De ce ai permanent mâinile și picioarele reci?

De ce ai permanent mâinile și picioarele reci?

Ai senzația că mâinile și picioarele tale sunt veșnic reci? Nu ești singura. Numeroase persoane se confruntă cu această problemă, în special femeile.
Este normal ca mâinile, picioarele și fața să devină mai reci atunci când te expui la temperaturi scăzute. Dar nu este normal să ai permanent extremitățile reci, indiferent de temperatura de afară sau din casă.

Care sunt cauzele pentru care te confrunți cu mâini și picioare reci?

Există numeroase cauze care duc la senzația de mâini și picioare reci. De la unele deficiențe alimentare care pot fi remediate cu ajutorul suplimentelor alimentare și până la unele afecțiuni serioase pentru care medicul tău trebuie să-ți recomande un tratament adecvat. Iată câteva dintre cauzele medicale ale mâinilor și picioarelor reci:

Circulația sanguină deficitară

Aceasta este una dintre principalele cauze care provoacă senzația de frig la nivelul mâinilor și picioarelor. Problemele de circulație împiedică sângele să ajungă în cantități adecvate în zonele periferice ale corpului, așa cum sunt palmele și tălpile. Dacă pielea nu este alimentată cu suficient sânge, va avea o temperatură mai scăzută decât cea a corpului. Circulația deficitară poate fi cauzată de afecțiuni cardiace, caz în care inima nu reușește să pompeze eficient sânge în tot corpul. Și un stil de viață sedentar poate fi responsabil pentru o circulație sanguină precară. Dacă petreci întreaga zi pe scaun, la birou, sângele nu va circula adecvat. De asemenea, și fumatul afectează circulația sanguină.

Anemia

Anemia apare atunci când scade nivelul de globule roșii din sânge. Aceasta este o altă cauză posibilă a senzației de mâini și picioare reci. În cazul anemiei feriprive, nivelul fierului din sânge este scăzut. Chiar și persoanele sănătoase se pot confrunta cu anemie. Din fericire, este relativ ușor de tratat prin schimbarea dietei și includerea suplimentelor alimentare.

Diabetul de tipul 1 și 2

Diabetul cauzează nu doar picioare reci la atingere, dar și senzația de picioare reci din cauza deteriorării nervilor. Alte simptome sunt amorțeala și furnicăturile în mâini și picioare. Este necesar să-ți faci analizele de sânge cu regularitate pentru a depista din timp diabetul, mai ales dacă există cazuri de diabet în familia ta.

Hipotiroidismul

Această afecțiune apare atunci când glanda tiroidă nu produce suficienți hormoni tiroidieni, iar un nivel scazut al acestor hormoni afectează metabolismul. La rândul său, metabolismul controlează ritmul cardiac și temperatura corpului, prin urmare o glandă tiroidă leneșă duce la scăderea circulației și la apariția mâinilor și picioarelor reci.

Lipsa de magneziu

Magneziul este un mineral responsabil pentru mai mult de 300 de procese biologice în organism. Susține sănătatea mușchilor, a nervilor și a organelor, fiind indispensabil corpului. Deficiența de magneziu afectează funcționarea mușchilor, inclusiv a celui mai important mușchi din organism - inima. Atunci când inima nu pompează sânge în mod adecvat, circulația periferică este afectată și ai de-a face tot mai des cu senzația de mâini și picioare reci.
Zincul este un element important pentru funcționarea optimă a creierului. Acest mineral se găsește în concentrații mari în zona din creier responsabilă pentru memorie și starea de spirit. De asemenea, zincul face parte dintr-o enzimă necesară anabolismului acizilor grași în membrana cerebrală. Este un lucru important, pentru că o bună funcționare a creierului este dată de transportul de nutrienți către creier.

Ce poți face pentru a reduce senzația de mâini și picioare reci

Suplimentele alimentare care îi oferă organismului nutrienții de care are nevoie pentru o circulație sanguină adecvată sunt o variantă excelentă de a ajuta în caz de mâini și picioare reci. Magneziul și zincul sunt două dintre mineralele esențiale care oferă acest sprijin necesar. 
De asemenea, Ginkgo biloba este una dintre plantele medicinale folosite de mii de ani pentru a susține circulația periferică și pentru a îmbunătăți performanța mentală. Administrată ca supliment alimentar, Ginkgo biloba contribuie la o circulație venoasă normală.
GinkoPrim MAX oferă sprijin circulației periferice (mâini și picioare reci) și a performantei mentale, printr-o formulă cu ingrediente atent selecționate, compusă din Ginkgo biloba, magneziu și zinc. Aceste trei ingrediente au beneficii importante pentru corpul nostru. 
Pe lângă faptul că GinkoPrim MAX are efecte benefice asupra senzației de mâini și picioare reci datorită extractului standardizat de Ginkgo biloba, acesta are efecte pozitive și asupra memoriei. Ginkgo biloba ajută la menținerea memoriei odată cu înaintarea în vârstă și la menținerea unei funcții cognitive bune. Ginkgo biloba din formula GinkoPrim favorizează un bun echilibru mental.
Magneziul din formula GinkoPrim MAX este și el benefic pentru sistemul nervos și muscular. Mai mult, acesta contribuie la reducerea stării de oboseală, contribuie la funcționarea normală a funcțiilor psihice și la funcționarea normală a sistemului nervos. 
Zincul din formula GinkoPrim MAX  contribuie la funcții cognitive normale și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Combinația eficientă a acestor trei elemente din formula GinkoPrim MAX contribuie la menținerea unor funcții cognitive normale și are efect benefic asupra circulației periferice (înlăturarea senzației de mâini și picioare reci) cu o singură tabletă pe zi.
Compoziția unei tablete GinkoPrim MAX include: magneziu (150mg), ginkgo biloba (120mg), zinc (15mg).
GinkoPrim MAX este un supliment alimentar disponibil în două variante de pachet: 30 tablete sau 60 tablete. 


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod