Protejati-va ochii de dermatita de contact

Deoarece pielea din jurul ochilor este deosebit de sensibila, fiind delicata si subtire, aceasta poate fi usor agresata de produsele cosmetice si de medicamente cu aplicare locala. Deci, in acest caz cosmeticele nu au numai efecte benefice ci au si efecte nedorite, mai ales atunci cand nu sunt suportate de organism, cand sunt folosite in exces sau cand sunt expirate, ducand astfel la aparitia dermatitei de contact a pleoapelor.
Indiferent de modul in care se produce, iritativ sau alergic, manifestarile sunt aceleasi. Acestea constau in intepaturi si usturimi, care pot fi sau nu insotite de roseata sau edem.  De obicei, evolutia bolii este limitata, si doar in cazuri extreme se ajunge la complicatii de tipul keratite si keratoconjunctivite.

Pericolul dobandirii acestei boli vine din partea cosmeticelor, cum ar fi vopseaua de par si lacul de unghii, insa nici medicamentele cu aplicare locala nu trebuie trecute cu vederea. Nu trebuie sa uitam nici rimelurile. Din acest punct de vedere exista un fenomen in balanta, deoarece rimelurile pot fi bazate pe formule care contin apa sau anhidrite, astfel, persoanele care nu le tolereaza pe primele le pot suporta pe celelalte si invers.
In cazul in care nu puteti tolera niciunul din acestea le puteti folosi pe cele din carbune.

Vopseaua de par sau solutiile pentru permanent pot determina si ele aparitia unei dermatite ectopice, care afecteaza pleoapele. Gliceril tioglicolatul din solutia de permanent ramane in par timp de 3 luni, producand o dermatita de lunga durata a scalpului, a fetei sau a pleoapelor.

Medicamentele periculoase sunt mai ales cele pentru glaucom, unguentele care contin neomicina sulfat sau anestezice. Totodata, pacientii care sunt tratati pentru conjunctivite pe cale medicamentoasa sunt victimele perfecte ale dermatitei de contact.
De asemenea, daunatoarea ochilor sunt si conservantii folositi la stabilizarea solutiilor de uz oftalmologic, sau cele pentru curatarea lentilelor de contact.  

Atentie mare si cand mergeti la coafor deoarece alergenul poate fi dobandit si de la coafor. De exemplu, prin adezivii folositi, genele false induc uneori reactii de hipersensibilitate. Pensetele si ondulatoarele de gene, care de cele mai multe ori sunt placate cu nichel, pot determina reactii de sensibilizare.

Lista produselor care pot declansa dermatita nu se opreste aici, la aceasta pot fi adaugate servetele de fata, insecticidele, produsele de ingrijire casnica, fosforul din chibrituri sau perii de animale.



Tratamente naturiste

  1.  Aplica pe gene suc proaspat de radacina de obligeana, timp de cateva secunde, apoi spala ochii cu apa rece. Tretamentul trebuie repetat de 20 de ori pe zi, timp de 10 zile. Sucul de radacina de obligeana poate fi inlocuit cu suc proaspat de vita de vie sau de rostopasca.
  2. Spala ochii cu apa rece, de 3-4 ori de zi, sau cu ceai din coada calului, timp de 15 zile. De asemenea, se pot spala ochii cu infuzie din petale de trandafir, tei, frunze de nuc, patlagina, fructe de fenicul sau seminte de laptuca.
  3. Se fac bai de ochi cu infuzie preparata din 3 linguri de flori de musetel la o cana de apa.
    Dupa 15 minute ceaiul se strecoara si sunt adaugate 4 grame de acid boric.
  4. Aplica comprese cu 10 grame de tinctura preparata din 20 grame de flori de galbenele, macerate timp de 8 zile in 100 ml de alcool rafinat la 100 ml de apa fiarta si racita.
  5.  Manaca timp de o luna 2-3 morcovi cruzi pe zi, si ai sa beneficiezi de rezultate spectaculoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod