Cum să îți alcalinizezi organismul

Multe persoane nu știu faptul că organismul lor are un nivel ridicat al acidității. Poate că te numeri printre acele persoane.
Aciditatea corpului apare ca rezultat al dietei care conține zaharuri rafinate, alimente procesate și modificate genetic. Iar aciditatea poate duce la apariția cancerului, kilogramelor în plus, durerii cronice și altor probleme de sănătate. Iată cum poți să-ți alcalinizezi organismul!

Modalități prin care poți să-ți alcalinizezi organismul

1. Începe-ți ziua fericită


Începe-ți ziua cu un pahar mare cu apă amestecată cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Deși acidă, lămâia are exact efectul opus asupra corpului tău.
Acest aliment face organismul mai alcalin. Bea această combinație în fiecare dimineață pe stomacul gol, pentru a elimina acizii din organism. Poți adăuga și o linguriță sau două de oțet în apă și vei beneficia de același efect.

2. Include o porție de salată verde asezonată cu ulei de măsline și zeamă de lămâie în dieta fiecărei zile


Fructele și legumele au un conținut bogat de minerale alcaline, cum ar fi calciul. Ar trebui să încerci să mănânci cât mai multe fructe și legume, deoarece te ajută să menții nivelul pH-ului în limite normale și echilibrul întregului organism.

3. Mănâncă migdale crude și nesărate ca gustare


Migdalele conțin minerale, precum magneziul și calciul. Aceste minerale te ajută să îți alcalinizezi organismul și să echilibrezi nivelul zahărul din corp.

4. Fă mișcare în fiecare zi


Dacă nu ești genul de persoană care să facă mișcare în fiecare zi, o plimbare prin parc sau chiar și o sesiune de cumpărături te poate ajuta. Mișcarea și exercițiile fizice îți ajută organismul să digere produsele acide mai repede, astfel încât să poată fi eliminate mai repede.

5. Ai nevoie de aer mai curat


Încearcă să găsești o locație cu aer curat și să petreci acolo cât de mult timp poți. Nu uita să bei o cantitate suficientă de apă cât timp ești în acea locație.
În acest fel, organismul va elimina toxinele și va deveni alcalin.

6. Mănâncă mai rar carne


Pentru a-ți alcaliniza corpul, este recomandat să nu mănânci carne în fiecare zi, deoarece acest aliment lasă reziduuri acide în urma sa. Optează pentru mai multe fructe și legume.

7. Evită dulciurile


Începe să elimini dulciurile și sucurile din dieta ta, deoarece au un conținut bogat de zahăr și nu există alimente mai acide decât zahărul. Dacă bei o singură doză de suc, ar trebui să bei aproximativ 30 de pahare de apă pentru a echilibra nivelul acidității din organism.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod