Cum a descoperit o tânără că are cancer: A crezut că s-a iritat de la epilat

O tânără recepţioneră a crezut că s-a iritat de la rama de ras cu care s-a epilat după ce picioarele i s-au umplut de puncte roşii. De fapt, avea o formă rară de cancer.

Rhiannon Douglas, în vârstă de 21 de ani, a fost surprinsă când a văzut că picioarele i s-au umplut de bubiţe roşii. Se epilase de curând, aşa că s-a gândit că problema a apărut din cauza lamei aparatului de ras pe care l-a folosit. Din păcate, era ceva mai grav.

Când petele roşii s-au răspândit pe tot corpul, tânăra din localitatea Cannock, comitatul Staffordshire din vestul Angliei, şi-a dat seama că are probleme, mai ales că simţea şi dureri de spate. A fost internată imediat în spital şi medicii i-au făcut primele analize. Rezultatele au şocat-o: avea o tumoră cu o dimensiune de 8,5 milimetri în piept, iar reacţia de pe piele era un simptom al limfomului Hodgkin, o formă rară de cancer care se dezvoltă în sistemul limfatic, element important al sistemului imunitar.

Limfa care circulă prin vasele limfatice conţine celulele albe specializate în lupta contra infecţiilor, cunoscute drept limfocite. Limfonul Hodgkin determină înmulţirea necontrolată a unui tip de celule, limfocitele B, care se acumulează în unele părţi ale sistemului limfatic, precum nodulii limfatici sau glandele. Limfocitele afectate îşi pierd capacitatea de luptă, iar organismul este expus la infecţii.

Cea mai răspândită formă de limfon Hodgkin implică simptome precum apariţia unor noduli dureroşi la gât, axile sau abdomen. Boala se poate dezvolta la orice vârstă, dar afectează cel mai mult tinerii de 20 de ani şi adulţii de peste 70 de ani. Numai în Marea Britanie sunt diagnosticate în fiecare an 1.900 de persoane cu limfon Hodgkin, arată cotidianul britanic Daily Mail.

Rhiannon Douglas a observat primele simptome în luna mai anul trecut. La început i s-a spus că are purpura Henoch-Schonlein, o boală rară care provoacă inflamarea vaselor sanguine. A fost trimisă înapoi acasă şi i s-a recomandat să ia ibuprofen, dar curând simptomele s-au înrăutăţit: picioarele au început să i se umfle şi nu mai putea să urce scările. Când au început şi durerile de spate, tânăra şi-a sunat medicul de familie şi a chemat ambulanţa. Medicii de la Urgenţe au depistat ce avea: în noiembrie, ea primea un diagnostic clar şi făcea cunoştinţă cu "inamicul" cu care avea de lupta: limfomul Hodgkin.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod