Pielea ta: 5 metode să nu faci infecţie după epilat

Vara este momentul perfect pentru a ne expune picioarele frumos bronzate şi perfect epilate. Dar ce ne facem când epilarea se lasă cu acele mici leziuni nesuferite de foliculită care riscă să ne compromită aspectul? Să vedem care sunt principalele metode pentru a preveni apariţia lor.

Vara este momentul perfect pentru a ne expune picioarele frumos bronzate şi perfect epilate. Dar ce ne facem când epilarea se lasă cu acele mici leziuni nesuferite de foliculită care riscă să ne compromită aspectul? Să vedem care sunt principalele metode pentru a preveni apariţia lor.

 

1. Igiena

S-a demonstrat că primul pas în prevenirea foliculitei este o igiena riguroasă, de preferat cu un săpun antibacterian. Înainte de epilat şi cel puţin câteva zile după foloseşte un săpun antibacterian pentru a reduce flora bacteriană de pe piele şi pentru a scădea astfel riscul de infecţie.
 

2. Exfolierea

Exfolierea regulată a pielii subţiază stratul superficial al epidermei şi ajută firele de păr să ajungă mai uşor la suprafaţă. Este esenţial ca acest pas să fie făcut imediat înaintea epilării, dar şi în zilele următoare pentru a ne asigura că niciun fir de păr nu va creşte sub piele.
 

3. Lubrifierea şi înmuierea părului 

În cazul în care foloseşti lamă, asigură-te că ai aplicat înainte cu generozitate un produs care să ajute la lubrifierea şi înmuierea firelor de păr. Dacă ai constatat că nu mai ai spumă de ras, nu te grăbi să foloseşti săpunul. Alege în schimb un balsam de păr, va avea efectul scontat. Folositul lamei pe pielea umedă nelubrifiată nu va face decât să producă mici fisuri cutanate care se vor suprainfecta şi se ajunge la nesuferita foliculită.
 

4. Pudra antibiotică

Imediat după epilare este recomandabil să aplicăm un produs local pe bază de antibiotic; o cremă (tip Baneocin, Fucidin) este mai puţin potrivită vara, deoarece poate obtura porii, iar transpiraţia pe o piele proaspăt epilată poate avea potenţial iritant. De aceea este indicat un produs sub formă de pudră sau mixtură, care să menţină pielea uscată.
 

5. Evită hainele strâmte  

Hainele foarte strâmte pot avea acelaşi efect de obstrucţie a porilor şi în plus irită pielea prin frecarea constantă. 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • olga pe 15 Sep 2011, 02:10
    buna

    mi au ramas niste semne pe picioare de la tantari .nu stiu cu ce sa le tratez.ma puteti ajuta va rog

    0
    1

  • Ana pe 5 Aug 2011, 09:34
    cu penseta

    daca le storci si le scoti apoi cu penseta, se fac ca niste puncte rosii care arata f inestetic si e ca si cum ai avea bube pe picioare. mai bine inainte de epilare, faci o baie calda si cu o manusa folosita pentru asa ceva, iti masezi picioarele in directia inversa cresterii firului de par pentru a iesi la suprafata firele si pentru a fi proeminente in momentul in care te epilezi. daca poti suporta, pune nitel mai calda(nu fierbinte sa te arzi) ceara pe picioare la epilat, daca te epilezi cu ceara.

    4
    0

  • rox pe 25 Iul 2011, 09:48
    asa....

    le scoti cu acul, cu penseta, le storci ca pe un cos....

    3
    11

  • anddreea pe 24 Iul 2011, 12:50
    interesant

    bunisor articol. dar cum scapam de firele de sub piele?

    19
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod