Cum iti schimba viata implantul dentar

Mai mult decat recapatarea completa a functiei de masticatie, cel mai important beneficiu oferit de implantul dentar, acesta imbunatateste considerabil calitatea stilului de viata al pacientului.

Mai mult decat recapatarea completa a functiei de masticatie, cel mai important beneficiu oferit de implantul dentar, acesta imbunatateste considerabil calitatea stilului de viata al pacientului.

 

Increderea de sine sporeste cu pana la 80%, viata sociala se intensifica, iar alimentatia se diversifica considerabil, favorizand cresterea sistemului imunitar al organismului. Desi marimea acestei „piese dentare” este mica, 4 – 14 mm, avantajele ulterioare influenteaza intr-un mod pozitiv viata sociala si stilul de trai al purtatorului.

Un studiu realizat de Louisiana School of Dentistry, New Orleans, demonstreaza cu usurinta legatura dintre implantul dentar si confortul psihologic al pacientului dupa interventie. 88% dintre respondenti sustin ca in urma procedurii le-a crescut increderea de sine, 97% considera ca efectele implantului dentar sunt spectaculoase si ca este cea mai buna solutie de inlocuire a dintilor lipsa, 89% sustin ca ar repeta oricand operatia, daca aceasta este realizata de catre specialisti in implantologie cu experienta si la aceleasi standarde ca prima data, iar 98% precizeaza ca starea intregii danturi s-a imbunatatit.

Astfel, efectele pozitive ale implantului dentar sunt de necontestat, insa de cele multe ori ele sunt necunoscute pacientului.

Un alt beneficiu major este recapatarea functiei de masticatie. Lipsa unuia sau mai multor dinti afecteaza nutritia, intrucat persoana respectiva nu poate mesteca bine, ingereaza bucati prea  mari  sau evita sa manance alimente dure (carne, morcovi, mere, alune etc.). Aceste probleme provoaca alte insuficiente de natura digestiva. Dupa interventia de implant dentar, pacientii revin la alimentatia normala, putand manca fructe si legume proaspete, carne si seminte, recapatandu-si atat  sanatatea orala, cat si a organismului.

Peste 60% dintre pacientii cu implant dentar au primit aprecieri pozitive privind aspectul lor estetic, iar unul dintre efectele acestui tratament este intinerirea fetei persoanei cu pana la 10 ani.
Ridurile din jurul gurii dispar, buzele isi recapata forma plina, iar aspectul de obraji supti se atenueaza.
S-a constatat ca odata rezolvata edentatia (lipsa dintelui), persoana zambeste mai mult, fiind mai fericita si increzatoare in sine, ceea ce imbunatateste aspectul estetic. 

 

Ce presupune perioada de vindecare?


In primul rand, la o saptamana dupa interventie este programata o vizita la specialistul in implantologie dentara care a realizat procedura. Urmeaza apoi o perioada de asteptare de aproximativ 6 luni, numita osteo-integrare, timp necesar pentru ca celulele osoase sa se ataseze pe suprafata implantului, iar osul sa formeze un bloc comun cu implantul. Dupa aceasta perioada, se ataseaza bontul de vindecare si in cel mult 3 saptamani implantul se completeaza cu coroana dentara, care are un aspect similar dintelui natural.

Spre deosebire de alte solutii de inlocuire a dintilor, care nu pot fi comparate cu dintii naturali, implantul va inlocui cu succes radacina dintelui timp de 10-20 de ani, sau chiar toata viata multumita unui implant dentar cu garantie pe viata, numit Nobel Biocare.

Iar ingrijirea sa implica respectarea igienei orale.

Astfel ca, daca implantul dentar este realizat corect si indeplineste toate criteriile de confort si de calitate, ne usureaza simtitor viata de zi cu zi. Ne permite sa ne pastram capacitatea normala de a mesteca, se integreaza perfect in structura noastra osoasa pentru a fi perceput ca un dinte natural si impiedica retragerea osoasa, degradarea maxilarului si migrarea dintilor invecinati. Mai mult, efectele sale asupra chipului, asupra imaginii noastre sunt uimitoare, implantul dentar fiind considerat singura solutie de inlocuire a dintilor lipsa capabila sa opreasca procesul de imbatranire al fetei. Cu toate acestea, pentru ca procedura sa fie un succes, trebuie sa alegem corect din prima atat medicul, cat si clinica unde va fi realizat implantul dentar.


In cadrul campaniei de informare „Alege corect din prima!”, DENT ESTET, in calitate de lider de piata in stomatologie, furnizeaza datele complete necesare pacientilor pentru a lua cu usurinta cea mai buna decizie in privinta sanatatii lor orale. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod