9 mituri despre acnee

Este bine sau rău să tratezi acneea acasă? Află dacă ceea ce ştiai despre acnee este adevărat sau fals! Verifică şi informează-te corect ca să te îngrijeşti corect de această problemă.

Este bine sau rău să tratezi acneea acasă? Află dacă ceea ce ştiai despre acnee este adevărat sau fals! Verifică şi informează-te corect ca să te îngrijeşti corect de această problemă.

 

1. Acneea este cauzată de igiena necorespunzătoare a tenului

FALS. Erupţiile acneice nu sunt cauzate de murdăria acumulată la nivelul tenului. Este vorba de combinaţia de bacterii, celule moarte şi sebum secretat în exces care obstruează porii, ducând astfel la apariţia punctelor negre. Acestea nu reprezintă praf, ci este culoarea celulelor moarte!

 

2. Stresul agravează acneea

ADEVĂRAT. De fapt, este vorba de acţiunea indirectă a stresului, care stimulează descărcarea anumitor hormoni, care la rândul lor pot agrava leziunile acneice. Totuşi, nu este vorba de stresul de zi cu zi, ci de evenimentele care presupun un stres deosebit.

 

3. Acneea poate fi tratată prin curăţarea mai frecventă a feţei

ADEVĂRAT şi FALS. Igiena corespunzătoare zilnică este absolut necesară în acnee, pentru a îndepărta sebumul excesiv şi impurităţile care sufocă porii. Însă este suficientă curăţarea de două ori pe zi, cu un produs blând. Utilizarea prea frecvenţă de produse agresive sau frecarea energică a pielii în scopul unei curăţiri cât mai temeinice nu face decât să irite şi mai mult un ten deja sensibil, agravând problemele existente.

 

4. Stoarcerea coşurilor este cea mai bună metodă de a scăpa de ele

FALS. Exprimarea conţinutului comedoanelor prin aplicarea de presiune la nivelul lor, indiferent că este făcută acasă sau de către cosmeticiană, nu face altceva decât să producă o rană la nivelul pielii sau, în cazuri mai nefericite, chiar o cicatrice. Există şi cazuri severe, în care stoarcerea coşurilor determină răspândirea infecţiei în zonele învecinate.

Deci, una din regulile de bază în acnee, care nu vor fi niciodată spuse prea des, este că la coşuri nu se umblă! Storcându-le, nu le grăbim vindecarea, ci în contra, creăm premisele întreţinerii infecţiei.

 

5. Acneea apare numai la adolescenţi

FALS. Contrar părerii generale, acneea poate apărea şi la vârstă adultă, aproximativ 15% din persoanele peste 30 de ani suferind de această afecţiune. Într-adevăr, acneea este mult mai frecvenţă la adolescenţi, datorită shimbarilor hormonale specifice acestei vârste.

 

6. Acneea rozacee este sinonimă cu acneea

FALS. Deşi denumirea este înşelătoare, acneea rozacee şi acneea vulgară sunt două afecţiuni complet diferite care necesită tratamente diferite, chiar dacă de multe ori arată similar.

 

7. Soarele poate vindecă acneea

ADEVĂRAT şi FALS. Pe termen scurt expunerea limitată la soare poate ameliora şi chiar provocă dispariţia leziunilor de acnee. Expunerea intempestivă însă nu poate face decât să stimuleze suplimentar glandele sebacee, care vor produce şi mai mult sebum, care la rândul lui va provocă sau va înrăutăţi erupţia acneică.

 

8. Ciocolata şi alte alimente agravează acneea

ADEVĂRAT şi FALS. Nu există studii care să confirme faptul că ciocolată sau anumite alimente au legătură cu evoluţia acneei, însă există persoane care au observat în cazul lor o legătură între alimentaţie şi leziunile acneice. Dacă sunt alimente care ai observat că îţi agravează acneea, cea mai bună abordare este evitarea lor, însă nu există un sfat universal valabil în acest sens. 

 

9. Machiajul provoacă sau înrăutăţeşte acneea

FALS. Tenurile tinere arată superb şi fără machiaj.

Însă dacă îţi place să te machiezi, ai grijă să alegi produsele care sunt etichetate că fiind noncomedogene şi hipoalergenice. Există şi produse de machiaj special formulate pentru a trata acneea, care conţin ingrediente că bezoil peroxid sau acid salicilic. 

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tomulete10 pe 25 Iun 2015, 13:37
    Acnee

    Foarte interesant si bun acest articol! Intr-adevar cosurile nu trebuiesc stoarse, mai ales daca sunt localizate la nivelul fetei.

    0
    0

  • keopi pe 29 Dec 2014, 15:13
    Derminax

    Derminax a folosit careva?

    0
    0

  • Violeta pe 14 Iul 2014, 00:35
    tratament eficient impotriva acneei cu arbore de ceai

    Eu m-am luptat cu acnee timp de 8 ani de zile. Am mers la multi doctorii, am incercat multe tratamente si creme, dar nu au functionat. Apoi am descoperit un foarte bun doctor dermatolog si mi-a dat un tratament cu creme pe baza de 100% ulei pur de arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. La mine au funcționat excelent cremele impotriva cosurilor si punctelor negre iar intr-un timp record am scapat de cosuri si de puncte negre. Pentru mine au functionat si le recomand cu incredere. Sanatate

    3
    0

  • valentina pirinelu pe 26 Mai 2014, 22:03
    scapa de ea cu skin79

    Dragele mele, Ca sa scapi de acnee este esential sa cureti tenul foarte bine ,iar igiena sa fie lege pentru tine. Trebuie sa -ti curete cosmeticiana toate comedoanele.,apoi zilnic ,de doua ori pe zi bb cleancer, ca sa eviti agrearea cu dischete si sa desfunzi porii bine,si sa regleze sebumul si sa detoxifici tenul cu extractul de rodie.Saptamanal pealing pentru ten sensibil ..Apoi trebuie sa aplici serum ,masca si crema seara ,astfel ca toata noaptea aceste produse sa lucreze bine. Produsele cu secretie de melc sunt puternic regenerante,antiacnee,antipete. Nu mai folosi fond de ten pentru ca el infunda porii si strici toata munca,lasa tenul sa respire si foloseste BB crema cu spf mare special pentru reglarea secretiei de sebum.BBskin79 hot pink este excelenta sau snail. Dupa ce incepe sa se trateze acneea poti folosi masca speciala si serumul de inchidere pori. situl www.skin79.ro sau pe FB O dieta corecta ,sanatoasa,hidratare,detoxifiere e binevenita.Si fara breton cu parul strans.

    1
    0

  • Ruxi pe 6 Mar 2011, 12:37
    Tratamentele cosmetice

    Tratamentele cosmetice pentru curatarea trenului sunt utile, daca sunt facute de un profesionist. Asta e chiar recomandarea dermatologului meu. In rest, bine scris articolul!

    2
    1

  • doriss pe 24 Nov 2010, 23:40
    super

    se vede ca este o specialista in meseria pe care o profeseaza medicul Andra,poate ne dati mai multe informatii despre psoriazis ,intr-un nr apropiat ,succes

    1
    0

  • ssamara20 pe 24 Nov 2010, 20:06
    e bine de stiut

    igiena este cea mai importanta solutie, folosirea unui prosop individual si nu pentru toata casa, folosirea unui gel de curatare in locul sapunului care usuca tenul , factori principali care duc la aprtitia cosurilor sunt: 1. hormoni -mai ales in perioada pubertatii , 2. igiena - fata trebuie spalata de 2-3 pe zi dar nu foarte frecvent pentru ca pot aparea iritatii, fata nu trebuie atinsa cu mainile in orice situatie pentru ca sunt purtatoare de bacterii 3. alimentatia -consumul de grasimi si lipsa vitaminelor, alimete bogate in colesterol aceste pot creste nivelul de sebum si nu doar tenul devine mai gras ci si pielea capului

    1
    0

  • dora pe 24 Nov 2010, 09:25
    asa da

    foarte bine scris articolul. succint, dar cu foarte multe informatii. exact ceea ce trebuie stiut, ca informtaii generale despre acnee. de aici fiecare poate cauta si alte informatii, mai amanuntite. bravo autoarei

    3
    0

  • gabi pe 24 Nov 2010, 04:26
    Bravo!

    Foarte clar si util!

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod