gumă

De ce ar trebui să mesteci gumă după nașterea prin cezariană

Știai că atunci când mesteci gumă îți păcălești corpul că mănânci? Însă știi de ce este recomandat să mesteci gumă după nașterea prin cezariană? Iată ce spun specialiștii!
Care este motivul pentru care ar trebui să mesteci gumă după nașterea prin cezariană?

O nouă meta-analiză sugerează faptul că guma de mestecat folosită de 3 ori pe zi, timp de 30 de minute de fiecare dată, poate ajuta la revitalizarea funcției normale a intestinelor, după nașterea prin cezariană.

Una din cinci femei dezvoltă o afecțiune numită ileus postoperator după cezariană, potrivit analizei publicate în Jurnalul de Medicină Maternă-Fetală și Neonatală.

Ileusul postoperator presupune încetinirea sau chiar și oprirea mișcărilor normale ale intestinului unei persoane.
Această încetinire a mișcărilor intestinale poate duce la apariția simptomelor precum greață, dureri abdominale și balonare. Orice tip de chirurgie abdominală, nu doar cezariana, poate provoca această afecțiune. Se crede că este cauzată de inflamația care rezultă din tăierea abdomenului.

În mod normal, ileusul postoperator dispare singur în aproximativ trei sau patru zile după o operație, dar starea indusă poate fi inconfortabilă. Doctorii pot aborda mai multe procedee prin care să repună în mișcare instestinul femeilor, inclusiv plimbările și mesele la scurt timp după operație.
Însă femeile care au grețuri după operație probabil că nu vor dori să mănânce.

De aceea, se folosește guma de mestecat. După cum spuneam mai sus, aceasta poate face corpul să creadă că mănânci. Se activează saliva din gură și sunt transmise semnale intestinului, stimulându-l să se miște.

În cadrul meta-analizei, cercetătorii au analizat 17 studii care au inclus un total de peste 3.000 de femei. Toate studiile s-au axat pe o întrebare simplă: după cât timp de la cezariană au eliminat femeile gazele?

Eliminarea gazelor reprezintă unul dintre primele semne că intestinul unei persoane se întoarce la funcționarea normală.
Este un semnal că nu există blocaje în intestin și că mâncarea poate trece prin acesta.

În majoritatea studiilor, femeile au primit gumă în termen de 2 ore de la naștere și li s-a cerut să o mestece de trei ori pe zi, timp de 15-30 de minute. Cercetătorii au descoperit că, în medie, femeile care au mestecat gumă au eliberat gazele cu 6,5 ore mai devreme decât femeile cărora nu li s-a oferit gumă. De asemenea, nu au existat efecte secundare provenite de la gumă. Însă este nevoie de mai multe studii pentru a mări numărul dovezilor care sprijină folosirea acestui ingredient după nașterea prin cezariană.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod