durere de cap

Cum să scapi de o durere de cap în 5 minute fără să iei pastile

Când ai o durere de cap enervantă și nu ai la îndemână nicio pastilă, situația pare fără speranță. Dar nu este chiar așa. Există o modalitate științifică prin care poți scăpa de o durere de cap, care se numește presopunctură. Presopunctura este un fel de masaj, a cărui eficacitate este confirmată de numeroase studii științifice. Prin natura sa, este o formă de acupunctură și reflexoterapie, însă nu necesită cunoștințe medicale speciale. Iată cum poți să scapi și tu de durerea de cap în doar 5 minute!

Nu vrei să iei pastile când te confrunți cu o durere de cap? Iată ce poți să faci!


În primul rând, stai confortabil și relaxează-te. Masajul nu durează mult, de la 30 de secunde la 1 minut. Masează un punct de presopunctură cu mișcări circulate sau cu presiune ușoară. De obicei, durerea dispare în timpul masajului sau la 5-10 minute după. Există 6 puncte principale care te ajută să scapi de o durere de cap.

1. Punctul Yintang


Punctul celui de-al treilea ochi sau Yintang este situat între sprâncene, în locul în care pasajul nazal se unește cu fruntea. Acest punct este responsabil și pentru îndepărtarea oboselii ochilor.

2. Punctele Zan Zhu


Aceste puncte simetrice sunt localizate la marginile interne ale sprâncenelor. Masajul din această zonă te ajută să scapi și de nasul înfundat și îmbunătățește acuitatea vizuală.
Masează timp de un minut prin aplicarea presiunii sau cu ajutorul mișcărilor circulare.

3. Punctele Yingxiang


Aceste puncte sunt localizate de ambele părți ale nărilor, în linie dreaptă cu ochii. Pentru a le găsi, ar trebui să simți o adâncitură la baza pomeților. Acestea ajută la deschiderea sinusurilor, reducerea durerii de cap și de dinți și la micșorarea nivelului de stres.

4. Punctele Tian Zhu


Punctele acestea sunt situate în spatele capului, la mijloc, între urechi și începutul coloanei vertebrale. Masajul la nivelul acestor puncte te poate ajuta să scapi de congestia nazală, durerea de la nivelul ochilor și urechilor, durerile de cap severe și migrene.

5. Punctele Shuai Gu


Punctele Shuai Gu sunt situate la 2-3 centimetri de la linia părului, exact deasupra. Ar trebui să simți o mică adâncitură.
Presiunea aplicată în această zonă ameliorează durerea din regiunea temporală și oboseala ochilor.

6. Punctele He Gu


Aceste puncte simetrice sunt localizate pe spatele mâinii, între degetul mare și arătător. Presiunea aplicată în această zonă te ajută să scapi de durerea de spate, durerea de dinți și tensiunea din mușchii gâtului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod