7 soluţii eficiente pentru psoriazis

Psoriazisul este o afecţiune curanată cronică foarte frecventă, cu perioade de ameliorare şi perioade de agravare. Află care sunt cele mai bune tratamente pentru tine!

Psoriazisul este o afecţiune curanată cronică foarte frecventă, cu perioade de ameliorare şi perioade de agravare. Află care sunt cele mai bune tratamente pentru tine!

 

1. Evitarea stresului

Se ştie că stresul este unul din factorii declanşatori ai puseelor de psoriazis, aşa că evitarea oricărui fel de stres (fizic sau psihic) este important pentru a creşte durata perioadelor asimptomatice dintre episoade.
 

2. Evitarea traumatismelor

În psoriazis apare aşa numitul fenomen Kobner: în zonele traumatizate (zgâriate, scărpinate, supuse la presiune în mod cronic, cum sunt de exemplu coatele, genunchii, zona lombo-sacrală) apar leziunile bolii de bază. Adică în zonele în care pielea a fost traumatizată apar leziuni de psoriazis.


 

3. Evitarea medicamentelor care declanşează/întreţin/agravează boala

Sunt interzise următoarele clase de medicamente: antiinflamatoarele nesteroidiene (aspirina, ibuprofen, indometacin, diclofenac), beta blocante (metoprolol, propranolol, atenolol – utilizaţi ca antihipertensive), inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (enalapril, captopril – folosiţi în tratamentul hipertensiunii arteriale sau în afecţiuni renale), sărurile de litiu, antimalaricele de sinteză (hidroxiclorochina sau plaquenil).
 

4. Cura heliomarină

Majoritatea persoanelor cu psoriazis observă o îmbunătăţire a aspectului pielii în cursul verii sau după expunerea la soare. Pentru aceştia este ideală o perioadă de 2-3 săptămâni petrecută la mare sau într-o zonă caldă şi însorită unde să poată sta la soare.

Nu este recomandată expunerea în intervalul orar în care concentraţia ultravioletelor este maximă (11-16) , deoarece arsurile solare sunt traumatisme care vor avea efect invers celui scontat.
 

5. Fototerapia 

În cazul în care lenevitul la soare nu este o opţiune, există echivalentul lui sub forma şedinţelor de UVB sau PUVA terapie care se pot urma în cadru spitalicesc. Acestea constau în expunerea întregului corp sau doar a zonelor afectate la o sursă de ultraviolete B sau A în paralel cu administrarea unui compus care să crească receptivitatea pielii la acestea.
 

5. Tratamentul local 

Tratamentul local cuprinde unguente care să îndepărteze cojile sau crustele de psoriazis (pe bază de acid salicilic şi uree), unguente care să reducă inflamaţia (dermatocorticoizi) şi altele care să regenereze pielea (creme intens hidratante şi hrănitoare).
 

6. Tratamentul general 

Indicaţiile tratamentului pe cale generală sunt formele severe de psoriazis, formă eritrodermică (în care întreaga piele este roşie şi se descuamează) şi formele însoţite de artrita psoriazică. Acest tip de tratament se face numai la indicaţia medicului specialist şi cuprinde diverse alternative: metotrexat, retinoizi, ciclosporina şi fototerapie (terapie cu ultraviolete).
 

7. Tratamentul biologic 

Cea mai modernă opţiune terapeutică, dar şi cea mai eficientă este terapia cu aşa numiţii agenţi biologici, dintre care la noi în ţară sunt momentan disponibili infliximab (Remicade), etanercept (Enbrel) şi adalimumab (Humira). Acest tratament este rezervat formelor moderate sau severe de psoriazis rezistente sau asociind intoleranţa la tratamentele standard şi psoriazisului cu afectare articulară.

Deşi tratamentul poate opri şi ţine sub control evoluţia artritei psoriazice, modificările survenite deja nu pot fi remise.  

 

Comentariile 1-50 din 52

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 19 Dec 2017, 22:29
    psoriazis

    Eu folosesc aceasta crema naturala pentru psoriazis si eczeme de la dermaE si sunt multumita, imi face f foarte bine. Confirm si eu ca are rezultate bune.

    1
    0

  • iulian pe 8 Aug 2016, 10:25
    psoriazis

    buna ziua,rugaminte pentru alina de pe 20 august 2014 ora 16;14 daca poate sune la reteta cu cignolina care este concentratia substantei .multumesc anticipat si astept un raspuns la aderesa de email.multumesc inca o data ,doresc sanatate la toata lumea bolnava

    0
    0

  • cr pe 19 Apr 2016, 13:26
    Cumpar HUMIRA si ENBREL

    CUMPAR ENBREL si HUMIRA Doresc sa cumpar Humira Enbrel ofer plata pe loc si un pret extrem de bun solicit si ofer seriozitate maxima si discretie. posibilitate deplasare multumesc 0754412152

    0
    6

  • corina pe 14 Ian 2016, 19:32
    psoriazis

    De ceva timp fetita mea a fost diagnosticata cu psoriazis de catre medicul dermatolog. Asa ca am tot fost la tot felul medici sa ma ajute cu un tratament eficient dar sa nu fie puternic sa ii faca rau. Dupa multe medicamente si unguente incercate am aflat tot de la un medic despre aceasta crema naturala pentru psoriazis si eczeme de la Derma E. Tot sa zis ca aceasta crema m-a scapat de plimbarile la medic si toate necajurile cu aceasta boala. Am descoperit un produs eficient pentru fetita mea. Il recomand.

    17
    0

  • costy pe 24 Nov 2015, 09:37
    Cumpar Humira sau Enbrel

    Humira, Enbrel Buna Ziua doresc sa cumpar medicamentul Humira 40, Enbrel 50 Ofer un pret corect, doresc si solicit seriozitate maxima sunt disponibil si pentru deplasare 0722 964 498 Multumesc

    1
    3

  • ana pe 2 Aug 2015, 19:27
    ??????

    Spunetimi va rog adresa de scap a doamnei din vaslui,sau de facebook??????????//

    1
    0

  • daniela pe 2 Mai 2015, 15:17
    urgent

    vreau sa stiu daca intradevar este buna crema doamnei de la Vaslui. am inteles ca costa 170 lei .deoarece nu pre imi permit aceasta crema nu vreau sa dau banii pe ceva ce nu-mi face bine .Am psoriazic de 8 ani pe maini ,coate si in cap ,de vreo 2 luni este foarte sever ma mananca foarte tare capul si sa extins foarte mult in ultimul timp.

    0
    6

  • lorena pe 11 Feb 2015, 16:49
    Psoriazis

    De unde pot sa cumpar o crema pentru psoriazis Grahams Calendulis Plus? Mi-a fost prescrisa de medic dar la farmacia din sat nu o au....sunt disperata, am citit numai lucruri bune despre ea si medicul mi-a spus ca are rezultate la alti pacienti si ca el nu mai prescrie corticoizi decat atunci cand e necesar. Eu nu mai vreau sa folosesc cortizon, mai mult rau decat bine mi-a facut....

    0
    13

  • Cris pe 13 Nov 2014, 11:48
    Cumpar

    cumpar medicamentul Humira sau enbrel ofer un pret onest, doresc si solicit seriozitate maxima 0722 964498

    1
    6

  • Daniela pe 4 Nov 2014, 15:53
    am fost disperata

    ani de zile am incercat toate tratamentele si cremele posibile. nu m-am vindecat dar de cand folosesc crema calendulis plus grahams nu mai imi apare decat un pic pe spate. Atunci ma dau cateva zile in paralel cu dermovate si Grahams o folosesc doar preventiv este cel mai bun unguent din cate am incercat. Sper sa va ajute si pe voi

    0
    9

  • alina pe 20 Aug 2014, 16:14
    buna ....

    oameni buni, va inselati, ! asa zisa crema doamnei din vaslui e pe piata, doar ca e un produs preparat in farmacii, va trebuie doar reteta de la medicul dermatolog si nu depaseste suma de 20 de lei, pe cand aceasta doamna o vinde cu 170 de lei, preparatele fiind urmatoarele 100 g vaselina 50 g acid salicilic 3 g de cignolina asta e tot, va doresc numai bine si sanatate

    1
    3

  • Arina pe 23 Iun 2014, 12:07
    sampon grahams natural

    In cazul meu samponul grahams a fost singurul care nu imi usca scalpul si nu irita deloc. Este mai scump, stiu, dar credeti-ma isi merita toti banii

    2
    10

  • Radu pe 9 Iun 2014, 22:38
    Crema Grahams Natural

    Salutare incercati crema de la Grahams Natural eu am fost la medic si mi-a prescris-o am cumparat-o de pe internet si este foarte ok. Pana acuma tot la o luna doua imi aparea, acuma am pauze si de 8 luni. e un pic mai scumpa, dar am incercat si altele mai scumpe, pentru cine are probleme stie la ce ma refer. Pe mine un sampon grahams ma tine 3 luni si in cap nu mai am deloc probleme de 2 ani iar o crema o folosesc cam 2 sau 3 luni. cred ca se gaseste in farmacii, dar eu o cumpar de pe grahamspentrupiele.ro nu vreau sa fac reclama nimanui dar vreau sa ajut, stiu ce inseamna sa fi disperat

    0
    10

  • florina pe 16 Apr 2014, 23:11
    psoriazis scalp

    buna tuturor,am psoriazis pe pielea capului,am incercat foarte multe tratamente,dar degeaba,imi aparea din nou,va rog din suflet ajutati ma cu un tratament eficient,astept mesaje de la voi,sper sa gasesc un tratament bun,sunt disperata.Ramaneti cu bine si multa sanatate,Doamne Ajuta !

    1
    1

  • salonic93 pe 31 Ian 2014, 14:47
    tratament nou pentru psoriazis

    Vand Butavate crema 25g, si Butavate solutie capilara 50ml, producator GlaxoSmithKline, termen de garantie 2015, produs original 100%, made in Greece, efect garantat si imediat recomandat pacientilor cu psoriazis in diferite forme,pret 25 lei cutia, Bucuresti sct 6 relatii 0724.989.964.

    0
    3

  • anonim pe 29 Ian 2014, 20:22
    vitiligo

    Buna ! Sunt disperata mi au aparut niste pee albe pe picioare si maini. Am fost la un dermatolog mia da sa ma spal cu un gel de dus si nmic. Mia spus ca am vitiligo :( cum pot scapa de el nu mai supor sa le vad :(. O seara buna

    2
    1

  • radu pe 18 Nov 2013, 23:59
    crema

    buna..am folosit crema doamnei din vaslui si pot spune ca a dat rezultate...dupa multi ani pot iesi si eu la plaja fara sa imi fie rusine...stiu ce inseamna boala asta...iar daca va pot fi folositor cumva...va las adresa mea de email...nimsoc_udar@yahoo.com

    2
    2

  • maria pe 16 Oct 2013, 14:14
    as dori un medikament pentru psoriaz

    Buna ziua tuturor ,va rog mult spunetimi cineva denumirea la un medicament pentru aceasta boala /multumescanticipat

    0
    3

  • elena pe 1 Iun 2013, 17:05
    4 luni

    de cand am terminat tratamentul doamnei din vaslui, si pana acum nici macar un punctulet nu mi-a mai aparut, sper sa fie asa si de acum incolo , multa sanatate

    5
    1

  • notis pe 24 Mai 2013, 12:01
    Metotrexat

    Vand Metotrexat 2,5mg, 100 pastile,termen de valabilitate 2015, producator Pfizer, pret 70 lei, relatii 0724989964.

    1
    1

  • ionut pe 3 Mai 2013, 10:30
    crema vaslui

    crema din vaslui este buna pentru 1 luna care apare si mai mult aceata boala psoriazis dupa ce folosesti crema

    2
    1

  • adriana pe 29 Apr 2013, 17:07
    urgent

    cum se numeste crema doamnei din vaslui??

    2
    1

  • georgia pe 20 Apr 2013, 10:28
    tratament psoriazis

    Am gasit un tratament naturist pentru psoriazis pe net care a functionat...am reusit sa stopez psoriazisul...sa-l tin sub control...am spus adio cojilor de pe corpul meu.L-am gasit pe www.tratament-psoriazis.cabanova.com Este cineva care a avut aceasta boala multi ani si ajuta si pe altii cu cunostintele adunate in 19 ani de boala.

    4
    1

  • ana pe 21 Oct 2012, 11:42
    medicament facut in casa pentru psoriazis

    am uitat sa va spun se pune la macerat 3 saptamani dupa care se foloseste se foloseste cu grija, ustura f tare e bine sa folostiti si o crema de galbenele din cand in cand pentru calmare

    6
    2

  • ana pe 21 Oct 2012, 11:36
    medicament facut in casa pentru psoriazis

    250 de ml de alcool de 80 90 de grade cel mai bun e albusul de palica pe care il gasiti la cei care se ocupa cu palica este prima palica dupa a doua distilare 1 plic de salicil pe care il gasiti la farmacie sau la orice alt magazin alimentar 50 de grame de propolis brut pe care il gasitit la plafar, magazinele apicola sau la cei care se ocupa cu albine sanatate tuturor

    2
    1

  • ana pe 21 Oct 2012, 11:20
    pt psoriazis vindecat

    poti sa imi spui si mie la ce terapeut ai fost ?

    0
    3

  • dragomir pe 9 Oct 2012, 11:39
    crema dne din vaslui

    deci buna ziua la toata lumea ma intereseaz si pe mine crema dne din vaslui dar daca a facut bine la cineva chiar nu postati numele adresa vreun nr de telefon nu ar trebui sa fie un secret aici ca sintem niste suferinzi cu boala aasta pacatoasa cine a folosit ca vad ca unii se lauda sa ne lase mesaj aici so gasim si noi pe dna din vaslui si asa poate dumnezeu cu mila si indurarea ne va ajuta si pe noi va multumesc .

    1
    2

  • psoriazis vindecat pe 8 Iul 2012, 23:41
    eu m-am vindecat cu biomagnetoterapie

    psoriazisul e o boala care vine din interior, degeaba folositi creme, daca nu eliminati boala din organism. Asta am aflat de la un terapeut foarte bun cu care m-am tratat cu succes de psoriazis.

    6
    4

  • Catalin pe 9 Iun 2012, 08:59
    Reaparitie psoriazis

    Este cineva dintre cei care a folosit crema doamnei din Vaslui la care nu a mai aparut psoriazisul? Ma refer la perioada mai lunga de timp 6luni-1an...Multumesc.

    3
    1

  • dorin pe 2 Mai 2012, 20:45
    CUMPAR HUMIRA

    CUMPAR HUMIRA TARCEVA MABTHERA SPRYCEL SANDOSTATIN VELCADE HERCEPTIN, ROG SERIOZITATE 0730978536.

    1
    2

  • simonadumitriu pe 28 Apr 2012, 19:19
    psoriazis

    si eu am folosit crema doamnei din vaslui , rezultate excelente, imi ramasese unde aveam psoriazisul pete albe dar mi .s-a uniformizat pielea ulterior.deci se poate , va las adresa mea de mail daca vreti mai multe informatii simonadumitriu83@yahoo.com

    2
    1

  • anca pe 31 Mar 2012, 23:27
    psoriazis vulgar crustos

    eu il am din iarna aceasta si sunt plina pe intreg corpul, sunt disperata, am folosit xamiol pt cap, daivobet, asorian, dermovate, tot felul si nimic. Am luat si pastile, vitamina E aerius si strepsclin dar se fac tot mai multe, nu le mai suport. Daca stiti ceva nou pt aceasta boala urata va rog sa ma contactati pe adresa de mail

    2
    2

  • Mihai pe 29 Mar 2012, 17:14
    Vindecat de psoriazis

    Nici nu stiu de unde sa incep. Cel mai mult ma bucura ca dupa cativa ani groaznci pot sa spun am scapat de psoriazis. Sunt unul din cei care a folosit numele doamnei din Vaslui si credeti-ma ca pe cat de sceptic am fost la inceputul tratamentului cu crema doamnei acum am o cu totul alta parere. Pt inf suplimentare 0751154471 Mihai sau ID mes festinalente51@yahoo.com

    0
    3

  • x pe 14 Mar 2012, 00:34
    numele doamnei din vaslui

    Postati numele acestei doamne din vaslui !

    8
    2

  • bogdan pe 10 Mar 2012, 15:17
    asteptam vesti despre crema minune a doamnei din Vaslui

    A reaparut la cineva psoriazisul dupa tratamentul cu crema doamnei din Vaslui ?

    0
    2

  • masi pe 26 Ian 2012, 20:35
    crema doamnei din vaslui

    am inceput cu aceasta crema a domnei din vaslui de o sapt sunt curioasa ce efect va avea,pt cei care vor sa comande crema ,crema costa170.sper sa vad rezultate,voi reveni dupa ce termin trat cu aceasta crema

    1
    2

  • maria george pe 11 Ian 2012, 16:27
    remediu naturist psoriazis

    De citeva luni cu un tratament naturist reusesc sa tin psoriazisul sub control..pastile,o crema si un gel de dus.Detalii mail sau mes..mariageorge11

    5
    4

  • masi pe 7 Dec 2011, 17:07
    psoriazis

    am luat si eu legatura cu aceasta doamna,am comandat crema.iar acum sa vedem ce se intampla!voi reveni si eu ci informatii dupa inceperea tratamentului!doamna era foarte suparata pt ca nr ei de telef este dat pe net!acu daca vrei sa faci bn nu conteaza nimic!de aceea daca voi avea rezultate voi reveni si va voi spune!chiar e o boala groaznica,stiu persoane,si copiii cu aceasta bola!imposibil sa nu existe tratament pt asa ceva doar ca nu sa r mai vinde aceste unguente care costa suficient!asa ca tratati va singuri!sunt satula de doctori,care practic iti manaca bani,si interes din partea lor este zero!

    2
    2

  • mitrofan doina pe 26 Oct 2011, 13:02
    psoriazis

    sotul meu are psoriazis pe scalp la inceput iar acum si pe coate, genunchi si cateva pete rare pe picioare. Am incercat crema d-nei dr tataru dar dupa consumarea a 2 tuburi diferenta nu este mare, acum la term lor au inceput sa fie mai pronuntate petele, iar pe scalp si mai mari, Stie cineva tratament mai bun? va rog. Aceasta crema de la d-na din Vaslui e benefica si pt scalp?

    0
    3

  • ely pe 11 Oct 2011, 18:55
    psoriazis

    Cum se poate comanda crema doamnei din Vaslui ? Va multumesc anticipat.

    4
    3

  • irinacorina pe 30 Iun 2011, 10:49
    multumesc

    la inceput am avut dubii despre crema care se vorbeste pe multe site-uri a doamnei din vaslui am comandat-o si nu regret ca am facut-o .m-a ajutat sa scap de aceasta boala..acum sper ca va tine mult minunea

    5
    1

  • Luminita pe 11 Iun 2011, 20:15
    Psoriazis PalmoPlantar ( Artrita Psoriazica )

    Buna ziua/seara. Acum 12 ani mi-sa spus ca sunt alergica la detergenti iar acum 2 luni mi-sa pus diagnosticul de psoriazis pustulos palmoplantar. Am inteles ca este cea mai grava forma de psoriazis . De 2 saptamani ma doar picioarele ( in interior - osul ) si articulatiile. Acum spunandumi-se ca sunt suspecta de artrita psoriazica . As dorii adresa doamnei din vaslui de care vorbeste si ciucaristy. Le multumesc celor care ma pot ajuta ! Sunt disperata,am dureri din ce in ce mai mari , ajung deja insuportabile , nu mai pot sa merg. .

    3
    1

  • mioara pe 27 Mai 2011, 08:46
    psoriazis

    Chiar nu vrea nimeni sa spuna cum comndam unguentul de la d-na din Vaslui,adresa,pret,mai multe informatii.

    2
    2

  • cornelia pe 12 Mai 2011, 11:27
    psoriazis

    acum pot sa spun ca am avut psoriazis.Gratie d-nei din Vaslui m-am vindecat in 3 luni. Am suferit 25 ani si sper din suflet sa nu mai apara.n-am crezut ca voi scapa vreodata. Sa dea Dumnezeu sa se vindece toata lumea, eu am incercat toate tratamentele posibile, dar aceasta crema a fost singura care m-a vindecat

    6
    2

  • Mihai Lungu pe 4 Apr 2011, 10:10
    psoriazis

    Doamna din Vaslui ar fi bine sa breveteze crema.Este incredibil cat este de eficienta,incercasem tot ce e posibil in 3 saptamani mi-a disparut.Acum sunt curios daca mai apare.O sa revin cu informatii.

    7
    2

  • larisa pe 23 Mar 2011, 20:56
    psoriazis

    io il am de la 16 ani si acu am 30.intai a fost la niv scalpului apoi dupa sarcina si la genunchi si coate.incercat de toate regim, dermovate, daivonex acu mai nou daivobet si un sampon cu sulf acid salicilic si kertyol.pare sa mearga.curaj la toti atinsi de boala!psoriazisul nu trece niciodata asadar incercati cel mult sa_l tineti sub control sa nu se extinda:creme si iar creme, lotiuni si mult calm...

    2
    1

  • marian pe 20 Mar 2011, 22:20
    psoriazis

    cine stie un tratament nou pentru psoriazis ??

    1
    1

  • bianca pe 27 Feb 2011, 14:43
    psoriazis

    numarul lui doamna din vaslui este 0744621093.Eu am comandat crema este fara cortizoni si acuma doamne ajuta astept rezultate

    8
    2

  • Stefan Stancu pe 25 Feb 2011, 23:53
    INCERCATI terapia cu lumina BIOPTRON

    eu am acasa Bioptronul . Se poate vindeca sau ameliora folosind lumina polarizata. Pentru mai multe detalii si sedinte GRATUITE : stefanstancu@yahoo.com sau 0761779544

    6
    1

  • aLIONA pe 29 Ian 2011, 23:20
    psoriazis

    Eu am psoriaz de la 9 ani,acum am 22 si mereu is cu unguentele linga mine,dar o solutie foarte buna este cel putin 2 saptamini la mare este cel mai bun leac

    3
    4
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod