Ce să faci ca să nu te mai simţi obosită. 5 trucuri neaşteptate

Ce să faci ca să nu te mai simţi obosită. 5 trucuri neaşteptate

Te simţi lipsită de energie după masa de prânz? Dacă nici cafeaua nu te mai ajută, trebuie să descoperi unele trucuri complet neaşteptate, dar care au efect, potrivit oamenilor de ştiinţă.
Iată ce ar trebui să încerci ca să scapi de starea de somnolenţă din timpul zilei:

Încearcă lumina albastră

Studiile efectuate de-a lungul timpului au ajuns la concluzia că nivelul de energie din timpul zilei este puternic afectat de lumină şi de ritmul circadian. Iar oamenii de ştiinţă au descoperit că lumina albastră are capacitatea de a reduce senzaţia de somnolenţă şi de a spori atenţia şi capacitatea de concentrare după numai o oră de expunere, potrivit byrdie.co.uk.
Pentru că imită foarte bine lumina zilei, lumina albastră este folosită şi pentru a trata asteniile de toamnă şi iarnă. Foloseşte o lampă de birou cu lumină albastră pentru a scăpa de oboseala de peste zi.


Mestecă gumă

Starea de oboseală care apare după masa de prânz poate fi combătută mestecând gumă. Deşi poate părea de necrezut, cercetătorii britanici au descoperit că mestecatul unei gume poate stimula atenţia şi îmbunătăţi starea de spirit. Atunci când mesteci gumă, ritmul cardiac creşte, la fel şi nivelul cortisolului, ambele având un efect important asupra nivelului de energie.


Fă o plimbare

Activitatea fizică creşte ritmul cardiac, accelerează metabolismul şi circulaţia sanguină, iar toate acestea elimină starea de somnolenţă şi oboseală din timpul zilei. Şi nu este necesar să faci prea mult efort.
O plimbare scurtă este suficientă pentru a beneficia de toate aceste efecte pozitive. De asemenea, un nou studiu a evidenţiat faptul că o plimbare de câteva minute sporeşte creativitatea, deci vei fi şi mai productiv, dar în acelaşi timp are capacitatea de a estompa pofta de dulce care apare atunci când te simţi obosit.

Ascultă muzică

Melodiile alerte au capacitatea de a stimula ritmul cardiac şi de a-ţi oferi o stare de bine. De fiecare dată când te simţi lipsit de energie, pune-ţi căştile şi ascultă melodiile tale favorite care au un ritm alert.

Masează-ţi urechile

Un alt truc neaşteptat care te ajută să scapi de letargie este masarea urechilor. Potrivit medicinei tradiţionale chineze, atunci când îţi masezi urechile stimulezi creşterea nivelului de energie al organismului.
Începe din partea de sus a urechii şi masează delicat către lobul urechii, cu degetul mare pe o parte şi arătătorul pe cealaltă parte.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod