Bai cu inalbitor pentru tratarea eczemelor

Eczema este cea mai frecvent intalnita afectiune a pielii, reprezentand pana la 30% din consultatiile dermatologice. Pentru persoanele cu aceasta afectiune, o baie de 20 de minute in care a fost adaugat putin inalbitor poate reprezenta o metoda eficienta de eliminare a bacteriilor de la suprafata pielii si de tratare a dermatitei atopice, este parerea specialistilor americani.

Studiu: tratament cu inalbitor pentru eczeme

Conform unui studiu aparut pe BBC News, inalbitorul adaugat in apa de baie poate reprezenta un tratament eficient pentru eczema cronica. Cercetatorii americani de la Universitatea de Medicina Northwestern Feinberg au descoperit ca baile care contin inalbitor reduc severitatea eczemelor, care afecteaza 20% dintre copii.

Rezultatele studiului, care a fost efectuat pe un grup de 31 de copii, au sugerat ca baile care contin inalbitor diluat ofera o importanta reducere a simptomelor. Ameliorari semnificative au fost observate si in cazul in care doar anumite zone ale corpului au fost scufundate in apa cu inalbitor.

Expertii insa avertizeaza asupra riscurilor pe care le prezinta tratamentul si recomanda ca acesta sa fie efectuat doar sub supravegherea unui specialist.
"Folosit incorect, inalbitorul poate face mult rau unui copil cu eczema atopica, in timp ce utilizat sub indrumarea unui specialist poate oferi beneficii majore, dupa cum sugereaza si studiul," declara prof. Mike Cork, Spitalul de copii Sheffield, Marea Britanie.

Studiile efectuate pana in prezent au indicat o puternica legatura intre numarul de bacterii de la nivelul pielii si severitatea eczemei. Se pare ca bacteriile sunt cele care provoaca inflamatia.

Cercetatorii au ales pacienti infectati cu Staphylococcus aureus pentru a se imbaia in apa cu hipoclorit de sodiu, timp de 3 luni. In apa pentru baie a fost adaugat hipoclorit de sodiu, o jumatate de ceasca pentru cada plina.
Severitatea eczemei a scazut de 5 ori la pacientii care au facut bai cu inalbitor, fata de cei care au urmat un tratament cu placebo.

"In cazurile din studiu, afectiunea a fost ameliorata cu fiecare baie, iar riscul ca eczema sa reapara a scazut simtitor. Presupunem ca inalbitorul are proprietati antibacteriene si scade numarul de bacterii de la nivelul pielii, bacterii care cresc severitatea afectiunii," declara dr. Amy Paller, Universitatea Northwestern din Chicago.


Eczema: informatii generale

Eczema reprezinta un grup de afectiuni, care se manifesta prin inflamatia pielii, insotita de roseata, scuame si mancarime. Aproximativ 20% din copii sufera de aceasta afectiune.

Cea cea mai frecventa forma de eczema cronica este eczema atopica, care afecteaza persoanele alergice si apare in special la copiii sub 5 ani.
Primele simptome ale eczemei sunt mancarimea pielii si aparitia unor mici vezicule.


Sfaturi pentru ingrijire

Uneori doar simpla schimbare a detergentului de rufe poate duce la disparitia eczemei. Indepartarea factorului care produce reactia alergica este cea mai simpla si eficienta metoda de tratament.

  • Evita baile fierbinti si opteaza pentru dusurile caldute, pentru ca pielea ta sa nu devina uscata;
  • Foloseste un sapun sau gel de dus bland;
  • Dupa baie, sterge-te cu prosopul cu grija, pentru ca pielea sa ramana umeda, apoi aplica o crema hidratanta;
  • Evita sapunurile sau lotiunile parfumate;
  • Opteaza pentru hainele din humbac si evita-le pe cele din lana sau sintetice, care iti pot irita pielea;
  • Incearca sa ignori mancarimea, pentru a nu rani pielea scarpinandu-te.
    Foloseste manusi, pentru a minimaliza efectele scarpinatului asupra pielii.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • deea22 pe 5 Apr 2010, 14:14
    ...

    si eu am eczema de vreo 10 ani...pe cap! si nu`mi trece desi am fost la nu stiu catzi dermatologi si am folosit multe creme!!! ce sa mai fac???

    0
    0

  • Mihaela P. pe 30 Apr 2009, 23:20
    Uimitor..

    Ma uimiti cu clorul, desi cred totusi in minuni... Copilul meu a avut chiar asa o problema, chiar cu acea bacterie.... nemernica... am scapat de ea, multumesc Lui Dumnezeu, cu antibiotic si anume: Mupirocin.. ca unguent, pe zona afectata, si in mucoasa nazala.... Eczema nu a trecut insa de tot... dar am observat ca se manifesta in functie de vreme.. cand e soare si cald, sa face bine... (Soarele e cel mai bun dezinfectant, adica distruge bacteriile), cand e vremea mai rece, umeda, revin problemele... si unguentul in aceste cazuri este cel cu cortizon, dar nu trebuie utilizat doar cat se poate de putin, ca durata, si numai de nevoie.... si bineinteles, siropurile antialergice(anti-histaminice), care inlatura mancarimea(Fenistil, Cetirizin).... Trebuie bineinteles si o ingrijire a pielii f. serioasa... baia sau dusul cu un gel, lotiune care hidrateaza bine, eventual care ajuta putin si impotriva mancarimii(Balneum Hermal Plus), iar apoi cu crema f. hidratanta(Dermatop, Neuroderm,etc..) Sanatate tuturor!

    0
    0

  • elviracostantea pe 30 Apr 2009, 12:12
    cum???

    care este acest inalbitor ca sunt asa de multe!!! doar nu clorul????

    1
    0

  • cristina pe 28 Apr 2009, 13:14
    bai cu inalbitor pentru tratarea eczemelor

    Interesanta descoperirea dar sunt curioasa daca merg la medic cu aceasta informatie ce parere ar avea si oare ar fi dispus sa-mi recomande acest tratament?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod