De ce ai crampe uterine dacă nu ți-a venit menstruația

Menstruația și crampele uterine merg mână în mână. Acele crampe uterine enervante și nedorite din timpul ciclului menstrual pot ține femeile treze toată noaptea.
În fiecare lună, uterul elimină acea căptușeală însoțită de sânge, care rezultă în crampe uterine. Există o durere pulsantă, care devine gravă uneori. Durerea pornește de la abdomenul inferior și se extinde treptat la picioare, coapse și spate. Cu toate acestea, crampele nu apar întotdeauna în timpul menstruației. Iată care sunt celelalte cauze ale acestor dureri!

Ai crampe uterine, dar nu știi de ce? Iată posibilele cauze!

1. Anunță o sarcină


Unele crampe merită durerea și disconfortul. Crampele uterine sunt destul de frecvent întâlnite în primele etape ale sarcinii.
Odată ce un ovul fertilizat se atașează pe pereții uterini, uterul se extinde pentru a oferi embrionului un spațiu pentru creștere și dezvoltare rapidă. Ligamentele și mușchii uterului se întind în timpul acestui proces, ducând la apariția crampelor.

2. Semnalizează o sarcină ectopică


O sarcină ectopică este o condiție în care implantarea ouălor fertilizate are loc în afara uterului, de exemplu în trompa uterină, caz în care crampele pot deveni severe și dureroase. Este adesea dificil să distingi o sarcină ectopică de una normală.
Cu toate acestea, consultațiile făcute la timp pot oferi o ușurare majoră.

3. Existența endometriozei


Această afecțiune apare atunci când creșterea endometrului (căptușeala interioară a uterului) are loc în afara uterului, pe ovare, în intestin sau pe căptușeala pelviană. Această condiție poate duce la întârzierea menstruației. Crampele menstruale fără menstruație sunt adesea comune în cazul endometriozei.

4. Stenoza colului uterin


Aceasta este o afecțiune medicală în care canalul endocervical devine îngust. În cazuri extreme, poate exista o închidere completă a canalului endocervical.
Stenoza cervicală poate rezulta din intervenții chirurgicale, infecții, cancer uterin și traume. Crampele pot fi de la ușoare până la severe, în funcție de amploarea stenozei.

5. Întârzierea perioadei menstruale


Perioadele menstruale neregulate sau întârziate pot duce la apariția crampelor. Întârzierile din cadrul menstruației pot fi un rezultat al ovulației încă în desfășurare.

6. Perimenopauză


Perimenopauza, adică perioada precedentă menopauzei, poate duce la apariția crampelor uterine fără menstruație. Perimenopauza poate provoca, de asemenea, nereguli la nivelul menstruației și ovulației.

7. Cancer ovarian


În unele cazuri, crampele pot fi rezultatul unui lucru la fel de grav precum cancerul ovarian.

8. Stres extrem


Stresul fizic, mental sau emoțional îți poate face mai mult rău decât bine. În cazul femeilor, poate crea crampe, ciclu menstrual neregulat și scădere în greutate.
iulia-mirica
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionela pe 19 Apr 2020, 09:27
    Intarziere menstruatie

    Buna ziua.Pe 14 feb.am avut o intrerupere de sarcina unde D- ul Dr. a zis ca fost ok dar pana in prezent nu am avut menstruatie .De 2 zile am dureri de ovare ca la menstruatie dar totusi nu aparut menstruatia ma poate ajuta cineva cu un raspuna.multumesc frumos

    0
    0

  • Hermina pe 18 Dec 2019, 20:53
    Întârziere ciclu

    Bună seara. Va rog să mă ajutați și pe mine cu un răspuns. De patru zile am dureri menstruale, dar menstruația nu a apărut. Am avut ultimul ciclu pe 18 noiembrie. Menționez că am un ciclu de 28-30 de zile. Va mulțumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod