Eczemele

Simptome Primele simptome ale eczemei sunt: mancarimea pielii, iritatia si basicutele. Daca aceste simptome raman netratate, pielea se ingroasa, are aspect de solzi, este uscate iar in unele zone parul cade iar culoarea se schimba.

Daca pielea este afectata de eczema de foarte mult timp aceasta devine vulnerabila la infectii, de obicei cauzate de bacterii.

Fiecare tip de eczema are simptome carateristice:


1. Eczema atopica (dermatita atopica)
Simptome: iritatie, roseata, uscarea pielii dar si cruste pe anumite zone ale pielii. In cazul in care pielea este lovita si de infectie, aceasta va avea un aspect umed.


Scarpinerea zonelor unde suferi de mancarini duce la aparitie mai multor iritatii si creste riscul infectiei cu bacterii.

2. Dermatita de contact
Cand un iritant provoaca dermatita de contact, simptomele variaza de la roseata pielii la ulceratii severe. Cand este provocata de o reactie alergica, dermatita de contact provoaca inrosirea pielii, basici fine pe piele si mancarime severe. Cand este cauzata de alergia la plante (iedera, stejar) de regula reactia este intensa cu basicute in zonele atinse de planta.   

3. Eczeme pe maini
De regula, eczemele de pe maini apar iarna, pielea este foarte uscata, se crapa si poate aparea sau nu roseata.


Alte forme de eczeme pe maini, in general, provoaca mancarimi, basicute rosii sau aspectul de solzi. Adesea iritatia apare sub inele din cauza sapunului.

4. Eczema numulara sau discoida
Apare ca iritatie pe suprafete mici care apoi se restrang si devin cercuri rosii, cu crusta sau cu aspect de solzi de peste.

5. Eczema fisurala sau asteazotica
Eczema asteazotica de regula apare la nivelul gambelor si provoaca mancarimi, rani dureroase in zonele uscate ale pielii, roseata, basicite si crapaturi.

6. Dermatita statis
Primele simptome ale acestei forme de eczeme sunt roseata si mancarimea gambelor picioarelor, care deja sunt umflate si reci din cauza circulatiei sangelui.


Circulatia proasta este cauzata de venele varicoase sau slaba functionare a venelor, dar poate fi cauzata si de umflarea picioarelor din cauza afectiunilor inimii sau rinichilor.

Daca roseata si sensibilitatea apar brusc, pot fi cauzate de infectia bacteriana, fapt care necesitatea ingrijirea medicala imediata.

7. Lichen simplex cronic
Aceasta eczema determina ingrosarea pielii si inchide culoroarea pielii. Este un tip de eczema care provoaca mari mancarimi de piele, dar scarpinarea agreaveaza probleme.

8. Dermatita seboreica
Provoaca: roseata, aspetul pielii de solzi si cruste de grasime, dar si mancarimi si senzatia de fiebanteala.
Adesea aceasta forma de eczema apare pe scalp ca matreata, urechi si pielea de langa nas si gura. Leziunea scalpului la copil poate fi de culoarea galbuie si grasa si de regula nu provoaca disconfort.
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alina pe 23 Ian 2015, 16:54
    recomand

    Am folosit foarte multe produse pentru eczeme, dar cel mai bun produs care mi-a fost recomandat de medic a fost o lotiune de protectie de la Gloves In A Bottle. Mi-a placut acest produs de la inceput si e foarte eficiente si pentru piele uscara. Acuma o folosesc, a devenit crema mea preferata. O recomand si eu mai departe.

    12
    0

  • Laura pe 7 Nov 2013, 18:24
    am scapat de eczeme

    Eu am scapat de eczeme cu rithual derm, dar l-am luat 4 luni zi de zi. L-am cumparat cand am vazut ca Gina il foloseste pentru frumusetea tenului. In afara de eczeme, am scapat si de punctele negre si de grasime de pe fata.Mi s-a curata tenul.

    0
    9

  • Maia pe 2 Iun 2013, 14:52
    Mancarimi si pete rosii pe obraji

    Buna ziua! De curand mi-a aparut niste pete mari pe obrazul drept sunt rosii de parca cineva mi-a dat o palma si ma mananca rau. Se observa diferenta dintre culoarea obrazului drept si culoarea celui stang. Ma poate ajuta cineva?

    1
    3

  • smecher pe 23 Mai 2013, 12:46
    rsP PENTRU CATALIN ALIMENTATORU

    BAI FRATE , ESTI ANALFABET RAU DE TOT. NU SE SCRIE ,, ENZEME'' CORECT SE SCRIE ECZEME.

    3
    2

  • smecher pe 23 Mai 2013, 12:42
    rsp pentru luminita

    PENTRU LUMINITA DIN POIANA LACULUI SAT NEGREA :in legatura cu intrebarea ta din data de 25 martie 2012, la ora 15:11: ce pot sa-ti spun e ca aceste eczeme le ai de la sexul neprotejat cel mai probabil de la amantii tai din cadrul firmei.... din pitesti. ce mai pot spune ca si pe mine m-ai infestat in zona sexuala unde am facut tratament cca 2 ani. asadar consulta de urgenta un ginecolog pentru ca sigur ai infectie in zona genitala

    4
    4

  • luminita pe 25 Mar 2012, 15:11
    Cum sa scap de o enzema?

    Mi-au aparut pe scalp niste bube care ma mananca foarte rau. Ma scarpin pana imi da sangele. La inceput au forma de coaja, dupa scarpinat incepe sa-mi supureze cu un lichid alb-rozaliu sau chiar sange. Va rog frunos, daca puteti sa-mi spuneti un remediu. Mentionez ca aceasta enzema mi-a aparut in urma cu aproximativ un an, in urma unei vopsiri a parului cu o vopsea de par PALETTE. Numar de telefon:0755205228

    12
    6

  • ionut pe 4 Mar 2012, 22:05
    va rog ajutatima

    am o egzema pe membre si nu stiu cu ce sa trateaza va rog sami spuneti

    9
    4

  • catalin pe 12 Apr 2011, 08:54
    Acneea

    Salutare eu am avut o acnee f urata .Numai eu stiu prin ce am trecut cand aveam fata plina de cosuri si rani . Am incercat de toate ,Roacutanne ,Zinnat ,etc am dat la bani o gramada si am avut si alte probleme legate de efecte adverse.La recomandarea unuei prieten ca o ultima speranta am incercat gama clear action pharmanex .M-a costat ceva vreo 360 de ron gama insa pentru ca mi s-a spus ca este naturala si f buna am zis sa o incerc .Era o ultima speranta.Acum imi este mult mai bine ,nu are efecte adverse si mai am f putine cicatrici pe fata .Daca vreti sa incercati si voi va dau nr lui 0734521168.O zi frumoasa

    1
    3

  • sandra pe 5 Apr 2011, 09:08
    pentru dana - roacutanne

    Medicamentul Accutane (cum se numeste in SUA) este din am observat in mass media unul foarte, foarte periculos si care a dat reactii adverse si boli secundare foarte grave. Sunt atitea medicamente nocive pe piata care se prescriu de catre medici datorita reclamei facute de industria farmacologica si pt. ca au fost avizate pripit si probabil dupa un lobby-ing intens Intereseaza=te de acutane / roacutanne si iti dorsc suces

    2
    1

  • gabriela pe 15 Oct 2010, 15:52
    eczema

    buna tuturor am si eu o problema de mica am o eczema in par si nu mi a disparut nici acum e foayorte inestetica pentru ca am un strat gros de matreata si daca o departez ramane pielea pe dedesupt rosie si ini sangereaza ce trebuie sa fac ajutati ma ast un rasp pe adresa mea de email yo_gabriela20@yahoo.com.va multumesc

    3
    2

  • dana pe 6 Mai 2010, 17:25
    cum se vindeca eczemele?

    am o problema cu acneea si momentan iau roacutanne la opinia medicului dermatolog.dupa 2 sapt mi-a aparut pe mana de la cot in sus nijte eczeme locale mici..apoi au inceput sa se extinda si intai pielea era foarte uscata in zona respectiva, apoi sa extins si are un aspect de cojite ce tot se iau de pe piele iar in zona respectiva pielea este foarte aspra.am intrebat dermatologul si mi-a zis k sunt nijte eczeme dar si ca pielea este foarte uscata si atat. nu mi-a mai zis daka ca fac cv.. nimik. recent am observat ca exista acest site si m-am gandit ca poate voi primi un sfat in ceea ce ar trebui sa fac pt a scapa de aceste eczeme.o zi placuta si multumesc.

    7
    2

  • gruia roxana pe 4 Aug 2009, 20:10
    __

    am si eu o rugaminte ,nu mai stiu ce sa fac ,mi a aparut la picior pe degetul mare nu intre degete o exzema dar nu stiu ce sa mai fac ca nu imi trece cu tratamentul care mi la dat .a spus ca am exzema deshidrat ceva de genu asta mi se usuca pielea cad cojitele alea dar apar altele si la calcai la fel este destul de grav mi se cede carnea nu ma mananca doar ca are un aspect fff urat ,eu nu vad diferentele doar ca nu sa mai intins ca imi atacase si celalant picior .ce ma sfatuitzi?

    6
    5

  • irina pe 21 Ian 2009, 22:45
    boli de piele

    sotul meu are niste bubite mici pe piele si nu trec. Am incercat cu lamisil si degeaba. Dupa ce se usuca sunt de culoare maro.

    10
    1

  • michela84 pe 11 Sep 2008, 14:46
    Va rog ajutati-ma!!!!!

    Recomandati-mi un dermatolog bun in Timisoara. Multumesc.

    5
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod