Cum să îngrijeşti pielea uscată: Metode eficiente pentru a scăpa de probleme

Umidificatoarele de interior şi umplerea doar pe jumătate a maşinii de spălat rufe se numără printre cele mai eficiente metode care vă ajută să scăpaţi de "blestemul" pielii uscate din sezonul rece.

Aveţi mâinile crăpate şi uscate? Pielea de pe braţe, dintre coate şi umăr, are textura unei hârtii abrazive? Aveţi nasul uscat şi cu pielea crăpată, chiar dacă nu vi l-aţi suflat deloc pe parcursul zilei? Atunci există un singur diagnostic: aveţi "piele de iarnă", scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Vestea cea bună constă în faptul că există câteva soluţii foarte simple pentru a remedia această problemă.

Reduceţi cantitatea de rufe introduse în maşina de spălat - Încercaţi să faceţi economie de apă umplând maşina de spălat până când abia mai puteţi să închideţi uşa acesteia? A sosit timpul să vă gândiţi de două ori înainte de a mai proceda astfel.

"Pentru cei mai mulţi oameni, simpla reducere a numărului de articole vestimentare la fiecare spălare, pentru ca rufele să poată să beneficieze de o ultimă clătire finală eficientă, este suficientă pentru ca hainele şi lenjeria de pat să aibă o atingere mai fină şi mai plăcută pe piele"
, a declarat Jonathan Bowling, medic dermatolog la Nuffield Health Manor Hospital din Oxford.

"Reziduurile de detergenţi şi balsam din haine sau chiar din lenjeriile de pat pot să irite pielea în sezonul rece", a adăugat el.

Dacă şi după o clătire corectă a rufelor acestea continuă să vă irite pielea, ar fi indicat să consultaţi un medic şi, mai ales, să renunţaţi la detergentul şi balsamul de rufe preferate.

Optaţi pentru un detergent şi un balsam care sunt concepute special pentru pielea sensibilă.

Spălaţi lenjeriile de pat la 60 de grade Celsius - Paraziţii microscopici din praful din locuinţe trăiesc în celulele tegumentare exfoliate de pe pielea umană şi ei pot fi găsiţi în fiecare casă - în pat, pe covoare şi pe obiectele de mobilier.

Încercaţi să purtaţi un articol vestimentar uşor, permeabil, imediat lângă piele, peste care puneţi alte articole de îmbrăcăminte care să fie uşoareJohn Hamilton
Din păcate, aceşti paraziţi se înmulţesc şi prosperă atunci când încălzirea centrală este pornită.

"Cei mai mulţi oameni sunt alergici mai degrabă la excrementele eliminate de aceşti paraziţi microscopici decât la paraziţii înşişi", explică Adam Friedmann, medic dermatolog la Harley Street Dermatology Clinic din Marea Britanie.

Specialiştii recomandă acoperirea saltelelor, pilotelor şi a pernelor cu o cuvertură impermeabilă la alergeni.

De asemenea, rufăria de pat trebuie spălată cu apă caldă la temperatura de 60 de grade Celsius, pentru a distruge acei paraziţi.
Totodată, evitaţi să cumpăraţi mochete sau covoare care acoperă toată suprafaţa podelei şi folosiţi un aspirator care este echipat cu un filtru performant. Păstraţi camerele bine ventilate şi ştergeţi praful de pe suprafeţele plane cel puţin o dată pe săptămână.

Nu vă lingeţi buzele atunci când acestea sunt crăpate
- Aveţi buze uscate şi crăpate? Primul instinct este acela de a vi le linge. Însă acest lucru va duce doar la o evaporare şi mai mare şi va usca şi mai mult buzele, notează Daily Mail.

Cea mai multă umiditate se pierde prin buze, în comparaţie cu orice altă parte a corpului. Combinaţia de vreme uscată şi rece, vânt, soare şi temperaturi ridicate în interior face ca buzele să se usuce, să se crape şi să se exfolieze.

Medicii recomandă aplicarea unui unguent de buze care să creeze un fel de "sigiliu" deasupra pielii, pentru a menţine umiditatea şi a reduce fricţiunea dintre pielea buzelor.
Evitaţi balsamurile parfumate, colorate şi aromate - acestea conţin substanţe şi conservanţi care pot să irite pielea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod