6 mituri legate de căderea părului

Îl tunzi şi va creşte mai repede şi mai des? Nu-ţi face mari speranţe pentru că este doar un mit. Află de la medicul dermatolog Andra Cristea şi alte mituri legate de căderea părului!

Îl tunzi şi va creşte mai repede şi mai des? Nu-ţi face mari speranţe pentru că este doar un mit. Află de la medicul dermatolog Andra Cristea şi alte mituri legate de căderea părului!

 

1. Îl tund şi va creşte mai des şi mai repede

Pe măsură ce părul creşte, din cauza tocirii şi uzurii fireşti, firul de păr se subţiază spre vârfuri. De aceea, după ce tundem părul, vârfurile tijelor sunt mai groase decât cele care au fost taiate - de aici şi impresia că părul tuns este mult mai des.

Atât viteza de creştere, cât şi desimea părului sunt determinate genetic şi nu pot fi influenţate.
 

2. Nu e normal să pierd 100 de fire de păr pe zi

Ba da, este foarte normal. Acesta este numărul mediu de fire de păr pe care o persoană obişnuită le pierde în mod normal zilnic.
 

3. Îmi cade mult păr. Am moştenit asta de la mama

Înainte de a da vina pe biata mamă, trebuie să ştii că alopecia androgenetică (chelirea) se poate moşteni atât de la mamă, cât şi de la tată. Evident, cu cât arborele genealogic este mai bogat în cazuri de alopecie, cu atât creşte riscul ca şi tu să ai aceeaşi problemă.


 

4. Stau în cap ca să nu-mi mai cadă părul

Într-adevăr, statul în cap va intensifica circulaţia sângelui, dar asta nu te ajută în niciun fel în ceea ce priveşte căderea părului. Rădăcina problemei se află în genele noastre şi nici o poziţie adoptată nu va schimba asta.
 

5. Dacă folosesc uscătorul de păr îmi cade mai mult păr

Fals. Cu toate acestea, folosirea frecventă a uscătorului poate duce la deteriorarea firului de păr, care devine predispus să se rupă cu mai mare uşurinţă.


 

6. Cu soluţia asta sigur mi se îndeseşte părul!

Numărul maxim de foliculi piloşi pe care îi vei avea vreodată este cel cu care te naşti. Este prestabilit genetic şi nu poate fi mărit prin medicamente sau suplimente alimentare. Singura soluţie prin care poate fi modificat este transplantul de păr. Tot genetic determinate sunt şi grosimea firelor de păr, lungimea maximă pe care o pot atinge şi tendinţa la albire.

de Cristea Andra Cristina, medic dermatolog
Spitalul Clinic Colentina, Şos. Stefan cel Mare nr. 19 - 21, sector 2, Bucuresti
Clinica Dermestet (www.dermestet.ro) - Sos. Olteniţei, nr 257A, sector 4, Bucureşti şi Clinica Syromed Plus (www.syromed.ro), strada Barbu Văcărescu nr. 39 (lângă stadionul Dinamo), sector 2
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Beni pe 12 Aug 2011, 16:59
    M-am vopsit

    Am si eu o problema m-am vopsit de cateva zile si a inceput sa-mi cada parul , este sigur din cauza vopselei dar vreau sa stiu daca o sa-mi cada doar o perioada sau pot ajunge sa chelesc.

    0
    1

  • cta pe 26 Mai 2011, 10:35
    isotretinoin

    seboreea poate fi vindecata cu isotretinoin astfel incat sa nu recidiveze?multumesc

    1
    0

  • dianacabau pe 7 Mar 2011, 11:21
    Caderea parului

    Adica d-na. doctor Andra Cristea sustine in acest articol ca toate produsele de pe piata impotriva caderii parului sunt FALSE? In locul dumneaei m-as teme sa nu ma care prin instante firmele renumite pentru astfeld e produse... Cel putin, eu daca as reprezenta o astfel de firma, asa as proceda...

    3
    1

  • angela pe 7 Mar 2011, 10:45
    caderea parului

    Buna ziua, Nu stiu daca e voie aici, dar eu am gasit un sampon care m-a ajutat si imi cade mai putin par - se numeste Petrole Hahn si are mai multe versiuni, pe mine m-a ajutat cea contra caderii parului. Eu personal il recomand cu caldura... si cu ceva mai mult par in cap

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod