Psoriazis: 25 de imagini prin care să-l recunoşti

Psoriazisul este una dintre cele mai frecvente boli de piele şi afectează 2% dintre români, susţin medicii dermatologi. Vezi câteva imagini care pot să te lămurească despre aspectul diverselor manifestări ale acestei boli.

 

"Psoriazisul este o afecţiune cutanată cronică, cu evoluţie de lungă durată, cu ameliorări şi agravări periodice, caracterizată prin apariţia unor pete roşii acoperite de coji sau cruste alb-sidefii, uneori cu tentă argintie, uşor detaşabile", aflăm de la medicul dermatolog Andra Cristea.

Afectează atât femeile, cât şi bărbaţii în egală măsură, iar debutul bolii survine cel mai adesea între 15 - 20 de ani. "Al doilea vârf de debut poate să survină între 50 - 55 de ani, al treilea fiind în copilărie în general între 8 - 10 ani. Cu toate acestea există şi cazuri raportate de la naştere sau la o vârstă extrem de înaintată", adaugă prof. dr. Călin Giurcăneanu, şeful secţiei de dermatologie a Spitalului Universitar Elias din Bucureşti.

Există mai multe tipuri de psoriazis care au simptome diferite, precum:

 
1. Psoriazisul vulgar sau în plăci este cea mai frecventă formă a bolii, fiind întâlnită în 80-90% din cazuri. Se manifestă prin leziuni roşiatice ale pielii acoperite cu solzi argintii. Această formă poate apărea pe aproape toate suprafeţele corpului (chiar şi în zonă organelor genitale sau în interiorul cavităţii bucale).
2. Psoriazisul pustular. Această formă este mai rară şi poate apărea generalizat la nivelul corpului sau pe zone restrânse, pe mâini, picioare şi degete. Poate fi declanşat de anumite medicamente, infecţii, razele UV, sarcină sau stres. 
3. Psoriazisul poate fi declanşat şi de o infecţie bacteriană şi apare în special la persoanele mai tinere de 30 de ani. În acest caz, petele nu sunt de dimensiuni atât de mari că în cazul psoriazisului clasic.
4. Psoriazisul invers apare de obicei în zonă axilei, cea din jurul organelor genitale şi sub sân. Este caracterizat de apariţia unor pete roşiatice şi netede şi este des întâlnit la persoanele supraponderale.

Cele mai afectate regiuni ale corpului sunt coatele şi genunchii, palma şi talpa, zona lombară, scalpul (la liziera liniei de păr), ombilicul, mucoasele, axilele, organele genitale şi unghiile. Prezenţa puseurilor pe faţă se întâlneşte destul de rar.

 

 

Factori care pot declanşa psoriazisul

 
Există o serie de factori care pot provoca apariţia bolii sau agravarea acesteia, precum: stresul psihic puternic, traumatismele fizice (arsuri, intervenţii chirurgicale), fumatul, alcoolul, anumite medicamente, infecţiile cu streptococ beta-hemolitic (amigdalite), dezechilibrele hormonale. Dacă ai această afecţiune este recomandat să eviţi aceşti factori declanşatori pe cât posibil, să nu scarpini leziunile, să nu te tratezi singur cu remedii din auzite şi să alegi hainele din bumbac.

 

Vezi cum arată psoriazisul pe piele!

Credit foto: emedicine.medscape.com/healthy-skin-guide.com/dermatology.about.com

1 din 26

MAI MULT DESPRE: piele, sanatate, dermatologie, psoriazis
 

Comentariile 101-150 din 154

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 11 Aug 2012, 16:04
    psoriaz

    cautati cartea Vanga in ea se spune mai multe recete cu ce e posibil de lecuit aceasta boala.Ea doar a tratat multe lume

    4
    1

  • rodik pe 7 Aug 2012, 13:43
    psoriazis

    buna.am o fetita de 4 ani si jum.,are psorizis din feb luna aceasta.am incercat diferite tratamente,soarele nu-i face bine.facem sedinte de ultraviolete de 2 ori pe sapt.ne dam cu DAIVOBET si in cap am folosit XAMINOL...acum folosim de la bioderma NODE K sampon......am folosit si lotiune.....voi ce alte tratamente mai folositi?,,,,nu tinem regim alimentar,,,dr Tiplica nu ne-a recomandat

    4
    0

  • ani pe 4 Aug 2012, 20:37
    psoriayis

    nu trece cu nimic il am de 35 de ani

    8
    2

  • himmmm pe 30 Iul 2012, 20:21
    salut

    probabil ai scris gresit denumirea produsului , am cautat pe google si nu am gasit , scrie substanta activa sau firma sau ceva de genu daca , merci fain

    2
    1

  • monica pe 27 Iul 2012, 22:26
    inca ceva

    scuze, nu cate vrei, cat timp e necesar ma refer. si tratamentul in psoriazis e individual, lui i-a trecut tie poate iti trece poate nu, dar macar scoama sa-ti treaca, incerci. sper sa gasesti si is curioasa daca e bun. o sa mai intru sa vad daca ai scris ceva:)

    2
    1

  • monica pe 27 Iul 2012, 22:21
    pentru marius si multi altii...

    mesajul tau m-a impresionat tare mult. prietenul meu are psoriazis, dar imi place sa spun ca a avut psoriazis. da. A AVUT PSORIAZIS! dupa multe incercari cu creme, de seara, de zi, injectii, toaaaate mamele, am ajuns insfarsit la pastile, cica pe baza de citostatice. nu cade par nu cade nimic, doamne fere` :) is puternice ca citostaticele, nu stiu exact. lui tot ii iesea, ce-i drept nu avea ca tine 40 la suta, dar avea, si ne chinuiam cu cremele, cadeam in depresie amandoi, cand venea vorba sa dam fiecare in parte, dimineata, seara, o luam razna. stii senzatia probabil. noi stam in austria, si aoclo avem un doctor roman ce ne-a facut legatura cu un doc. dermatolog. acesta ne-a recomandat EBETRAX pastile, fara sa-l vada macar. a zis sa incercam. 2 pe saptamana, le lua marti seara si miercuri dimineata. in cateva luni i-a trecut TOT. i-a ramas ce-i drept o pata roze care nu se vede prea tare, dar e ok. a lasat acum pastilele sa vedem ce se intampla. are o luna si nu i-a aparut scoama. vrem sa credem ca a trecut. ne e frica ce-i drept, dar dam uitarii, si poate e mai ok. daca e sa faci rost de aceste pastile, iti iei mai multe si iei cate vrei, doctorul ne mai dadea, dar am zis sa lasam putin. atentie: fara alcool!!! am observat ca e nasol si a zis si doctorul. toate bune!

    1
    7

  • catalina pe 16 Iul 2012, 17:22
    PSORIAZIS

    ca si simona am patit si eu! am psoriazis de 9 ani,in care am scapat de aceste iritatii inestetice doar pe perioada sarcinilor....avind doi copii.dupa nasterea celui de al doilea copil a inceput calvarul.imediat dupa a doua nastere a inceput sa reapara acest psoriazis dar mult mult mai vulgar si indiferent de cremele si tratamentele pe care le-am urmat nu e nici o ameliorare...

    3
    2

  • ioanin pe 8 Iul 2012, 23:44
    eu m-am vindecat cu biomagnetoterapie

    psoriazisul e o boala care vine din interior, degeaba folositi creme, daca nu eliminati boala din organism. Asta am aflat de la un terapeut foarte bun cu care m-am tratat cu succes de psoriazis.

    25
    3

  • adela pe 2 Iul 2012, 15:27
    Tratament psoriazis

    Sorry A-Z, un tratament pentru psoriazis, facut de un savant sarb, care este foarte eficient mai ales in cazurile in care nu s-au folosit steroizi.Exista si un sampon pentru psoriazis in cap. Puteti citi despre tratament: www.psoriazistm.ro

    8
    2

  • giorgi pe 1 Iul 2012, 21:03
    psoriazis

    buna .am 2 fetite , amandoua au fost diagnosticate cu aceasta boala , mi sa spus ca este ceva genetic , nu se vindeca niciodata boala doar se amelioreaza , cea mare are 11 ani iar prima oara boala a erupt la 10 luni , ia aparut in cap , o perioada de cativa ani nu a mai erupt insa acum ii apare in coate , este pe baza de stres la cea mica este prea putin erupt insa cea mare ese stadiu avansat indiferent de tratamente ii dispare o saptamana sii apare iar

    4
    3

  • micu adrian pe 29 Iun 2012, 08:51
    maria

    iti recomand elocom unguent

    6
    3

  • cristiano pe 26 Iun 2012, 21:54
    am scapat partial de psoriazis

    pesssooo@yahoo.com

    7
    4

  • lory pe 25 Iun 2012, 03:14
    boala

    Incerc aceasta crema (dermovate oil se gaseste si in farmacii in romania e cam 10 lei un flacon am luat acum un an)ma dau seara iar dimineata deja sunt uscate eu am la maini la mana stanga a trecut cred eu k nu a mai aparut de ceva timp aproximativ 2 3 luni mai am la dreapta dar apar mai rar si nu dau cu crema zilnic pt k uit de ea ma iau cu treaba si copilu e recomandata de un medic de familie din anglia.

    2
    0

  • lory pe 25 Iun 2012, 02:33
    boala

    Incercati dermovite oil usuca in cateva ore

    7
    2

  • georgeta pe 9 Iun 2012, 22:25
    psoriazis

    salut, ma numesc georgeta ..am aceasta boala de trei ani...am consultat diferiti medici am incercat diferite tratamente..unguente..medicamente..insa niciodata nu au trecut definitiv..poate uneori partial...am cunoscut deasemenea si multe persoane afectate de aceasta boala...insa daca este cineva care a gasit solutia ei anuntatima va rog prin mail.....insa raspunsul va fi unitar...nu sa gasit tratarea definitiva a acesteia P.S. Nu va pierdeti speranta...ea moare ultima ..nu va lasati batuti..nui sfirsitul pamintului,,,mult succes si bafta.

    4
    1

  • Ana pe 9 Iun 2012, 21:51
    psoriazul

    buna.Am am eu aceasta nedorita boala, dar nu mai am puteri si nici dorinta sa ma lupt cu boala aceasta...daca nu ar fi mama mea(unica persoana care ma face sa mai traiesc, doar ea ma mai tine pe pamant),dar sa nu fi fost ea demult imi puneam capat zilelor, pt ce sa mai traiesti toata viata sa lupti cu aceasta si nici macar nu are un sfirsit, nu vad rostul vietii...nici copii nu-mi doresc, sa-i nasc si ei sa aiba aceasta boala si chin..mai bine NU! Va doresc tuturor sanatate

    7
    2

  • raluca pe 27 Mar 2012, 16:28
    psoriazis

    eu am 14 ani si am psoriazis de cca 5 luni.. ma mananca si nu mai pot rezista.......am fost la mai multi doctori ..da nu toti mau diacnosticat de psoriazis...imi este foarte greu cu el..de la anumite creme se pare ca vor sa treaca..apoi se fac la fel..nu stiu ce sa mai fac..

    11
    7

  • vizitator pe 27 Feb 2012, 12:55
    psoriazis

    Pt psoriazis Spuma pe care o fac caii la efort in contact cu hamurile se ung partile bolnave. Nu stiu cate sedinte. Acum e primavara, caii fac efort ..daca aveti posibilitatea mergeti la tara si insanatositi-va.

    13
    9

  • Elena pe 23 Feb 2012, 14:00
    psoriazis

    Eu am o reteta pe baza de ihtiol, cu care am reusit sa scap de psoriazis palmar...de multi ani nu mi-a mai aparut nicio leziune. La inceput, tratamentul a constat din sedinte cu ultraviolete, reflexoterapie si aceasta crema.

    35
    3

  • tamara pe 22 Feb 2012, 09:29
    psorizis

    Dupa baia de sare va clatiti si puneti crema care va foloseste mai bine chiar si ulei virgin de masline (de care o fi dar sa fie virgin).Nu uitati cremuitiva tot timpul.Santate!!!!!!!!!!!!!!!

    19
    3

  • tamara pe 22 Feb 2012, 09:21
    psoriazis

    Trebuie tinut tratamentul dat de de medic, daca se poate o dieta si cel mai important este sa puteti ajunge la mare.Apa de de mare este foarte benfica, dar cand sunt rani nu se poate sta la soare.Pana vine sezonul de vara, cumparati sare mare de mare si puneti in cada ( la o vana cam 1/2 kg de sare) si va cufundati in apa, stati o jumatate de ora faceti asta de 2 ori pe saptamana.ATENTIE inainte de a recurge la acest procedeu faceti un test pe o portiune mica de piele pentru a vedea daca rezistati.Mama si-a facut bai si cu sare nerafinata de la Praid si i-a folosit.Daca se vindeca ranile pana la vara puteti sta la soare doar intre orele permise de la 9,00 - 11,00 iar dupa masa de la 16,30 - 19,00.Cel mai bine ar fi sa combinati marea cu muntele ,2 saptamani la mare si 2 saptamani la munte.Va doresc multa sanatate si sa auzim numai de bine.

    4
    3

  • marin pe 21 Feb 2012, 22:57
    tratament

    buna, am si eu aceasta boala am probat fel de fel de ceaiuri si unguente. acum ma dau cu diprosalic dar nare nici un efect, din contra se inmultesc. datimi si mie vreun sfat cu care mas putea trata. scrietimi pe email meu.marin1986@list.ru. multumesc frumos.

    5
    1

  • sandu pe 21 Feb 2012, 00:16
    urita boala

    soarele este cel mai bun cautati sa stati la aer soare , si apa sarata , nu trece dar amelioreaza durerea , a dracului boala e asta

    4
    1

  • sandu pe 21 Feb 2012, 00:16
    urita boala

    soarele este cel mai bun cautati sa stati la aer soare , si apa sarata , nu trece dar amelioreaza durerea , a dracului boala e asta

    4
    1

  • Tudor1204 pe 14 Feb 2012, 21:07
    psoriazis

    Am dobîndit aceasta boală fără să ințeleg ce e de fapt și poate prea tîrziu ca să mai scap de ea. Am încercat diferite rețete și diferite păreri ale medicilor dermatologi,, și,, într-adevăr, aceasata boala nu are leac. Un doctor conferențiar la prestigioase universități din SUA și UK mi-a dat de ințeles că cu ea plec pe lumea cealaltă sau, cazuri foarte rare, poaate dispărea brusc, așa cum a și apărut... Este adevărat că mi-a recomandat și să fac o dietă de cel puțin 6 luni în care să mănînc numai gătit prin fierbere, rar pe grătar, si carne fără grăsimi și cît mai puțină. Alfel, am încercat și eu orice, și de bază au rămas invelirea zonelor cu folie (și alifia de rigoare) si chestia cu foenul (relativ nouă pentru mine). Mai e nevoie de mult optimism si răbdare. Toate cele bune!

    3
    1

  • Ana pe 8 Feb 2012, 08:57
    Psoriazis vulgar

    Eu am psoriazis vulgar de 6 ani, am incercat tot felul de tratamente, fara efect sau temporar, mancarimile persista, si estetic arata groaznic, din cauza asta am si o dispozitie proasta, nu stiu ce sa mai fac...

    10
    3

  • maria george pe 3 Feb 2012, 15:59
    tratament naturist psoriazis

    de citeva luni cu un tratament naturist reusesc sa tin psoriazisul sub control...pastile,o crema si un gel de dus.Detalii mes/mail mariageorge11

    17
    4

  • tamara pe 3 Feb 2012, 09:13
    psoriazis

    Regret mult ca exista aceasta boala, mama mea avea psoriazis pustulos,manca foarte sanatos, poate era un pic stricta, isi respecta orele de somn, urma tratamentul cu stictete.In schimb capul familiei ne teroriza continuu,mama tot timpul lupta sa se controleze cu nervii sa nu se streseze pentru ca atunci cand era stresata incepeau sa-i apara pe corp acele pete de cosmar.Eu ma-am informat tot timpul in vederea acestei bolii, eu nu am dobandito ,dar cred ca fiul meu da pentru ca atunci cand este stresa mult timp ii apar niste pete pe fata. Acum va mai spun ca am citit undeva ca si ficatul poate fi complice la eruptia acestei boli care e cu multe fete care iti face viata aproape imposibila cand crezi ca ai scapat de ea atunci iasa si parca iti zice:AICI SUNT! Va doresc multa sanatate si numai bine!

    8
    3

  • laura_86 pe 2 Feb 2012, 15:42
    riazis

    Solutia: untura de peste calda pe corp, cu foi de roinita pura culeasa in miez de noapte.

    2
    6

  • mioara pe 2 Feb 2012, 10:15
    psoriazis

    Am si eu ac boala care a debutat brusc m-am speriat si am mers la derrmatologire unde am primit tratament in urma lui a disparut dar dupa putin timp a reaparut m-am speriat pt ca nu am primit prima data diagnosticul de psoriazis .Am mers la Cozac si am facut tratament dar dupa ce l-am intrerupt a aparut din nou ,deci nu se vindeca doar se amelioreaza.

    3
    1

  • scurtu aneta pe 30 Ian 2012, 11:29
    psoriasis

    buna ma numesc aneta am 43 ani de 13 ani am psorias dar de cand sunt in sicilia de 2 ani m-am vindecat 90% faceam baie cu ulei de masline stateam 10 min pe urma baie normale sampon si balsam obligatoriu

    9
    0

  • Incognito pe 27 Ian 2012, 10:19
    Adaptari

    Practic, pt psoriazis, nu exista solutii care sa il faca sa dispara total si pt totdeauna. Pt unii din noi sunt eficiente unele tratamente, pt altii... altele. Cred, totusi, ca un stil de viata cumpatat si o alimentatie sanatoasa ajuta foarte mult, chiar daca nu face sa dispara semnele. Suferintele pielii sunt declansate adesea ori sunt accentuate de starea emotionala a persoanei, de carentele afective s.a.m.d. De noi depinde cat de mult lasam stresul sa ne macine, cat de des ne enervam sau lasam tristetea/deznadejdea sa ne conduca viata.Am observat si eu, ca alti cititori care au raspuns aici, ca atunci cand ma enervam foarte tare sau vedeam un viitor sumbru imi reapareau semnele pe piele intr-un timp foarte scurt. Am incercat sa imi schimb modul de a percepe si de a reactiona la mediu si in paralel am renuntat la alimentele nesanatoase. Rezultatul a fost incurajator, dar nu ma amagesc cu ideea ca sunt vindecata complet si pot de acum incolo sa imi fac de cap...

    7
    3

  • simona pe 26 Ian 2012, 13:07
    despre psoriazis

    oameni buni nu va mai lasati mintiti ca psoriazisul se vindeca. nu,nu se vindeca in scimb se amelioreaza.....vb de mine care am aceasta nenorocita de "boala"si ma lupt cu ea de mai bine de 10 ani.am facut nenumarate tratamente cu diverse unguente,creme,sedinte la psiholog,tratamente in turcia la o vestita clinica,in ungaria si tot degeaba .este vb de starea psihica pe care o aveti cat am fost insarcinata va rog credeti-ma canu ma mai recunosteam ziceam ca eu nu am avut psoriazis nici o data a fost doar oo perioada apoi cosmar mult mai rau decat innainte este

    17
    0

  • stela pe 26 Ian 2012, 12:09
    psoriazis

    am psoriazis de 17 ani.am incercat foarte multe tratamente fara rezultat.cel mai bun rezultat l-am avut acum cativa ani cu cremele de la clinica psoremis pe baza de alge.pustulele au disparut si psoriazisul a ramas numai pe gambe.recomand tuturor care au posibilitatea sa faca reflexoterapie.eu una ma simt foarte bine, am reusit sa merg cu fuste mai scurte fara sa-mi acopar tot corpul cu haine,am mers la palja fara sa-mi fie rusine.Dar,atentie, totul e pe sistem nervos.La probleme,socuri, infloreste la loc.

    4
    1

  • anna pe 26 Ian 2012, 11:19
    despre...

    voi ce stiti,se vindeca?

    7
    7

  • anna pe 26 Ian 2012, 11:15
    despre...

    Nu inteleg cum pot unii sa spuna ca s-au vindecat cand este o boala autoimuna si o duci toata viata??!!! ca n-o mai vezi pe corp perioade mai lungisau mai scurte e una,dar boala exista.Cel putin,asta e convingerea mea! undeva am citit ca este o reactie la suprafata a organismului la ceva ce nu merge in interior ,mai precis tot ce este nociv colonului(prajeli,aciditate...),in alta parte ca e o boala a sistemului imunitar...cert e ca feonul e aliatul meu in lupta cu semnele externe ale acestei boli.

    6
    2

  • ANNA pe 26 Ian 2012, 11:05
    despre...tot eu

    a ,si am uitat sa va zicca,in timpul noptii,dupa ce imi dau cu crema galbenele,infasor zona in folie bucatarie ca sa stea toata noaptea protejata.

    10
    1

  • anna pe 26 Ian 2012, 11:03
    despre psoriazis

    buna ziua! am psoriazis vulgar de cca 11 ani. Am incercat cu diferite creme/tratamente...degeaba. Sunt o fire ff agitata si m-am gandit sa incep de aici...am eliminat prajelile si evit sa mananc gras( foarte rar), beau ceaiuri de tei/sunatoare . Piesa de rezistenta ,ca sa zic asa,este faptul ca am observat,ca atunci cand sunt nemultumita/stresata de ceva,ma scarpin(si ce placut e cand ma scarpin)...dar asa apar ranile.De cca 1n imi dau cu crema simpla de galbenele pe partile afectate(sunt ff scortoase)...ca sa inmoi pielea,iar cand ma mananca apropii feonul pornit(are acelasi efect ca si scarpinatul,doar ca nu face rani). Azi nu mai am psoriazis,vizibil pe piele,caci de boala asta nu scapi.Cel putin estetic o am sub control..feonul este aliatul meu...in timp,nefiind scarpinate/atinse,s-au uscat si pielea s-a vindecat.La voi cum se manifesta: apar in urma scarpinatului sau din senin?

    5
    2

  • marius pe 24 Ian 2012, 21:19
    psoriazis

    Am psoriazis de la varsta de 28 ani dar acum am 40 si din ce in ce s-a agravat mai mult. Am facut tot felul de tratamente cu creme ,ceaiuri ,injectii si tot degeaba . Aveam pe corp circa 40% si am facut 6 fiole de DIPROPHOS la recomandarea unui medic . Incepuse sa-mi dea inapoi iar cand nu am facut 2 saptamani injectia ,mi-a aparut pe mine niste brobonele crezand ca am varicela ,dar in final s-a declansat o invazie de psoriazis incat mi-a acaparat circa 80% din corp . Spuneti`mi si mie o parere va rog cu ce pot scapa de ceea ce mi-a aparut acum pe mine . Va multumesc.

    11
    2

  • lenutza pe 24 Ian 2012, 20:05
    m-am vindecat de Psoriazis

    buna ziua...In cazul meu dupa un calvar de aproape 6 ani am reusis cu succes sa scap de aceasta boala.Am folosit in acestia ani o multime de creme,unguente si medicamente pe cale orala..acestea au facut un bine pe o perioada de timp iar dupa aceea psoriazisul aparea si si mai avansat ajungand ca aproximativ 80% din corp sa-mi fie acoperit.Nu mai vorbesc de jena pe care o aveam in scoala si imposibilitatea sa imbrac vara haine pentru sezonului.Dupa incercari disperate pentru un tratament am luat decizia sa folosec ULEIUL DE MASLINE si expunerea la razele solare ...pielea trebuie masata de cel putin 3 ori pe zi ...si cand stai la soare sa deasemenea...am avut noroc ca stau la casa...

    37
    8

  • georgiana pe 24 Ian 2012, 11:53
    psoriazis

    buna.am 19 ani sh nu de mult timp am psoriazis.vreau sa stiu sh eu ce pot face...am inteles ca se trateaza dar am folosit o gramada de tratamente si degeaba.nu mai stiu ce sa fac.

    12
    3

  • dan pe 7 Ian 2012, 17:09
    psoriazis

    m-am lasat de fumat,iar alcool extrem de rar si cumulat cu Klobetasol unguent am redus plagile cu 95%

    9
    3

  • Eliza pe 27 Dec 2011, 11:45
    psoriazis

    Buna tuturor.Si eu sunt una dintre persoanele care se confrunta cu aceasta boala,mai bine zis cu aceasta ciuperca inestetica.Am inceput sa folosesc o crema pe baza de ingrediente homeopatice,si vad ca isi face efectul.Ciuperca a inceput sa se micsoreze,si pielea isi revine.Sper sa o pot tine sub control. Daca va pot ajuta cu informatii imi puteti trimite un mail la elizaaxinte@yahoo.com

    4
    4

  • CRISTINA pe 14 Dec 2011, 22:44
    PSORIAZISUL

    Este o boala care se vindeca?

    13
    0

  • Alsima pe 8 Dec 2011, 00:35
    Sapun din lapte de capra

    Buna tuturor, eu si familia mea folosim zilnic pentru ingrijirea pielii sapun din lapte de capra(natural facut numai manual). Va recomand tuturor sa incercati si asa ceva,nu vreau sa fac reclama la acest fel de sapun dar este excelent, cautati pe net si va spun sincer ca merita incercat.Numai bine tuturor.

    7
    3

  • Maria pe 27 Mai 2011, 18:10
    solutie de vindecare

    buna..de multe ori ma inrosesc in jurul nasului credeti ca este psoriazis? cu ce mas putea vindeca atunci cind iese nu mereu am aceasta problema ce ar putea fi?....poate ma sfatuiti ce as putea folosi va multumesc mult

    23
    7

  • mariana pe 26 Mai 2011, 14:27
    pt Maria

    spune-mi te rog daca stii in ce consta aceasta dieta, sau cel putin da-mi vre-un indiciu unde as putea s-o gasesc si eu. merci anticipat

    9
    3

  • alexandra pe 26 Mai 2011, 12:40
    ...

    dumnezeule, arata groaznic. mi se face rau doar cand ma gandsc ca exista oameni care sufera din cauza lor... oribil!

    6
    3

  • Maria pe 25 Mai 2011, 21:40
    Continuare

    Dupa 5 luni,boala s-a vindecat. Dupa aceasta reusita,aceasta doamna a ajutat si alti suferinzi care si-au schimbat complet viata...prin dieta si stilul de viata vegetarian.Multa sanatate!

    26
    8

  • Maria pe 25 Mai 2011, 21:35
    Solutii

    Am urmarit o emisiune "Hopeless" (Fara speranta) pe Zone Reality in care se prezentau 3 persoane cu psoriazis.Unora le aparuse la varsta adulta,altora din copilarie. Dupa n tratamente si incercari esuate,o doamna cu psoriazis agresiv(Nu mai putea dormi nici noaptea din cauza arsurilor si mancarimilor),a inceput sa urmeze o dieta vegetariana. In primele saptamani,boala s-a agravat,insa dupa aceea incepuse sa se amelioreze.Dupa 5 luni,ps

    43
    7
Pagina « 1 2 3 4 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod