Ai tenul înroşit? E posibil să fie rozaceea

Rozaceea este o afecţiune care afectează în special femeile cu fototip I sau II, adică cele cu tenul deschis, ochi verzi sau albaştri şi păr deschis la culoare.
Rozaceea este o afecţiune care afectează în special femeile cu fototip I sau II, adică cele cu tenul deschis, ochi verzi sau albaştri şi păr deschis la culoare.

În cazul în care ai fost diagnosticată cu această afecţiune, pe lângă tratamentul prescris de specialist, pielea ta are nevoie de îngrijire specială.
 

Iată câteva reguli care te pot ajuta să ţii afecţiunea sub control şi să previi agravarea bolii

 
  • Evită factorii iritanţi. Anumite produse de îngrijire a pielii pot agrava rozaceea, precum cele cu efect astringent sau alte produse destinate exfolierii pielii. Ingrdientele care pot avea efect iritant asupra pielii variază de o persoană la alta, şi pot fi: alcoolul, menta, uleiul de eucalipt, uleiul de cuişoare, acidul salicilic. Nu folosi produse care dau senzaţie de arsură sau înţepături la nivelul pielii.
    Acestea îţi pot irita pielea. De asemenea, dintre factorii agravanţi fac parte şi expunerea la soare; temperaturile extreme şi variaţiile bruşte de temperatură, vântul, băuturile sau alimentele fierbinţi, alcoolul, condimentele; emoţiile; efortul fizic intens; utilizarea îndelungată a cremelor pe bază de cortizon, care produc subţierea pielii şi dilatarea vaselor de sânge.
  •  Optează pentru produsele de îngrijire fără parfum. Parfumul poate avea efect iritant, agravând simptomele rozaceei.
  •  Limitează numărul de produse de îngrijire a pielii. Cu cât foloseşti mai multe produse, cu atât pielea va avea mai mult de suferit, devenind mai iritată.
  •  Nu cumpăra înainte de a testa. Înainte de a achiziţiona un nou produs de îngrijire al pielii, testează-l aplicând o cantitate mică pe gât pentru a observa dacă ai alergie la ingrediente.
  •  Fii delicată cu pielea ta şi evită curăţarea agresivă. Foloseşte-ţi degetele şi clateste pielea cu apă călduţă şi cu ajutorul unui produs pentru piele sensibilă.
  •  Permite-i pielii să se usuce natural. După ce te-ai spălat pe faţă sau după duş, lasă pielea să se usuce 5-10 minute şi apoi aplică produsele de îngrijire. Umedă, pielea absoarbe mai uşor.
  •  Înainte de a aplica o cremă hidratanta sau cremă de protecţie solară, foloseşte crema medicament recomandată de doctor.  
  •  Foloseşte crema cu factor protecţie solară. Pentru că soarele face parte dintre factorii care pot agrava rozaceea, foloseşte o cremă cu factor de protecţie solară cel puţin 15 în fiecare dimineaţă. Nu uita să alegi o formulă uşoară, fără parfum sau alcool.
  •  Atenţie la cosmetice. Evită-le pe cele rezistente la apă sau cele care îţi încarcă pielea şi au nevoie de demechiant, pentru că acesta îţi poate irita pielea.
    Optează pentru cosmeticele care conţin silicon şi factor de protecţie solară.  


O simplă roşeaţă sau rozacee?

 
  • Suferi de rozacee dacă întâmpini următoarele simptome:
  • înroşirea diferitelor zone ale feţei;
  • apariţia unor pustule mici, roşii pe nas, obraji, frunte şi bărbie;
  • nasul se înroşeşte, devine mai mare (rinofimă);
  • devin vizibile mici vase de sânge la nivelul naşului şi obrajilor;
  • senzaţie de arsură la nivelul ochilor (rozacee oculară);  


De ce apare rozaceea?       


"Cauza acestei afecţiuni este deocamdată neclară. Nu există nici o relaţie cu acneea, în ciuda similarităţii leziunilor şi nu există comedoane niciodată (că în acnee)," explică dr. Oana Clatici, medic specialist dermatovenerologie, Spitalul Universitar de Urgenţă, Bucureşti. Există o predispoziţie genetică .
Un alt factor îl poate constitui prezenţa la nivelul feţei al unui parazit (Demodex folliculorum).
 
Deşi cauza exactă nu este încă cunoscută, există factori care pot agrava această afecţiune, crescând circulaţia sanguină la suprafaţa pielii. Dintre aceştia fac parte: alimente sau băuturi fierbinţi, alimente picante, alcool, temperaturi extreme, expunerea la soare, stresul sau furia, exerciţiile fizice intense, băile fierbinţi, sauna, corticosteroizii, medicamente care provoacă dilatarea vaselor de sânge.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Delya pe 17 Mar 2014, 12:11
    Acnee

    Nu stiu ce sa zic in legatura cu suplimentele Derminax. Nu le-am folosit pana acum, asa ca nu prea pot sa-mi dau cu parerea vis a vis de acest supliment. Am citit foarte multe lucruri interesante despre el si asta imi da speranta ca o sa am rezultate foarte bune cu el. Chiar sunt curios de rezultate, dar inainte trebuie sa ma documentez mai mult!

    0
    0

  • Robert pe 27 Feb 2014, 13:16
    Tratament acnee

    Suplimentele pe baza de plante sunt indicate in foarte multe afectiuni, dar pe langa tratamentul cu produsele respective trebuie sa tii un intreg program pentru a maximiza rezultatele! Referitor la tratamentul cu Derminax e nevoie sa faci si un program de exercitii sau o dieta echilibrata! Conteaza foarte mult si igiena din zonele afectate de acnee!

    0
    0

  • IoanaRus pe 29 Ian 2014, 12:51
    Derminax

    Sabina, primele rezultate cand au aparut dupa ce ai folosit produsul asta? M-am mai documentat pe net si acolo scria ca primele rezultate apar in functie de metabolismul fiecarei persoane in parte. La tine cand au aparut?Cand ai vazut pt prima oara ca incep sa-ti dispara cosurile? Multumesc foarte mult!

    0
    0

  • Sabina pe 7 Ian 2014, 12:46
    Tratament acnee

    Suplimentul e foarte eficient. Si eu l-am folosit intr-o cura de 3 luni si am reusit sa mai scap de acneea de pe fata. Nu am scapat in totalitate, dar se vad imbnatatiri foarte mari. Cu suplimentul asta am avut cele mai mari rezultate!

    0
    0

  • Helene pe 5 Nov 2013, 13:20
    Tratament acnee cu Derminax

    Un supliment bun pentru tratarea acneei este Derminax, un produs facut din plante. Eu am dat de el acum 1 an, dar cred ca are vechime mai mare pe piata romaneasca!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod