Ce spun buzele despre sanatatea ta

Culoarea buzelor şi sănătatea: ce boli poţi avea


Buze

Culoarea buzelor: violet-închis


Potrivit celebrului dr. Mehmet Oz, buzele de culoare violet-închis sau albăstrui pot să ascundă o afecţiune la nivelul inimii sau a plămânilor. Când aceste organe sunt afectate sângele nu mai este bine oxigenat şi printre alte simptome poate să cauzeze şi o culoare violet-închis sau albăstruie a buzelor.

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este nivelul crescut al colesterolului în cazul în care buzele tale au o nuanţă violet-închis, de aceea ar fi bine să faci analize de rutină, urmate de un consult medical.

Culoarea buzelor: galben


Buzele galbene ascund o posibilă problemă la nivelul ficatului, susţine Dr. Oz.

Atunci când bila se acumulează în exces, pielea capătă o nuanţă gălbuie, lucru care se poate semnala şi la nivelul buzelor. Tot buzele galbene mai pot semnala probleme legate de splină și un sistem imunitar scăzut.

Culoarea buzelor: roşu-închis spre negru


Pot să indice o problemă la nivelul sistemului digestiv. De aceea, dacă problema persistă trebuie să consulţi un medic specialist. Un regim alimentar echilibrat, eliminarea alimentelor procesate din alimentaţie şi consumul de apă cu lămâie te pot ajuta să ai un tranzit intestinal îmbunătăţit. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod