cafea

De ce nu e bine să bei cafea pe stomacul gol

Cafeaua băută pe stomacul gol este un obicei nesănătos care trebuie abandonat cât mai repede

 

3. Deshidratare


Cafeaua are efect diuretic şi provoacă deshidratare, mai ales când cofeina ajunge în stomacul gol. De aceea este indicat să consumi mai multe lichide pentru a menţine hidratarea organismului la un nivel normal.

4. Lipsa poftei de mâncare


Cafeaua băută pe stomacul gol provoacă arsuri gastrice, dar mai are un efect secundar - pierderea apetitului, mai ales dacă este consumată într-o cantitate mare. O cană de cafea sau o ceaşcă mare poate da senzaţia de stomac plin "cu ceva", iar astfel creierul este păcălit, iar foamea dispare.

Acest proces îţi privează organismul de elementele nutritive pe care ar trebui să le primească în timp util, iar rezistenţa la stres şi la efort scade dramatic.
Există persoane care preferă să bea cafeaua pe stomacul gol pentru a nu mai mânca şi pentru a slăbi, dar este o alegere greşită, chiar periculoasă; micul dejun n-ar trebui să lipsească dintr-o dietă echilibrată.

Conform mai multor studii, momentul ideal pentru a bea cafea este după ora 10.00 până după micul dejun, scrie Pinoy Health & Remedies.

 

Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod