Greșeala din fiecare seară care cauzează acneea și alte noutăți legate de îngrijirea tenului

Foarte multe femei folosesc o combinație de apă micelară, dischete demachiante și un mix de creme și seruri pentru a obține o piele netedă, fără imperfecțiuni. Oare timpul dedicat îngrijirii din fiecare seară este irosit pentru că produsele se aplică în mod greșit? Specialiștii par să dea un răspuns afirmativ.
Precis aplici toate produsele de îngrijire cu cele mai bune intenții, dar este posibil ca gesturile din fiecare seară să nu favorizeze prevenirea acneei, ci să agraveze inflamațiile și să încetinească procesul de refacere a pielii. Pentru a economisi timp și bani și a evita descurajarea când te privești în oglindă dermatologii au realizat un ghid pentru a preveni greșelile care dăunează pielii.

 
Care este greșeala din fiecare seară care provoacă acneea?

Unul dintre gesturile obișnuite, care poate fi observat pentru peste 95% dintre femei este aplicarea unei creme hidratante pe care o consideră benefică înainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, dermatologii consideră că persoanele care au acnee ar trebui să sară peste acest pas.
Deși cremele hidratante sunt create pentru preveni uscarea pielii și a menține eleasticitatea și fermitatea tenului, nu vor face decât să crească riscul de astupare a porilor pentru tenul gras.
Persoanele care au un ten gras și acneic ar trebui să uite complet de crema hidratantă și să opteze pentru un ser bogat în antioxidanți, care va revitaliza și lumina pielea fără să astupe porii.

 
Ce este curățarea dublă a tenului și de ce nu ar trebui să te streseze?

Această operațiune se referă la folosirea succesivă a produselor de curățarea a pielii, de obicei începându-se cu o formulă cu ulei și finalizând cu un gel de curățare pe bază de apă. Chiar dacă multe femei încearcă această variantă în ideea că vor avea un ten perfect curat și catifelat ar putea face mai mult rău pielii, agravând starea tenului. 
„Curățarea dublă are inconvenientul major că periclitează bariera de protecție a pielii. Trebuie să știi că dacă simți că pielea scârțâie probabil ai exagerat cu spălatul.
Nu este indicat să simți că te strânge pielea după ce cureți tenul. Sfatul meu pentru pacientele care suferă de acnee și rozacee este că în momentul în care simți că trebuie să folosești curățarea dublă ar fi bine să-ți reexaminezi produsele de machiaj. Probabil folosești cantități prea ridicate. Mai bine tratează problema de bază și vei avea nevoie de mai puțin machiaj, iar rutina de curățare a pielii va fi mai simplă”
, spune dr. Sam Bunting, dermatolog.

 
Ar trebui să îndepărtezi machiajul cu apă micelară sau șervețele demachiante?

„Mi se pare îngrijorător că foarte multe femei se bazează pe șervețelele demachiante sau pe apa micelară pentru a-și curăța pielea când, de fapt, este nevoie de un gel și multă apă. Dacă ar trebui să aleg între cele două aș opta pentru apa micelară, dar numai în cazul în care nu este posibil să se realizeze spălarea clasică a feței”, spune dr.
Andy Millward, dermatolog.

 
Care este sfatul legat de îngrijirea pielii de care nu auzi deloc?

Precis îți începi dimineața aplicând un strat de cremă hidratantă, urmat de fondul de ten. Ei bine, se pare că această rutină nu este corectă. „Ar trebui să amesteci de la început crema hidratantă cu fondul de ten, în loc să le aplici separat. În acest mod vei evita uscarea excesivă a pielii și aspectul tern, recreând strălucirea tinerească a tenului”, explică dr. Kat Burki, dermatolog.

 
Ce greșeală de îngrijire fac 98% dintre femei în fiecare zi?

Este posibil să ai o rutină de îngrijire foarte bine aleasă, dar greșeala cea mai gravă pe care multe femei o comit este faptul că se opresc strict la față. „Trebuie să aplici orice creme și seruri inclusiv pe gât și decolteu.
Nu abandona aceste zone pentru că au o piele mult mai subțire decât restul corpului și vei avea rapid probleme cu semnele de îmbătrânire evidențiate prin riduri, piele lăsată sau pete pigmentare”
, spune dr. Melanie Grant, dermatolog.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod