Medicament impotriva cancerului de piele: reduce tumorile cu 50%

Oamenii de stiinta lucreaza la un nou medicament impotriva cancerului de piele care s-a dovedit ca reduce la jumatate tumorile maligne si opreste dezvoltarea bolii.
Oamenii de stiinta lucreaza la un nou medicament impotriva cancerului de piele care s-a dovedit ca reduce la jumatate tumorile maligne si opreste dezvoltarea bolii.

Potrivit DailyMail, tratamentul este eficient si in cazul pacientilor cu forme avansate de boala. Daca va inregistra rezultate favorabile la teste, medicamentul va aparea pe piata in cel mult 3 ani, iar specialistii sustin ca va aduce imbunatatiri semnificative in cresterea duratei si calitatii vietii pentru cei diagnosticati cu melanom malign, cea mai grava forma de cancer de piele.

Acest medicament este binevenit, spun specialistii, avand in vedere ca in ultimii doi ani numarul cazurilor de cancer de piele aproape s-a dublat.

Cercetatorii de la compania farmaceutica GlaxoSmithKline sustin ca medicamentul este eficient in reducerea tumorilor, chiar si in cazul celor avansate, atacand proteinele daunatoare care favorizeaza dezvoltarea tumorilor.
Acesta va fi disponibil in doua tablete care se administreaza zilnic.


Eficient si pentru formele avansate


"Rezultatele cercetarilor efectuate in ultimele doua decenii, de cand am inceput sa lucram la acest tratament, au fost dezamagitoare, insa am inceput sa facem progrese importante. Cercetarile pe care le conducem in prezent sunt menite sa descopere daca cele doua pilule sunt mai eficiente administrate impreuna sau separat," explica dr. Peter Lebowitz, vicepresedintele departamentului de dezvoltare clinica din cadrul GSK si coordonatorul cercetarilor. Desi in testele efectuate pecientii nu au fost complet vindecati, s-au inregistrat imbunatatiri semnificative privind atat calitatea cat si durata de viata.

Studiile au fost efectuate pe un numar de 80 de pacienti diagnosticati cu forme avansate de cancer de piele.
Cercetatorii au observat ca in cazul pacientilor carora li s-a administrat primul tip de pastila (Braf 436) tumoarea canceroasa s-a micsorat cu aproximativ 20%. Dupa ce a fost administrat si cea de-a doua pastila (Mek 183) s-a observat o reducere a tumorii cu 50%. Din acest motiv, cercetatorii considera ca pastilele trebuie administrate simultan.


Diagnostic precoce = mai multe sanse de vindecare


Melanomul are legatura directa cu expunerea la soare si este o tumora care se dezvolta din celulele care intervin in colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru ca prezinta un risc ridicat de metastazare, melanomul este cea mai agresiva forma de cancer de piele.

Varsta medie pentru aparitia unui melanom este de 45-50 de ani, acesta fiind mai des intalnit la femei decat la barbati.
Zonele in care melanomul se manifesta cel mai frecvent sunt gambele la femei si toracele posterior la barbati. Melanomul poate fi foarte agresiv, dar un diagnostic precoce permite vindecarea.


Bucura-te de soare, dar cu masura!


"Expunerea prelungita la soare este cel mai important factor de risc in aparitia melanomului," avertizeaza dr. Adina Alexandru, medic specialist dermatolog. Oricine poate sa dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare daca indeplineste una dintre conditiile:
  • tegument sensibil la soare (piele, ochi si par deschise la culoare);
  • factori genetici (prezenta a numeroase alunite peste 100, antecedente personale sau in familie de tumori cutanate);
  • arsuri solare grave si repetate, in special inaintea varstei de 15 ani;
  • obiceiul bronzarii artificiale, la solar.

Melanomul poate aparea fie prin transformarea unei alunite, fie direct ca melanom.
Numarul cazurilor in care melanomul apare direct, avand aspectul unei alunite este mai mare, de 70%, potrivit medicului dermatolog.

Consulta urgent medicul daca observi:
  • aparitia unei noi alunite care se modifica rapid in dimensiuni sau culoare;
  • modificarea recenta a aspectului unei alunite (dimensiuni sau culoare).
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pasare victoria pe 15 Iun 2011, 17:24
    melanom metastatic

    cum intru in studiul BRAF?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod