Dermatitele

Informatii generale Dermatita este un termen general folosit pentru descrierea iritatiilor de piele. Cauzele dermatitelor sunt diferite si pot aparea sub diferite forme, care de obicei implica: umflaturi, iritatii si mancarimi de piele.

Dermatitele sunt afectiuni comune, nu reprezinta o amenintare pentru viata si nici nu sunt contagioase. Acestea te pot face sa te simti inconfortabil dar si foarte responsabil cand vine vorba de propria persoana. Tratarea dermatitelor se face cu ajutorul catorva pasi de igiena proprie si cu medicamente.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Liliana pe 4 Dec 2014, 16:15
    Tratament eficient pentru dermatita periorala

    Buna fetelor, imi pare rau sa spun dar si eu am cazut in capcana cremelor cu corticozoizi (elocom, diprosalic, advantan, sinoflan) pe care le-am folosit, la recomandarea medicilor dermatologi (diferiti), timp de 6 luni. Prima data cand am fost la medic, la analize mi-au iesit celule levurice si mi s-a spus ca ele pot aparea de la apa si mi-a dat unguent diprosalic o luna (total gresit...pentru abia peste umatate de an cand am inceput sa caut singura cauza problemei mele am descoperit ca cremele cu hormoni corticozoizi nu se folosesc mai mult de 3 zile si in nici un caz pe fata...hmmm...e si vina mea ca nu am cautat pe net instructiuni...am urmat sfatul mediculul care...ar fi trebuit sa stie lucrul asta). Mai pe scurt,dupa umatate de an de umblat pe la diferiti medici: dermatologi, gastologi, alergologi, am inceput eu singura sa caut problema caci nimeni nu stia ce am, rezultatele analizelor fiind bune. M-am diagnosticat singura : dermatita periorala cauzata de folosita indelungata a cremelor cu hormoni corticozoizi. Normal ca am fost inca o data la dermatolog sa ii arat ce am pe fata si diagnoza mea a fost confirmata. Medicul mi-a dat niste masti medicamentoase sa le fac acasa...dar ele ma usturau asa de tare...pe fata era deja carne vie...rosie toata..iritata, cu bubitze pronuntate pe barbie, in urul gurii si a nasului...care treptata se largeau si spre ochi si urechi...strasnic..Am fost si la un al dermatolog/cosmetolog care si el mi-a dat o lotiune Colasoft sa ma dau pe fata si sa las sa se usuce, dar lotiunea asta era pe alcool si iritatia se mentinea chiar si dupa 2 saptamani de utilizare....Ei..povestea urata a durat vreo 2 sapt si umatate...pana mi-am luat inima in dinti si m-am aratat parintilor, mama mea fiind sora medicala in sat chiar in seara aceea mi-a facut niste comprese cu furacilina (solutia aceea galbena cu care se dezinfecteaza ranile), iar dupa asta mi-am uns fata gros cu BORO PLUS unguent. Fetelor, nu pot sa va spun ce fericire aveam dimineata cand fata nu ma mai manca si nu simteam durere si arsura. Cele mai simple metode, cele mai vechi dar sigure: comprese cu furacilina care costa 3 banuti, ieftin,, + boro plus crema pe baza de plante. E SUPER!!! Azi e a 4a zi de cand urmez acest tratament si starea pielii s-a inbunatatit la 80%. Nu dati bani nebuni pe creme scumpe si, mai ales nu beti antibiotice caci omorati ficatul...cremele cu corticozoizi aruncate la gunoi, caci pe langa dermatita periorala ele baga o groaza de toxine in corp...Multa sanatate la toata lumea!

    2
    0

  • ioana pe 3 Apr 2012, 22:59
    dermatita periorala

    cel mai bine e sa consulti un medic dermatolog. mie mi-au dat doxaciclina +metronidazol si o crema Fucicort. In primul rand trebuie evitat folosirea SAPUNULUI si a produsele cosmetice( fond de ten, pudra etc. se pare ca virusul nu poate fi tratat in totalitate. Mie imi apare o data la 2- 3 ani. sper ca a folosit la ceva.x

    1
    0

  • gabriela pe 31 Oct 2011, 18:33
    dermatitaperiorala

    Buna seara, fetita mea , de 15 ani are de oluna, aproximativ.LAinceput am crezut ca e herpes insa cum nu trecea, am ajuns la dermatolog si am aflat. Ce putem face? Stie cineva un tratament bun? Medicul i-a prescris Advantan ,s-a dat o perioada, i-a disparutsi, tot la sfatul medicului l-a inlocuit cu dermalex ( sa nu dea dependenta) asa ca i-a aparut iar. Ce ne facem?

    0
    0

  • madalina pe 4 Iul 2009, 12:24
    ...

    e bun site-ul asta :D gasesti tot ce iti trebuie

    0
    0

  • luana21 pe 24 Mar 2009, 07:58
    pt roxana

    as dori tare mult sa vb . un e-mail ?

    0
    0

  • luana21 pe 24 Mar 2009, 07:57
    o presupusa dermatita periorala

    Roxana as dori sa vb mai multe in leg cu diag tau . un e-mail ? te rog tare mult

    0
    0

  • Roxana pe 17 Feb 2009, 21:50
    Dermatita

    Eu am dermatita periorala cauzata de corticoizi pe care am fost nevoita sa ii iau deoarece am alergii la diverse. Dupa ce 1 an m-am chinuit cu creme tot pe baza de corticoizi am inceput sa folosesc aleo vera (planta, nu produse pe baza de aloe vera). Eu procedez asa: seara cand vin acasa ma spal bine pe fata (eu folosesc sapun Dove pt. ca imi face bine) apoi tai pe lung o frunza de aloe vera iar cu miezul imi masez zona afectata de dermatita (in jurul gurii); apoi stau o jumatate de ora sau chiar o ora pana ce intra complet in piele dupa care imi dau cu o pelicula foarte fina de crema Elocom (pe baza de corticoizi - nu trebuie abuzat cu folosirea acestei creme). Sper sa va fie de folos, succes. Roxana.

    0
    0

  • simona pe 18 Oct 2008, 23:22
    Dermatrita

    Exista vreo solutie de a scapa definitiv de dermatrita atopica? Astept raspuns.

    0
    0

  • emrich liliana pe 8 Apr 2008, 08:18
    dermatita periorala

    Foarte bune informatiile pe care ni le-ati transmis. Eu folosesc Locoid pentru disparitia dermatitei, doar ca la interval de o saptamana apare iar. Ce tratament imi sugerati? Ce Crema sa folosesc?

    0
    0

  • Daria pe 6 Apr 2008, 13:06
    DERMATITELE

    Buna ziua. Ma bucur nespus ca dupa atatea cautari pe net in sfarsit am gasit ceva depre DERMATITA PERIORAL. La un moment dat ma gandeam ca sunt singura din Romania care are asa ceva, pentru ca nu am gasit nimic pe net despre aceasta dermatita. Pe site-urile straine am gasit dar ce folos ca nu prea m-am priceput la tradus. M-as bucura daca in continuare ati mai putea scrie cate ceva despre aceasta, aici ma refer daca trebuie tinut regim, sau ce creme se pot folosi, sau ce as putea sa faca ca sa-mi dispara pt. totdeauna. Va multumesc din suflet si e un articol de nota 10.

    10
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod