sa se vada rezultatele,bineinteles respectand indicatiile intocmai. Sunt foarte multumit si de aceea m-am gandit ca este bine sa stie cat mai multa lume.

    22
    7

  • staicu pe 19 Aug 2013, 14:35
    tratament psoriazis

    marita incercat, l am descoperit tot pe net , sper sa nu mareasca pretul, fiindca este un intermediar care il vinde .eu l am folosit de 1 an, este pe baza de petrol . Un framacist il produce, nu am aflat cine I facrmacistul . era 70 lei +transport .0763.947.197. sper sa va fie si voua de folos . am pe coate si pe pielea capului. asa e , totul vine din interior . echilibru interior .

    21
    0

  • lucian pe 27 Iul 2013, 14:05
    sfaturi pentru psoriazis

    Sunt un om in varsta,sufar de boala asta de ani de zile.Tot ce va pot spune este sa nu va mai luati dupa medici,ei va recomanda fel si fel de creme si potiuni care fac mai mult rau.Indiferent de medicament contine in el substante nocive organismului,iar prin zonele afectate patrunde foarte usor in organism.Boala nu are remediu.Fica mea a stat in HONG KONG aproape 8ani ca profesor de engleza cand s-a dus pe continent a consultat un medic specialist dermatolog.Boala este de natura animala,este ereditara,Microbul se gaseste in special in balegarul lor se identifica atat de bibe in globula de sange ca nu poate fi identificat,se va pierde peste 5-6 generatii asa ca nu va pierdeti speranta.Eu fac asa cum a spus medicul chinez.Nu spalati zona cu sapun indiferent de calitatea lui,folositi apa plata sau de izvor,puteti pune chiar si comprese cu apa simpla,procedura se poate decate ori aveti timp,nu sunt restrictii,chiar daca zona apare mai rosie oricum nu mai sunt coji.va urez spor la treaba si incredere.Si nu va fie jena de asta ganditiva ca in rest sunteti sanatosi.Si inca ceva,foarte rar cei cu psoriazis vor fi afectati de boli de inima,ficat,pancreas,plamani sau alte boli cronice.

    7
    4

  • mariana pe 17 Iul 2013, 10:51
    psioriazis

    Buna ziu. Ma numesc mariana am 14 ani de la 5 luini am si eu boala aceasta urita. ma maninca si nu mai pot suporta. am fots la multi doktori. dar nici un folos imi este foarte greu o am pe palme si picioare. ma folosesc cu diferite crema dar tot nu trece nustiu ce sa mai fac .. poate ma ajuta cineva care stie cum sa lecuiesca aceasta boala....de la ecesta boala imi cad si dintii

    9
    3

  • mihaela pe 12 Iul 2013, 12:42
    psoriasiz

    daca vreti sa scapati de aceasta problema nu mai purtati haine supraelastice numai bumbac.la mine a trecut si eu mam confruntat cu aceasta exema am purtat numai haine de bumbac si am facut multe bai sarate sarea ajuta mult .La mine a functionat .Sanatane multa.

    4
    1

  • valentina pe 4 Iul 2013, 13:27
    psoriazis vulgar generalizat

    nu exista tratament pt.asa ceva,ameliorare da dar eu am de 4 ani a disparut vreo 2 ani iar acum de la o suparare a aparut iar.imi cade parul rau m-am tuns,am unghile galbene.si la miini si picioare.la picioare am tentativa de unghii.incerc sa nu ma stresez cum zice medicul dar in ziua de azi nu poti.se inventeaza orice in lume dar un tratament pt.asa ceva nuu.te pun sa dai bani pe tot felul de creme,medicamente dar degeaba.cred ca ar trebui sa imfiintam un spital al nostu dar sa plateasca guvernantii ca ei ne-au adus in situatia asta.voi ce ziceti???

    18
    1

  • mihaela pe 20 Iun 2013, 22:50
    psoriazis

    am aceasta boala de vreo 10 ani si nu mia trecut niciodata pana acum un an cand am vazut un interviu la otv cu dr daniela ciolpan care recomanda lotiunea exorex am ancercat si eu si mia trecut ansa acum mia reaparut si am pierdut nr doamnei ciolpan daniela si nu stiu cum sa iau legatura cu ia va rog daca stiiti cumva nr ei de telef ajutatima sant disperata este o lotiune foarte buna care dispare conplet fara urme doar an 30 de zile va multumesc

    18
    3

  • mihaela pe 20 Iun 2013, 22:40
    psoriazis

    am aceasta boala de vreo 10 ani si nu mia trecut niciodata pana acum un an cand am vazut un interviu la otv cu dr daniela ciolpan care recomanda lotiunea exorex am ancercat si eu si mia trecut ansa acum mia reaparut si am pierdut nr doamnei ciolpan daniela si nu stiu cum sa iau legatura cu ia va rog daca stiiti cumva nr ei de telef ajutatima sant disperata este o lotiune foarte buna care dispare conplet fara urme doar an 30 de zile va multumesc

    9
    2

  • MIHAELA pe 15 Iun 2013, 15:44
    DAIVOBET PT PSORIAZIS

    DAIVOBET sau Dermovate (mai bun unguentul decat crma). NU fumat, NU carne de porc, regim igieno-dietetic, NU stres, Eu am si perioade de 2 ani cand nu am nimic. Imi apare, uneori, cand ma astept mai putin. Unguentele doar tin sub control. Virusurilor le place sa 'traiasca" in ganglioni. De cate ori au ei chef si gasesc un moment propice, teren slab imunizat, actioneaza. Orice virus, pana nu isi face damblaua, nu trece. Uitati-va si la Herpes. Tot asa. Antiviralele sunt mai mult o amageala.

    3
    2

  • icsulescu pe 14 Iun 2013, 10:22
    Cauza psoriazisului.

    Oameni buni, va spun eu ce nu v-a spus nici un medic pina acum. Psoriazisul in multe situatii (nu pt vorbi in numele tuturor bolnavilor de aceasta boala) este cauzat de FUMAT. Mie mi-a aparut prima oara pe ambii genunchi la virsta de 12 ani (fumat pasiv) intrucit taica-meu a fost un fumator inrait si ne tinea pe toata familia in fumul tigarilor sale. Apoi am plecat de acasa, am locuit singur si psoriazisul a disparut...adica se mai vedea oar o ingrosare a pielii in zona insotita de absenta simtului tactil pe acea zona, dar trebuia sa fii foarte atent sa observi ca ceva nu e in regula...sau ceva a fost acolo. Apoi m-am apucat si eu de fumat...Lasind la o parte faptul ca dupa doi ani de fumat (dor un pachet pe zi -tigari lights) dimineata tuseam de imi dadeam plaminii afara, dupa un timp mi-a reaparut aceasta boala dar de data aceasta pe coate si pe miini. Initial nu am facut nici o legatura, dupa cum nu am auzit de la nici un medic ca ar exista vreo legatura intre fumat si psoriazis. Dar am decis totusi sa ma las de fumat...Tusea violenta de diineata imi dadea de inteles ca organismului meu nu ii place tutunul. Nu am reusit din prima...am incecat de mai multe ori pina sa ma las....culmea este ca am observat..cum stateam 2-3 saptamini pina la 2-3 luni fara tigari cum dadea inapoi boala..cum ma reapucam de fumat cum se agrava...atunci am tras eu concluzia ca desi nici un studiu medical nu a dcuentat aceasta legatura, exista totusi o foarte strinsa legatura intre psoriazis si fumat. AM 5 ani de cind nu mai fumez si boala a disparut aproape complet. Mai acum citeva luni am avut un episod in care m-a apucat damblaua sa ma reapuc de fumat si dupa nici un pachet de tigari a reparut boala. Practic a aparut instant...in timp ce trageam cu sete din tigara am simtit ca ma maninca pielea in zona respectiva si cind am inceput sa ma scarpin am vazut cum pielea se descuameaza. Deci sfatul meu...mai intii lasati-va de fumat. Daca cumva nu sinteti fumatori ginditiva bine daca nu cumva o mare parte din zi nu stati prin preajma acestora.

    9
    5

  • remediiplante pe 3 Iun 2013, 21:24
    psoriazisul

    Psoriazisul este o boala dermatologica cronica care determina o crestere rapida exagerata a celulelor pielii, avand ca rezultat aparitia unor placi tegumentare ingrosate (hipercheratozice), albicioase. Aceste leziuni pot varia ca dimensiuni si au o localizare preponderent la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, mainilor, picioarelor si regiunii sacrale (partea inferioara a spatelui). Psoriazisul este mai frecvent in randul adultilor, dar poate aparea si in randul copiilor si adolescentilor. Psoriazisul este o dermatoza plurifactoriala, inflamatorie, proliferativa, caracterizata printr-o etiopatogenie extrem de complexa. Boala ia nastere din cauza unei dereglari a functionarii ficatului. In mod normal, celulele tegumentului cresc si se matureaza gradat, pe parcursul unui ciclu de 28 de zile (turn-over celular), urmand ca apoi sa fie inlocuite de alte celule tinere. Celulele imbatranite din straturile superficiale a pieleii sunt inlocuite treptat cu alte celule noi din straturile profunde. Celulele straturilor superficiale mor si se desprind treptat odata cu desfasurarea activitatilor zilnice (baie, purtarea hainelor). In psoriazis, celulele nu se matureaza suficient, insa migreaza rapid spre straturile superficiale ale pielii (in 3-6 zile) si formeaza la acest nivel leziuni caracteristice bolii (placile hipercheratozice). Simptomele cel mai frecvent intalnite in psoriazis sunt urmatoarele: - zone tegumentare rosii, reliefate (placi cutanate) care prezinta cruste lucioase la suprafata. Placile cutanate pot avea diferite localizari, dar cel mai frecvent sunt regasite la nivelul coatelor, genunchilor, scalpului, mainilor, picioarelor si regiunii sacrale inferioare. Aproximativ 90% dintre persoanele cu psoriazis au leziuni cutanate de acest fel - zone mici, sangerande, rezultate din descuamarea leziunilor cutanate (poarta numele de semnul Auspitz) - cruste subtiri sau ingrosate cu localizare la nivelul scalpului - prurit (mancarime), in special in fazele acutizate a bolii, cu predilectie la nivelul leziunilor cu localizare in pliurile cutanate (sub sani, in axile, fese) - modificari ale unghiilor sunt regasite la aproximativ 50% dintre pacientii cu psoriazis. Dintre acestea amintim: - pete mici unghiale si periunghiale (fara evidentierea unei infectii micotice-onicomicoza) - ingalbenirea unghiilor de la picioare si rareori a unghiilor de la mana - desprinderea unghiei din patul unghial (de la radacina) - rar, depozite fine subunghiale de tesut cutanat (bride). Tratament natural: - Centella asiatica este indicată în boala psoriazică datorită proprietăţilor ei antiinflamatoare şi de refacere rapidă a tegumentelor lezate .- Suplimentele alimentare care conţin acizi esen­ţiali Omega 3, 6 - ulei de peşte, ulei de in, ulei de lim­ba-mielului (Borago) etc., care îmbunătăţesc simp­tomele bolii în multe cazuri. -Zeolitul şi iarba de trei-fraţi-pătaţi sunt alte două soluţii importante în combaterea psoriazisului, prin capacitatea lor de a modula răspunsul imun şi de a chelata şi elimina substanţele toxice din organism, cauze importante în declanşarea bolii psoriazice. - Extractul de nămol (cu efecte antiinflamatoare, cicatrizante şi biostimulatoare), în asociere cu vita­mina A (utilă în afecţiunile pielii, cum sunt acneea şi psoriazisul) şi vitamina F (concentrat de esteri ai aci­zilor graşi esenţiali), încorporate într-o bază care asigură pătrunderea în straturile adânci ale epidermei, este un adjuvant important în tratamentul psoriazi­su­lui.(Pell-Amar). -Neemul :Principalul ingredient din extractul apos din frunzele de Neem este nimbidinul, cu puternice efecte antiinflamatoare, reglatoare hormonale şi chiar antitumorale. Aceste proprietăţi recomandă Neem-ul pentru tratamentul psoriazisului, răspunsul la acest remediu fiind mult mai rapid şi mai eficient decât în cazul terapiei con­ven­ţionale cu gudron de huilă. -Uleiul de catina (Hipophae rhamnoides) – este produsul natural cel mai bogat in vitamina E,o substanta care s-a demonstrat ca are o actiune extrem de benefica in tratarea psoriazisului.La pacientii care au beneficiat de un aport suplimentar din aceasta vitamina,s-a observat o stopare a evolutiei bolii,iar in unele cazuri,chiar reducerea suprafetelor de piele afectata de psoriazis,ameliorarea pruritului si a altor simptome specifice.De regula,se administreaza cate 30 de picaturi de ulei de catina,de 2-3 ori pe zi,inainte de masa.Tratamentul se face vreme de 8-12 saptamani si se poate relua dupa o pauza de 10-20 zile. -siliciul organic: se administreaza extractul de coada calului bogat in siliciu organic, cate 1-1,2 grame zilnic, in cure de lunga durata (2-3 luni), care vor fi facute mai ales in timpul anotimpului rece, cand psoriazisul cunoaste o recrudescenta. -tinctura de brusture,trei frati patati si soc amestecate in parti egale -brusture si trei frati patati in proportii egale: administrate sub forma de pulbere, este practic imbatabila. Se administreaza sase lingurite din aceasta combinatie, zilnic, pe stomacul gol, inaintea meselor principale. -extract din radicele de secara: ictere infectioase precum si in sechelele posticterice; hepatita acuta si subacuta; hepatita cronica persistenta; ciroza hepatica; dermatite psoriazice si psoriazis. -extract mladite de cedru: dermatoze, eczeme, psoriazis, prurigo senil, dishidroza palmo- plantara, simptome cutanate in intoxicatii cronice, sindrom alergic cu manifestari cutanate. -extract din muguri de nuc: adjuvant in dermatoza pustuloaza, dermatita infectata, dermatita seboreica; acnee rozacee si acnee pustuloasa; blefarita acuta si cronica; sindrom de malabsorbtie in insuficienta pancreatica (stimuleaza secretia sucurilor pancreatice); favorizeaza cicatrizarea in ulcer varicos - extract din muguri de platan :drenor al pielii, urticarie cronica, acnee juvenila si acnee rozacee, vitiligo, inflamatii ale mucoasei orofaringiene, chisturi palpebrale, liipergamaglobuiinemie, hiperplazie reticuio- endoteiiala. -bai complete din infuzie de coada calului si nalba in parti egale.Plantele tocate marunt (200 grame) se lasa in apa rece de seara pana a doua zi cand se adauga in apa de baie.Baia va dura 15-20 minute. -spalaturile sau compresele cu urmatoarele infuzii:coaja de stejar,coaja de salcie (4 linguri) ,seminte de in si flori de arnica,cate 2 linguri. -10 bai cu 10 plante-cate 100 g plante in amestec egal-la 10 litri de apa.Cele 10 plante sunt:soc,,busuioc,patlagina,pelin,galbenele,cimbru,coada racului,urzica,cicoare,muguri de mesteacan. -unguent cu ihtiol: destinat tratarii anumitor afectiuni dermatologice. Avand o formula speciala, produsul este adaptabil pentru persoanele cu anumite afectiuni dermatologice (erizipel, psoriazis, lupus eritematos, inflamatii cronice)

    7
    10

  • ela pe 21 Mai 2013, 11:12
    psoriazis palmo-plantar

    fac acum o "CURA" cu o pudra de plante de la FARES,se numeste DETOXIFIEREA SANGELUI SI LIMFEI.Am rezultate.Doamne-ajuta!

    19
    2

  • diana pe 17 Mai 2013, 17:18
    psoriazis vulgar

    am 24 de ani... si am psoriazis de la varsta de 9 ani... knd mi-a aparut pe piele am innebunit,... in cap ...pe fata peste tot...:(( e o boala blestemata ...am fost peste tot la medici .. franta grecia germania si italia... singurul remediu cel mai bun e apa de mare si soarele... iar daca apare cel mai bun este DERMOVATE...rezultatul la cateva zile... de akm 5 ani .. nu mi-a mai aparut ... decat 2-3 pete... dar din pacate nu se v-a vindeca niciodata ... totul depinde de noi... stress nervi suparare... etc .... trebuie sa tinem noi boala in frau !

    15
    1

  • razvan pe 10 Mai 2013, 15:08
    tratament naturist psoriazis

    am gasit un tratament care functioneaza dupa multi ani de incercari prin doctori si alte tratamente gasite pe net.Sper sa reusesc macar sa-l tin sub control cu tratamentul asta cat mai mult ca pana acum nu am reusit cu nimic.Intrati pe www.tratament-psoriazis.cabanova.com si incercati si voi.

    14
    1

  • stefanescu ecaterina pe 29 Apr 2013, 12:37
    psoriazisul trece pe perioada sarcinei

    Am psoriazis de 47 ani, am avut perioade cand a fost mai activ si perioade in recesiune.Nimic nu a avut legatura cu tratamentul efectuat. Am auzit si am constatat, ca se mai fac minuni cu tratamentele de la doctorii homeopati. Eu personal am o rezerva, pentru ca boala aceasta este urmare unui cromozom care functioneaza defectuos, asa ne-am nascut, in multe din cazuri este genetic. In lupta cu cromozomii sau cu boala genetica nu prea ai ce lupta, decat sa o mentii la un parametru cat de cat satisfacator.Boala dispare si reapare. Feriti-va de medicamentele cu cortizon, va nenorociti rinichii. Daca sunteti intr-un stadiu cat de cat acceptabil, folositi unguente simple, naturale, cum ar fi unguentul de galbenele si altele. Mai exista ceva despre care medicii nu discuta, nu pot sa cred ca ei nu cunosc un fenomen absolut fascinant. E vorba de faptul ca pe timpul sarcinii psoriazisul dispare absolut miraculos. In organismul femeii se intampla niste modificari, organismul secreta anumiti hormoni. Ei bine, ma indoiesc ca medicii nu cunosc de acest fenomen, dar ar ramane fara pacienti.Daca s-ar face cercetari in acest domeniu, poate s-ar gasi un remediu. Dar nu se doreste acest fapt. Eu am comunicat mai multor medici asta, dar m-am lovit de un zid. Ca sa revin la tema principala, dupa perioada sarcinii, la o perioada oarecum scurta, 1-2 luni, boala revine, dar nu mai agresiva decat era inainte. As dori sa va incurajez, sa va dau sperante, ceea ce imi doresc si eu. Un alt remediu este marea, soarele, unii spun ca si namolul este bun. Eu de mica am tot fost la mare, uneori, in limita posibilitatilor si de doua-trei ori pe an. Singura modalitate de a tine boala in frau. De 10 ani, ma feresc de cremele cu cortizon si nu mai iau nicio pastila pt psoriazis. Incercati sa duceti o viata echilibrata, sa mentineti colesterolul si glicemia in limite normale si sa fiti calmi. Daca actuala situatie ne poate permite....Ma rog, va urez succes. Psoriazisul e o boala autoimuna, greu de luptat cu ea. Va urez sanatate.

    8
    1

  • dragomir pe 25 Apr 2013, 14:16
    cea mai nenorocita boala e si nu numai ia mai multe boli de piele .

    BUNA ZIUA OAMENI BUNI BUNU DZEU SA SE INDURE DE NOI DE TOTI CU ACESATA BOALA URITA SI EU AM DE VREO 16 ANI ACEASTA BOALA SI AM UN BAIAT CU ACEASTA BOALA FOARTE URITA CE SA FACEM AM LUAT TOATE CREMELE CARE LEAM CUNOSCUT SI SAMPOANE SINGURUI CARE NE MAI FACE BINE ESTE BLUE CAP SINGURU SAMPON DAR E FOARTYE SCUMP ALA DE 400 DE ML.ADEVARU E CA TOATA GAMA DE BLUE CAP E FOARTE BUNA DAR CINE ISI PERMITE E FOARTE BINE E RAU DE NOI CARE NU NE PUTEM PERMIT DORESC DA BUNU DZEU S NE VINDECE PE TOTI DE ACEASTA TICALOASA BOALA AMIN!

    6
    3

  • valentina pe 16 Apr 2013, 14:02
    ???

    Buna ziua!Eu am psoriazis de cand mam nascut...am facut multe tratamente pe baza de plante si inutil nimic.Intradevar nu se vinedeca ..Eu nu mai fac nici un tratament si tot imi apare si imi dispare placerea lui e sa apara vara:(...Urasc sa imi iasa pe fata si atunci ma dau cu crema Nidoflor as vre sa va intreb daca careva dintre voi stie daca e bun nidofloru la psoriazis?Va multumesc

    3
    0

  • Alexandra pe 9 Apr 2013, 23:26
    psoriazis tinere sub control

    Buna , ma numesc Alexandra, am 23 de ani si am psoriazis de la varsta de 12 ani. M-am imbolnavit de aceasta boala la 3 luni dupa prima menstruatie. Am incercat si eu diverse creme; dermovate, elocom si alte prostii cu cortizon care numai rau fac. Pana acum cativa ani, cand am descoperit clinica Psoremiss. De atunci fac tratament cu psoremiss ( asa se numesc si cremele, sunt creme pe baza de plante, cu alge de la Marea Moarta) Sunt foarte multe de povestit pe aceasta tema. Eu va spun garantat ca sunt foarte bine, o tin sub control intr-un mod fantastic. Cine este interesat sa afle mai multe detalii puteti sa imi scrieti pe adresa mea de mail alexandraborchina@yahoo.com. Multa sanatate

    3
    2

  • dana pe 4 Apr 2013, 16:09
    psoriazis

    Buna ziua!Fac parte din randul celor care au aceasta boala,am folosit multe creme,am fost la multi doctori si mult timp fara rezultat.Am gasit un doctor care mi-a dat niste pastile,neotigason.Intradevar,se vad rezultate neasteptate,dar efectele acestor pastile sunt de luat in calcul,eu merg la doctor din trei in trei luni cu analizele la ficat.Eu,indiferent de efecte am sa iau in continuare pt.ca daca le intrerup,reapare boala,iar decat sa ajung la balamuc mai bine iau pastilele.Acu,mai nou cred ca mai fac o alta forma de psoriazis.Nu cred ca am sa ma obisnuiesc cu aceasta boala vreodata dar imi caut optimismul sa merg mai departe,ajunsesem de invidiam pe toata lumea.Multa sanatate si poate in curand se va gasi leac pentru aceasta boala!

    1
    2

  • yoko pe 11 Mar 2013, 23:56
    psoriazis vindecare

    Buna tuturor La fel ca toti ceilalti care se lupta cu psoriazisul, am incercat toate cremele despre care am citit, dar rezultatele au fost doar de moment. Cel mai bun rezultat l-am obtinut dupa un concediul la Baile Herculane in care am facut zilnic bai la Baile Romane din Hotelul Roman (este destul de costisitor, dar merita). Combinatia de aer benefic pentru sistemul nervos cu apele termale si cu relaxarea obtinuta prin aceste bai m-au vindecat pentru multa vreme. Daca reusiti ca dupa o astfel de cura de 2 saptamani sa alungati stresul si sa obtineti (apoi sa mentineti) un echilibru interior, cred ca veti uita cum era cand aveati psoriazis. Merita sa incercati. Nu aveti ce pierde, pana la urma este o vacanta in care va rasfatati. Eu am mai facut acasa pentru intretinere si bai cu sare de la Praid - 10 zile consecutiv. Au avut efect! Sper sa va ajute!

    4
    2

  • Adrian pe 10 Mar 2013, 11:27
    Trtament psoriazis

    Am psoriazis de cca 17 ani siam incercat fel de fel de tratamente fara efect de durata. In prezent folosesc dermovate dar observ ca apar si alte zone afectate. Am si alta problema si anime o artrita fff dureroasa la genuchi iar doctora de familie a spus ca poate sa fie artrita psoriazica In prezent ma deranjeaza foarte mult marirea zonei afectate de psoriazis si durerile de genuchi Daca cineva a trecut prin asa ceva si a reusit cu vreun tratament il rog sa mi-l comunice si mie Multumesc anticipat

    3
    0

  • Alex pe 7 Mar 2013, 00:08
    psoriazis

    futui mama ei de boala. de vreo 3 luni mi`a aparut si mie; abea azi am aflat ca se cheama asa. ce`am citit aici de la voi m`a lasat fara cuvinte. abea am facut 23 de ani si tre sa port blestemu asta dupa mine toata viata? macar den u s`ar mai agrava si`ar ramane in stadiul in care e.. ca de videcat m`ati convins!

    8
    0

  • dosar X pe 21 Feb 2013, 23:36
    Psoriazis

    Unde e Pavel Kozak? Noi trebuie sa gasim pe el si el stie perfect

    1
    3

  • rodica pe 16 Feb 2013, 18:08
    psoriazis

    Buna ziua,am fetita in varsta de 5 ani bolnava de psoriazis vulgar,de 3 luni face impachetari cu namol,si pe cap ne spalam cu produs de la bioderma NODE DS sampon pt anti matreata.Si rezultate sunt......am folosit divobet si xamiol,Avem aceasta boala de 1 an.....asta vara a fost cumplit,apa de amre nu-i face bine(noi locuim la mare).

    2
    0

  • jessim73 pe 10 Feb 2013, 19:00
    psoriazis

    Leac exista!! Si mie mi-a aparut in cateva randuri si , mulltumesc lui Dumnezeu, acum a disparut cu desavarsire. La recomandrea medicului meu de atunci, am folosit crema DERMOVATE ( mai poate fi inlocuita cu DERMOXINE, sunt aceeasi cmpusi). Nu mai stiu daca e nevoie neaparat de reteta, insa nu cred...Intrebati la farmacie.Rezultatul este vizibil dupa cateva zile.. Mult succes.

    2
    0

  • ioanidis pe 23 Ian 2013, 16:00
    psoriazis

    buna am boala din 1995 este cumplit pe pielea capului pe scrot pe cot mina stinga pe piept mincarimi si stare de agtatie indispozitie mincarimi am incercat cu unguente cu sapun de casa arde coaja dar nu dispare comada de sampon si spray din spania sckincap degeaba dr tatu dermatolog nu sunt sanse cred sa scapam sanatate multa

    3
    0

  • cristiana pe 19 Dec 2012, 23:29
    oare e psoriazis?

    buna seara. am o nedumerire si o intrebare in acelasi timp. de cateva saptamani am observat 2 pete mici si roz in zona gatului. nu le-am luat inseama, da s-au marit si au inceput sa aiba aspect scortos si sa fac coji. dar nu am mancarimi. le-am dat cu advantan unguent, un atibiotic foarte bun si se retrageau.dupa un anumit timp iar apar si numai cand port haine sintetice. dar de curand am descoperit inca 4. doua in partea dreapta a gatului si doua pe burta.dar nu sunt rosii. oare este psoriazis. niciodata n-am avut boli de piele si sunt ingrozita. va rog un raspuns pe mailul meu flufy2121@yahoo.com

    22
    6

  • roxana pe 25 Nov 2012, 07:55
    pete

    buna ziua.mi-au aparut cateva pete pe fese si pe mijloc.au forme diferite unele sunt usor conturate cu rosu altele sau uscat si sunt albicioase.cred ca e de la solar.am luat un unguent si il folosesc de vre-o 2 saptamani....dar nu mi-au trecut de tot.ce sa face si vreau sa stiu ce am.va multumesc

    14
    4

  • pastrav andrei pe 21 Nov 2012, 11:54
    psoreasis

    buna ma numesc pastrav andrei si am folosit o multime de tratamente dar anzadar nici io nu stiu ce sa fac sa ami treaca .sunt din petrosani iar aicea nu este spital de dermatologie.

    4
    0

  • ami pe 29 Oct 2012, 13:21
    tratament

    sufar de 14 ani de aceasta boala.intr-adevar nu exista tratament permanent,din cauza faptului ca face parte din clasa bolilor autoimune.dar cu anumite unguente cu alge de la marea moarta(clinica psoremiss) reusesc sa stopez boala pentru o perioada de 2-3 ani.va doresc succes si dumneavoastra

    9
    0

  • valentina pe 24 Oct 2012, 17:21
    boli de piele-psoriazis vulgar

    puteti incerca de toate leac nu exista.am incercat si eu in 3 ani toate cremele posibile si iau pastile si acum.medicul spune ca in boli de piele tratamentele sint pe ghicite.am fost la cel mai bun medic pe tara la sp.militar central bucuresti si degeaba,toti spun ca teai ales cu boala- mori cu ea,apare dispare nu ai ce sai faci,din contra pe zi ce trece mai apare cite ceva-o dermatita,un eriterm,foliculita,ti se maninca unghile,etc.Totul devine inestetic.te face sa nu mai iesi in lume deoarece toata lumea intreaba ce ai pe fata de ex.-se ia.iti vine sa inebunesti cind dai atitea explicatii.da se zice ca daca te duci la marea moarta iti trece,nu este adevarat trece pe moment apoi apar iar.eu va zic sa aveti sanatate multa si multa vointa sa mergeti mai departe.

    7
    1

  • dana pe 10 Oct 2012, 17:23
    psoriaziz

    stiti ce va de doctor ciolpan daniela in legatura cu aceasta boala?

    13
    4

  • MIKI pe 26 Sep 2012, 22:37
    o solutie de vindecare

    buna...m-am trezit pe la 19 ani ca am aceasta boala...am mers cu ea pana mai tarziu ...pana cand intr-o zi un eveniment din viata mea ...m-a facut sa percep alfel lumea...daca inainte eram stresata si agitata din cale afara ...acum mi-am impus...da..IMPUS sa nu mai ma enervez din orice ce si mai ales de 5 ani de zile mi-am schimbat si felul meu de viata! de cate ori mancam afumat sau mancam citrice...reveneau mancarimile impreuna cu petele...oameni buni stiu ca este greu dar credeti-ma de mult timp nu am mai avut nnimic legat de aceasta boala! am avut ocazia sa merg la MAREA MOARTA-ISRAEL...asa e...am facut baie in sare cu namol,,,,nu fac reclama dar ...eu zic dupa mine....echilibrul ...mancarea sanatoasa ...fara prea mult stress si o gandire pozitiva e cheia vindecarii mele....nu stiu daca e definitive dar eu una nu mai am probleme....

    12
    4

  • monica pe 29 Aug 2012, 10:52
    da, e greseala!!!

    da, am ajuns acum acasa in austria si m-am uitat mai bine, se cheama EBETREXAT. scuza-ma. noi am venit in tara fara ele si a inceput iarasi sa-i iasa pe coate... acu a inceput iarasi. pe flacon scrie EBETREXAT 10 mg, si sper sa nu traduc gresit, cu subsatnta activa Methotrexat. cred ca le va lua toata viata. cand vrem sa facem bebe trebuie lasate cu jumatate de an...toate bune!!

    7
    1

  • anca pe 17 Aug 2012, 15:06
    idei de tratament

    Am de 15 ani boala si nu m-am vindecat cu prostiile astea de unguiente. Renuntati la ele. Psihicul e foarte important in acesta boala, daca voi credeti ca nu va ve-ti vindeca atunci asa va fi. Pe langa cele mentionale in mesajul anterior va mai recomand si un parapsiholog bun (sedinte de hipnoza) si mai ales meditatii. Mailul meu pandik_im@yahoo.com De 1 an am inceput sa ma vindec.

    6
    1

  • Anca pe 17 Aug 2012, 15:00
    idei de tratament

    Incercati mai mult cu ceaiuri de detoxifiere a sangelui, ficatului, si cure de detoxifiere a organismului, curele se tin pe perioade lungi. Pt cei care eu peste tot si vor o ameliorare pe moment sa faca bai cu lesie, cam de 2 ori pe saptamana si se sta in apa aia cam 20 de min, la inceput se vor inrosi tare si va vor manca, e in regula, lesia le arde, se mai pot spala si cu sapun de casa.

    1
    3

  • Maria Gondiu pe 11 Aug 2012, 16:08
    cautati cit mai mult prin metode traditionale,psoriazul e un virus care nu iubeste alcoolul adica si tot ce e legat de acreala (acru) incurca la tratatrea psoriazului

    Cartea Vangai ,cititi-o si ve-ti gasi acolo niste retete foarte bune

    5
    1
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod