Plasturele electric te scapă de acnee în doar 3 zile

Dacă te confrunţi cu problema acneei şi nu ai găsit niciun remediu care să funcţioneze, cercetătorii israelieni vin cu o nouă soluţie: plasturele electric. Odată intrat în contact cu pielea, plasturele produce o sarcină electrică menită să distrugă bacteriile vinovate pentru apariţia acneei.
Dacă te confrunţi cu problema acneei şi nu ai găsit niciun remediu care să funcţioneze, cercetătorii israelieni vin cu o nouă soluţie: plasturele electric. Odată intrat în contact cu pielea, plasturele produce o sarcină electrică menită să distrugă bacteriile vinovate pentru apariţia acneei.  
 
Cercetătorii susţin că noul tratament are nevoie de doar trei zile pentru ca efectele la nivelul pielii să se vadă, informează Daily Mail.
 

De ce apar coşurile?

 
Potrivit medicilor dermatologi, acneea este provocată de hormonii care suprasolicită glandele sebacee. Aflate sub piele, aceste glande sunt ataşate de foliculii de păr, având drept scop prevenirea uscării firului de păr prin eliberarea sebumului. În cazul acneei, glandele produc o cantitate mare de sebum. Excesul de sebum se amestecă cu celulele de la nivelul pielii şi blochează foliculii. Bacteriile găsite în mod natural la suprafaţa pielii infectează foliculii blocaţi şi provoacă apariţia coşurilor.

 
Acneea este cea mai frecvent întâlnită afecţiune dermatologica şi, deşi afectează în special adolescenţii, una din 20 de femei şi unul din 100 de bărbaţi au probleme cu coşurile după vârsta de 25 de ani. Zona cea mai afectată este de obicei faţa, însă poate apărea şi pe spate sau piept.
 

 

Nu prezintă efecte secundare

 
Plasturele realizat de specialiştii israelieni este creat pentru o singură utilizare. Tratamentul acţionează într-un timp scurt şi nu prezintă efecte secundare, precum tratamentele tradiţionale. În prezent, acneea este tratată cu ajutorul cremelor ce conţin benzoil peroxid (previne blocarea foliculilor şi distruge bacteriile de la suprafaţa pielii) şi prin administrarea de antibiotice. Un alt tratament îl reprezintă şi contraceptivele care echilibrează nivelul hormonal. Aceste tratamente au nevoie de o perioadă mai lungă pentru a acţiona şi pot prezenta efecte adverse (uscarea pielii, îngrăşare, ameţeli şi schimbări de dispoziţie).

 
 

Cum acţionează plasturele?

 
Plasturele este format dintr-o meşă de material impregnată cu molecule speciale care, în momentul în care vin în contact cu pielea, formează un câmp electric de mică intensitate care distruge bacteriile responsabile de apariţia coşurilor. Produsul mai conţine şi acid salicilic care înlătură celulele moarte ce blochează foliculii şi acid azelaic care omoară bacteriile din porii firelor de păr. Cercetătorii au observat că plasturele are efect chiar şi în afară suprafeţei acoperite. Noul tratament este testat în prezent pe 100 de voluntari. Rezultatele studiului vor fi făcute publice la sfârşitul anului, iar dacă se va dovedi eficient, plasturele ar putea apărea pe piaţă în mai puţin de 2 ani.
 
Deşi plasturele a fost creat pentru a acţiona asupra unui singur coş, specialiştii iau în considerare ideea de a crea un plasture mai mare, care să poată fi decupat sub forma şi mărimea dorită de fiecare individ.
 
 

 

Ai grijă de pielea ta!

 
"Primul pas în vindecarea acneei este eliminarea obiceiurilor nocive care agravează această afecţiune," spune dr. Andra Cristea, medic dermatolog. "Este important să avem răbdare, pentru că procesul este unul destul de lung şi perseverenţă este secretul reuşitei." Iată câteva dintre obiceiurile enumerate de medicul dermatolog care pot duce la apariţia şi agravarea acneei:
 
  • Igiena excesiva. Multe persoane exagerează cu curăţarea tenului, folosind produse cosmetice agresive sau cu frecvenţă prea mare, rezultatul fiind uscarea şi sensibilizarea pielii. Pielea trebuie curăţată de două ori pe zi, cu un săpun blând, special formulat pentru tenul cu tendinţa acneica;
  • "Maltratarea" leziunilor. Coşurile nu trebuie stoarse din cel puţin două motive: în primul rând, prin încercarea de a scoate conţinutului la suprafaţa infecţia se poate extinde, în al doilea rând acest obicei nesănătos duce la formarea de cicatrici, extrem de greu de înlăturat;
  • Expunerea la soare.
    Deşi în cantităţi mici are un efect pozitiv asupra pacienţilor cu acnee, expunerea prelungită la soare nu va face decât să stimuleze excesiv glandele sebacee, blocând porii şi accentuând inflamaţia;
  • Aport insuficient de lichide. Pe lângă hidratare, apa ajută la eliminarea toxinelor, contribuind la curăţarea pielii;
  • Alimentaţia nesănătoasă. O dietă sănătoasă, bazată pe fructe şi legume, şi evitarea alimentelor bogate în grăsimi se va reflectă cu siguranţă şi la nivelul aspectului şi sănătăţii pielii.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona pe 16 Iul 2014, 20:20
    Nu au functionat plasturi electrici

    Am incercat plasturi electrici si NU functioneaza, sunt bani aruncati. Chiar si o cunostinta a incercat si ea plasturi si acnee a devenit mai rea, asa ca nu va recomand sa ii folositi

    0
    0

  • alexia pe 1 Feb 2011, 17:14
    pretul plasturelui

    cat costa un plasture electric..??

    0
    1

  • Alexandra pe 29 Ian 2011, 20:16
    vaccin

    Irina, ai folosit vaccinul de la Insititutul Cantacuzino? A dat rezultate ?

    1
    0

  • irina pe 25 Sep 2010, 15:52
    asadar...

    Asadar, pentru cei care sufera de acnee si doresc sa incerce acest plasture mai au de asteptat...Pana atunci este timp de facut vaccinul antiacneic. Ce parere aveti despre acest vaccin care se procura de la Insitutul Cantacuzino?

    0
    1

  • Mona pe 24 Sep 2010, 14:46
    Este inca in teste

    FIrma care l-a descoperit se numeste Oplon. Am citit pe net ca inca este in teste ... 100 de persoane o sa poarte un astfel de plasture peste noapte sau pe parcursul a 6 ore. Rezultatele testelor vor fi gata pana la sfarsitul acestui an. Se estimeaza ca in 2 ani o sa fie pe piata daca totul decurge ok. Din pacate plasturele trateaza doar o singura portiune asa ca vor sa faca un plasture mai mare din care pacientul sa poata taia cat are nevoie.

    2
    0

  • irina pe 24 Sep 2010, 09:17
    de unde procur plasturele antiacneic?

    Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti de unde se poate achizitiona la momentul acesta acest plasture electric si la ce pret?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod