Pitiriazisul rozat Gilbert

Informatii generale Pitiriazisul rozat Gilbert este o boala acuta, benigna care are o transmitere preferentiala primavara si toamna la persoanele cu imunitatea putin scazuta. Initial apare o placa rozata, rotunda-ovalara, cu margini proeminente si cu o dimensiune ce variaza intre 2 si 10 cm.

Potrivit prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog, "pitiriazisul rozat Gilbert este o afectiune benigna, care poate apare la orice persoana, indiferent de sex, varsta sau starea sociala". Afecteaza preponderent adolescentii si adultii tineri (persoanele cu varsta cuprinsa intre 10 si 35-45 de ani) si cu precadere sexul feminin. Cateodata pitiriazisul rozat este precedat de infectii usoare ale tractului respirator.
 

Comentarii (22)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Searban George pe 3 Sep 2014, 21:42
    Buna seara.

    Am avut pitiriazis rozat.dar dap. vindecare am ramas cu niste pete pe burta de culoare rosie si ma si mananca la umezeala..Poate mi dati un sfat....multam........

    0
    0

  • anika pe 31 Iul 2014, 00:56
    salut

    am avut si eu aceasta afectiune, si mi sa dat creme locoid, si dexeril...numai ca eu nu am avut mancarimi, dar in schimb,pe burta, spate, si maini, eram plina de pate rosii...am facut si un copro si mi-a iasit ca am jardia :( v-as recomanda sa face-ti si un copro eu am scapat cam in 6 saptamani si asta a fost acum doi ani! acum sint bine mersi sanatate va doresc! :)

    0
    0

  • salutari pe 24 Mar 2014, 21:51
    Fiti pozitivi si lasati supararile deoparte

    am 21 de ani si recent am avut si eu pitiriazis rozat. Dermatologul mi-a spus sa nu ma sperii daca o sa imi mai apara pe alte zone si mi-a recomandat un tratament de 10 zile cu o crema si pastile antialergicexyzal mai exact. Cum cauzele aparitiei sunt necunoscute, am dedus ca ar fii de la stres.Zilele urmatoare am hotarat sa imbunatatesc relatia cu tatal si unchioul meu cu care avusesem certuri foarte serioase. Mi-a trecut in mai putin de 2 saptamani, si imi place sa cred ca din cauza schimbarii starii de spirit. Stiu ca suna a basm, dar este fix adevarul. Fiti pozitivi si lasati supararile deoparte, in primul rand pentru voi. Cum vine cu stresul, pleaca la fel.

    2
    0

  • hanna pe 19 Mar 2014, 19:44
    prg

    si eu am fost diagnosticata de un dermatolog din brasov cu boala asta ciudata. M-a zis sa le las in pace sa imi hidratez pielea cu o lotiune hidratanta sa port haine din bumbac si sa scurtez la minim contactul cu apa . Medicul mia zis 6-8 sapt pana cand trec de tot eu am 3 sapt si au disparut 90 % cel mare care a aparut primu ala se mai vede dar foarte putin

    1
    0

  • marco pe 2 Feb 2014, 15:20
    pitiriazis rozat gilbert de 3 luni

    va salut pe toti, de 3 luni nu mai scap de pitiriazis rozat gilbert am fost la cel mai bun medic din brasov si degeaba, nu mai reusesc sa scap de ele si am mincarimi de mor, va rog ajutatima am dat cu tot felul de creme am loat medrol si o pastila de seara nici un efect SOS cine ma poate ajuta

    2
    0

  • PRG pe 9 Feb 2012, 15:38
    m-am saturat si eu..

    am fost diagnosticata tot cu prg, mi a dat 2 creme , ketotifen si niste vitamine pt refacerea pielii..acum 5 zile am inceput tratamentu ,inainte sa l incep mai luasem 2 zile claritine, si ma dadeam cu advatan pana sa merg la acest 'specialist...dar nu vad nicio vindecare...macar sa mai dispara din ele, dar nik ..nuj sper sa ne treaca tuturor cat mai rpd ..mai ales k voi incepe si un job nou..o sa fie penibil..:(((aaa si apropo..noapte ma scarpin de mor:((..asta e , incerc sa fiu optimista , ceea ce ar trebui sa faceti si voi! ( cateodata ma intreb de ce tocmai eu , dc akum..dc se tin toate ghinioanele lant..in fine) sper sa ne treaca cat mai rpd posibil!! Doamne ajuta si sanatate!!

    3
    0

  • Intrebareee pe 28 Nov 2011, 19:44
    Intrebare

    E cineva care avea pitiriazis rozat gilbert si s a vindecat si mai tarziu iar a apaut ?

    4
    0

  • JustMe pe 28 Nov 2011, 19:40
    pitiriazis rozat gilbert

    Si eu am avut pitiriazis rozat gilbert, treb sa folosesc o crema, si in fiecare dimi treb sa iau un medicament, si peste 20 de zile mi a trecut.Cel mai bine e sa mergeti la doctor (cum am facut si eu) ca el stie care e cea mai buna metoda pt tine .. :)

    3
    0

  • Radu Iulia pe 14 Nov 2011, 18:56
    PRG

    Si eu am fost la dermatolog azi cu aceeasi problema.Ar fi mai bine sa mergeti si voi,ceilalti care aveti probleme,pentru ca aceasta boala a pielii difera de la perosna la persoana. Mie mi-a dat Xerial,Diprosalic,Aiclovir,Aerius,si Selezin ACE. Interdictie la haine care nu sutn din bumbac,parfumuri,lotiuni,creme,produse cosmetice.Mi-a spus sa folosesc si ca sampon si ca gel de dus Sampon pentru bebelusi.

    1
    0

  • Orbesteanu pe 18 Iun 2011, 10:51
    PRG

    Prima oara am fost la un dermatalog, mi-a zis ca am PRG nu mi-a zis concret ce inseamna, asa ca nu am luat in calcul reteta, apoi am fost la Bucuresti Spitalul Militar si mi-a zis Pitiriazis Rozat Gibert, mi-a dat o retate imensa, si mi-a zis ca intr-o luna o sa-mi dispara, sunt speriat. Voi mai aveti probleme? Multumesc.

    3
    0

  • dalina pe 14 Mar 2011, 17:13
    buna

    buna am si eu aceeasi boala....mi-a prescris un medic dermato advantan si travogen...plus cate 2 pastile aciclovir de 5 ori pe zi timp de o saptamana..10 pastile p zi? nu-i cam mult?:D

    0
    0

  • Daniela pe 7 Feb 2011, 21:46
    Pitiriazis rozat

    Mie medicul mi-a recomandat doar " advantan milk". Sper sa aiba efect..de 2 zile, parca s-au mai inmultit punctele rosii... este tare deranjant, mai ales ca aveam o mini-vacanta cu SPA deja pregatita ..Este enervant ca nu exista un remediu rapid si nici cauze clar definite..oricum, macar sa treca...pana atunci multa sanatate tuturor !

    0
    2

  • ana maria pe 16 Aug 2010, 11:39
    pitiriazis rozat

    buna! am fost si eu diagnosticata cu pitiriazis rozat acum o luna (si ceva) mi s-a prescris Aerius 1 cps/zi si un mixt preparat la farmacie pe care sa il aplic de 2 ori/zi, mi-a fost imposibil sa il aplic de 2 ori pe zi din cauza faptului ca se ingalbeneste si mergand la serviciu(si asa se uita lumea ciudat la mine pe strada, eu am foarte multe pe interiorul bratelor) m-am dat 1 data pe zis si niciun rezultat ,ba chiar pot sa zic ca ''abia acum incepe distractia'' distractia''am inteles ca dureaza mult

    0
    0

  • mada pe 13 Iul 2010, 13:00
    piti

    mie mi-a aparut intai o pata mama pe picior si apoi mi-au aparut pete mici pe tot corpul, mai mult pe burta. doctorul mi-a spus ca am o ciuperca si mi-a recomandat nizoral o saptamana si un unguent travogen pt 3 sapt. au cam trecut 3 sapt si nu se vede nicio diferenta. ce as putea folosi?

    0
    0

  • Vova pe 20 Iun 2010, 23:33
    itiriazis rozat gilbert

    la bazin se poate de dus?apa e rece,dezinfectata +soarele(razele ultraviolete)?si cit timp mama dracului tine prostia asta..de unde s-a luat pe capu nostru,,,

    0
    0

  • raluca pe 8 Iun 2010, 00:35
    pitiriazis rozat gilbert

    azi am fost si eu diagnosticat de dermatolog cu pitiriazis rozat gilbert...cauza necunoscuta Mi-a precizat sa nu ma expun la soare pentru ca vor ramane urmele pe piele in urma expunerii lor. Mi-a prescris pt mancarimi Locoid Crelo emulsie cutanata de 2/ zi ( dim si seara)timp de 6 saptamani, se aplica pe bubite si se maseaza; pastile : symphoral 1 / zi seara si Aciclovir 2/ zi dim si seara , timp de 10 zile . Cu tratament sa fara , se pare ca dureaza minim 6 saptamani, tratamentul e pt cei ce prezinta mancarimi ( si cazul meu ) Speram sa treaca! Bafta tuturor

    0
    0

  • denisa pe 7 Iun 2010, 22:14
    pitiriazis rozat gilbert

    daca ma expun la soare se reduce eruptia?asa scrie pe pagina 5 sau 6 ca este eficienta expunerea la soare.desi dermatologul mia zis ca nu e voie.ce sa fac?

    0
    0

  • zara giorgiana pe 10 Sep 2009, 10:01
    pitriazis rozat gilbert

    am auzit ca te poate tine intre 6-5 ani vreau un raspuns urgent . multumesc!

    0
    0

  • cris pe 16 Iun 2009, 09:57
    pitiriazis rozat gilbert

    am avut si eu boala asta si mi a fost prescris advantan milk, dar nu m am dat.am folosit apa termala si o crema de corp pt copii si in 4 saptamani mi a trecut desi medicii mi au spus ca trece in 8-10 saptamani

    0
    0

  • sd pe 9 Mai 2009, 10:38
    ds

    am fost ei eu, acelas diagnositk, mi-a prescris niste crema -triderm.

    3
    0

  • monik pe 6 Mar 2009, 12:43
    salut

    cel mai bine e sa mergi la un dermatolog. eu azi am fost. mi-a dat un unguent. nu lasa urme petele astea k asta am intrebat si eu, iar dak mergi la solar nu-ti trece.

    1
    0

  • anda pe 3 Mar 2009, 11:06

    da si eu am aceleasi simptome ce ma intereseaza este daca raman semne sau dak merg sa fac solar ar trece?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod