Update: Deputata Liana Dumitrescu lua pastile pentru slăbit

O prietenă a Lianei Dumitrescu a declarat pentru Adevărul că deputata lua de mai mult timp pastile pentru slăbit pentru a pierde câteva kilograme.

O prietenă a Lianei Dumitrescu a declarat pentru Adevărul că deputata lua de mai mult timp pastile pentru slăbit pentru a pierde câteva kilograme.

"Într-adevăr, lua anticoncepţionale, dar şi pastile pentru slăbit. Îşi dorea să fie mai slabă. Zicea o vede pe Elena Udrea în Parlament că arată bine, e slăbuţă, şi că ar vrea să ajungă şi ea la fel. Era conştientă că nu putea să slăbească din start dar încerca cu tot felul de pastile. Eu i-am spus de mai multe ori că nu am încredere în astfel de metode, dar ea zicea că măcar să încerce. Nu ştiu dacă ele sunt de vină pentru ce s-a întâmplat, dar bine sigur nu i-au făcut"
, a povestit prietena deputatei, fără a-şi face public numele.

 

Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit, vineri, că deputatul Liana Dumitrescu a murit din cauza unei tromboze. În prezent, medicii legişti caută posibili factori de risc care pot cauza această suferinţă.

 

Potrivit neurologilor, printre posibilele cauze de risc ale trombozei ar putea fi: utilizarea anticoncepţionalelor, o suferinţă oncologică sau o anomalie a glandelor endocrine, scrie Mediafax.

Deputatul Liana Dumitrescu în vârstă de 38 de ani, reprezentantă a minorităţii macedonene în Parlamentul României, a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti.

Ea suferea de o boală cerebrală rară cu evoluţie rapidă sub tratament.

Pe 18 ianuarie, Liana Dumitrescu, care acuza dureri puternice de cap, a fost internată la Spitalul Elias, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, după ce a suferit un atac cerebral. Pacienta a făcut stop cardiac joi dimineaţa, la ora 8.45, iar medicii au încercat să o resusciteze timp de 45 de minute, fără ca inima să repornească, a comunicat Valentin Calu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias.

"A fost internată la noi ca urmare a unei boli acute, vascular-cerebrale, o suferinţă atât de gravă care a apărut ca un trăsnet, în plină sănătate. Dosarul medical are în momentul de faţă peste 150 de pagini", a declarat pentru ProTV Doina Dimulescu, managerul Spitalului Elias.

 

 

Familia îi acuză pe medicii de la Elias


Familia îi acuză pe medicii de la Spitalul Elias, deoarece au refuzat externarea deputatei, în condiţiile în care doreau să o trateze într-o clinică din străinătate. Însă, refuzul a venit în urma evoluţiei rapide a bolii şi a faptului că funcţiile vitale ale pacientei erau susţinute cu ajutorul aparatelor, lucru care a făcut imposibil transferul în străinătate, după cum a declarat managerul Spitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, medicii susţin că s-au consultat pentru acest caz cu specialişti din Franţa şi Austria.

Potrivit Ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, tratamentul acordat Lianei Dumitrescu a fost unul corect. "Medicii care au tratat-o au cerut inclusiv părerile unor specialişti din străinătate, respectiv preşedintele Societăţii de Neurochirugie din Franţa şi un profesor universitar al unei clinici din Viena. Amândoi au confirmat acea evoluţie tragică a cazului", a confirmat Cseke Attila.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului General, urmând să se facă o expertiză medico-legală pentru verificarea corectitudinii diagnosticului şi a tratamentelor efectuate.

 

 

Anticoncepţionalele şi pastilele de slăbit, responsabile de moartea deputatei?


În vreme ce unele surse citate de cotidianul Adevărul susţin că decesul deputatei Liana Dumitrescu are legătură cu un tratament contraindicat cu anticoncepţionale, au apărut şi alte supoziţii care asociază această tragedie cu administrarea unor pastile pentru slăbit pe care deputata le lua în ultima perioadă.

Potrivit declaraţiilor oferite ieri de prof. dr. Doina Dimulescu, managerul spitalului Elias, deputata a avut ”tromboembolie complexă ce a generat accident vascular cerebral şi hemoragie cerebrală.

Boala este rară şi se poate moşteni. Sunt predispuşi copiii, gravidele şi femeile care iau anticoncepţionale. Supravieţuiesc cei care nu fac hemoragii sau nu intră în comă, însă ea le-a avut pe ambele”, a declarat pentru Ring prof. dr. Doina Dimulescu, maganerul spitalului.

Anticoncepţionalele pot să favorizeze atacurile cerebrale la femeile cu vârste peste 35 de ani, deoarece modifică nivelul de coagulare a sângelui, fapt ce poate conduce la formarea de cheaguri. Migrenele puternice sunt un prim simptom pe care nicio femeie care ia anticoncepţionale nu trebuie să-l ignore. Printre complicaţiile pe care le pot produce pastilele contraceptive sunt: tromboembolii, infarct miocardic, accident cerebral vascular, în special la femeile care fumează, au o vârstă înaintată, suferă de obezitate, diabet sau hipertensiune arterială, ne spune medicul ginecolog Cornelia Popescu.

"Din aceste motive, contracepţia hormonală combinată este formal contraindicată femeilor care au depăşit 35 de ani. Totuşi, poate să fie folosită în siguranţă de femeile între 35 şi 45 de ani dacă sunt sănătoase şi nu fumează. Trebuie folosite formule cu doze mici", explică specialistul.


Liana Dumitrescu era deputat din partea Asociaţiei Macedonenilor din România, la al doilea mandat consecutiv. Ea era membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, în Comisia pentru regulament şi în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. S-a născut la Craiova pe 20 ianuarie 1973, şi-a luat licenţa în Drept în anul 1996, iar în 2008 a absolvit Institutul român de diplomaţie.

În perioada 2002 - 2003  a lucrat, în calitate de expert, la Comisia de revizuire a Constituţiei României, iar între 2003-2004 a făcut parte din Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea legilor electorale.

 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 31 Ian 2011, 11:47
    nu mai judecati orice si oricum

    SUNT INTRUTOTUL DE ACORD CU COMENTARIUL DNEI ELENA DE MAI JOS, ASA E! NU MAI JUDECATI MEREU SI MAI ALES PE DOCTORI PT CA DEASUPRA LOR SE AFLA DUMNEZEU CARE HOTARASTE PT FIECARE CE SI CAT MAI RAMANE IN VIATA! ASA CA MAI BINE V-ATI RUGA PT SUFLETUL LIANEI IAR DACA VA VETI IMBOLNAVI VOI SAU ALTCINEVA DE LANGA VOI, RUGATI-VA LUI DUMNEZEU SA VA AJUTE(IL/O AJUTE) IN ISPITA DE CARE OA AVETI (ARE). ANA

    0
    2

  • elena pe 30 Ian 2011, 11:24
    NU JUDECATI

    nu mai faceti comentarii pana nu stiti, sau pana nu va documentati in legatura cu malformatiile vascular cerebrale.Traiesc langa un om minunat care sufera de Malformatie arterio-venoasa grad IV Spetzler-Martin occipitala dreapta, si este cam acelasi lucru cu ce avea Liana.Credeti-ma ca anticonceptionalele nu puteau a o omoare, poate un stres puternic, o suparare.La inceput dai vina pe oboseala cu durerile de cap, pe o raceala,dar in urma unor analize mai elaborate afli ca moartea te urmareste pas cu pas.Credeti-ma ca atunci cand incep crizele, este groaznic.incerci sa te ascunzi sa nu te vada nimeni ca suferi,plangi,iti vine sa urli de durere, iti pierzi vedere.Nu mai judeacati nici doctorii,pt ca atunci cand te duci in ultima faza deja si ei sunt neputinciosi.Rugati-va mai bine pentru ea sa fie linistita Dincolo si pentru familia ei sa aiba putere sa mearga mai departe.Dumnezeu sa te odihneasca in pace Liana pentru ca numai tu ai stiut cat ai suferit.

    2
    0

  • Miruna pe 29 Ian 2011, 23:06
    si totusi, Anca...

    in scrisoare, mama spunea ca in ziua mortii la ora 6 dimineata a fost la spital langa Liana si a stat de vorba cu un medic foarte bun si de treaba. apoi a fost nevoita sa iasa, pentru vizita zilnica la bolnavi a medicilor. dupa o jumatate de ora, s-a dezlantuit iadul... atunci nu a mai fost lasata langa fetita ei. oricum ar fi, medicii, crede-ma, sunt mai linistiti cand bolnavii au apartinatorii langa ei. nu mai continui...ancheta va stabili daca medici se fac vinovati de ceva sau nu in ceea ce priveste tratamentul si investigatiile facute. dar ca si comportament in spital, ca medici, au procedat absolute correct. Sincer imi pare rau de Liana, de mama ei care sufera ingrozitor, dar numai Dumnezeu stie de ce s-a intamplat asta. Referitor la anticonceptionale, da este adevarat, pot provoca atat boli grave cat si moarte. Nu detaliez pentru ca mai cunosc cazuri si…doare!

    0
    1

  • Anca pe 29 Ian 2011, 18:18
    si totusi...

    Resuscitarea a avut loc in ultimele clipe de viata, deci joi dimineata, nu pe parcursul intregii saptamani; atunci si mama Lianei s-au retras; dar mama Lianei a fost data afara de langa fiica ei cu cateva zile inainte. Cititi scrisoarea mamei, si veti vedea. Si apoi, cine stie daca Liana a luat anticonceptionale?!? Nu toata lumea ia, chiar daca multa lume foloseste.

    0
    1

  • efigia pe 29 Ian 2011, 18:04
    Se poate sa fie de vina anticonceptionalele!!

    Chiar se poate sa fie de vina anticonceptionalele, eu am avut o vecina caere la varsta de 34 de ani a murit din aceasta cauza....si asta sa intamplat de nici un an. Ea dorea sa mai faca un copil si medicul ginecolog ia gasit un fribron pe uter asa ca ia prescris anticonceptionale ca sa il topeasca .....doar ca ea a inceput sa se simpta tot mai rau si dupa cam o luna de cand a inceput sa le ia a ajuns la spital ,inde sa constatat ca i sa ingrosat sangela. Iau schimbat de mai multe ori sangele , chiar si-a revenit o saptamana din coma apoi a murit......deci se poate.

    2
    0

  • anonim pe 29 Ian 2011, 17:56
    Dumnezeu sa o odihneasca!

    Nu am cunoscuta bine dar cat a fost mi a lasat impresia de un om cu suflet si aproape de tot ce putea ajuta.

    0
    2

  • anonim pe 29 Ian 2011, 17:53
    mi se pare mai mult decat elocvent

    miruna te sustin in tot ce spui

    1
    0

  • Miruna pe 29 Ian 2011, 17:37
    transparenta...

    Anca draga, nici in strainatate nu lasa familia cand pacientul este resuscitat; este traumatizant emotional pentru apartinatori si protocolul resuscitarii este de asemenea special fata de un alt gen de tratament. De asemenea pentru medici este deranjant sa faca toate manevrele, cu familia in coasta plangand si manifestindu-se emotional; ar fi ca si cum familia asista neputincioasa in direct, la moartea celui drag, ramanand cu acele imagini pentru totdeauna in memorie si, care ii vor urmari timp indelungat. Nu cred ca aceasta suferinta in plus este benefica pentru familie care si asa este distrusa. D aca ar fi stiut ce inseamna asta, mama Lianei, nu ar fi vrut sa o vada cum moare. Primest mai usor vestea ca a murit, decat sa vezi totul pana in ultima clipa; trebuie sa fii de fier sa vrei sa vezi…

    2
    0

  • Anca pe 29 Ian 2011, 14:48
    in strainatate

    In strainatate totul este transparent si nu si-ar permite sa dea afara familia in asemenea situatie, sau sa nu dea dosarul, cand e solicitat de familie. E de dorit ca acest caz sa schimbe ceva in relatiile medic-pacient in Romania, ca pacientii sa fie tratati cu respectul cuvenit, caci sunt oameni, nu obiecte.

    1
    0

  • Miruna pe 29 Ian 2011, 14:12
    asa este,

    Ana Maria! orice se intampla in Romania in domeniul sanitar in special, este din vina medicilor. atunci de ce sunt bine cotati medicii nostri in strainatate si fac cariera? cea mai buna si recunoscuta international scoala, a fost Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj. dupa '89 "dragii' nostri manipulatori ai revolutiei, de fapt ai marii tradari de tara si neam, au inceput sistematic sa distruga tot ce era bun in tara asta, ca educatia, sistemul sanitar, agricultura etc. acum, ne-au invrajbit incat ne facem rau unii altora, ne uram, ne reclamam fara remuscari. Biata tara, biet popor! Am ajuns iar la delatiuni , acuzatii nereale, minciuna, ticalosie, in loc sa ne indreptam impotriva celor care au dat startul acestei distrugeri si vanzari a tarii precum si a tradarii poporului, inca din ’89.

    1
    0

  • Ana Maria pe 29 Ian 2011, 12:59
    este sau nu vina medicilor

    Toti cei care sunt in necunostinta de cauza ar trebui sa se abtina de la atatea comentarii. vorbesc mult, dar nu comunica nimic, si in schimb fac acuzatii doar de dragul discutiei. Medicii din romania? Sa ne gandim putin, oare de ce medicii din romania sunt foarte bine cautati in strainatate? Pentru ca nu stiu nimic si sunt implicati in majoritatea cazurilor de malpraxis? Eu nu cred.

    1
    0

  • ana pe 29 Ian 2011, 06:47
    liana

    OAMENI BUNI ,VA ROG LASATI COMENTARIILE ! E UN SOC PENTRU FALILIE IN PRIMUL RIND ! CINE SUFERA CEL MAI MULT !!! --MAMA ---. !!!!! CA ASA E VIATA, MAMA E CEA MAI INDURERATA,IN ACESTE CLIPE VENITE CA UNTRASNET ASUPRA FIICEI SALE. MEDICII SUNT CRIMINALI NEPRINSI ! -- TOTI SUNT MINA IN MINA. INDIFERENT CUM E MORTUL VA FII VINOVAT SI NU DOCTORII DIN ROMANIA !! CARE GRESESC ENORM DE MULT SI PUN DIAGNOSTICE FALSE,CARE UCID UN PACIENT RAPID !

    1
    0

  • Miruna pe 29 Ian 2011, 03:41
    nu judec, constat

    ceea ce spui tu nu este adevarat. am citit pe situl Realitateatv ca au fost consultati medici din strainatate si ca s-au facut analize si in tara si afara, ca medicii din strainatate au spus ca nu este recomandat sa fie transferata afara pentru ca nu va rezista. si toate astea cu o zi inainte de moarte si in ziua mortii, crede-ma, nu dupa reclamatia mamei. am citit cu ochii mei.

    0
    1

  • Anca pe 29 Ian 2011, 02:39
    Nu judeca!

    Miruna, vad ca nu incerci deloc sa intelegi o mama indurerata, care si-a pierdut fiica, dusa pe picioare la spital si ajunsa in coma la scurt timp. Dealtfel toate informatiile despre multele analize si consultarea specialistilor din strainatate, au aparut dupa reclamatia facuta de mama Lianei Dumitrescu.

    2
    0

  • Miruna pe 29 Ian 2011, 02:20
    deloc jenant

    daca mama Lianei a preferat sa faca plangere penala impotriva medicilor in ziua mortii, in loc sa-si planga fetita, ce ai fi vrut? doctorii sa nu reactioneze? mama Lianei, a avut puterea si luciditatea sa scrie pagini intregi in loc sa stea la capataiul fetei ei? jenant. Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca pe Liana!

    1
    2

  • Anca pe 29 Ian 2011, 01:43
    Jenant

    Nici nu a fost inca inmormantata Liana Dumitrescu, si scrieti tot felul de presupuneri la adresa defunctei: ba anticonceptionale, ba pastile de slabit. Chiar nu puteti sa mai asteptati pana dupa inmormantare?!? Este chiar jenant. Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca pe cea care a fost Liana.

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod