inimă

Ce este sindromul inimii frânte: O femeie a primit diagnosticul după ce i-a murit câinele

Moartea animalului de companie poate fi o experienţă traumatizantă. Despărţirea de căţeluşa pe care o adora chiar i-a rupt inima unei femei.

Într-un articol publicat de New England Journal of Medicine este detaliat cazul unei femei în vârstă de 62 de ani care a ajuns la Urgenţe cu dureri acute în piept. "Le-a spus medicilor de gardă că a avut mai multe momente de stres, inclusiv moartea câinelui ei", se arată în materialul citat de CBS News.

Medicii i-au făcut mai multe analize şi au diagnosticat-o cu cardiomiopatie Takatsubo sau stres cardiomiopatic, denumit şi sindromul inimii frânte.

Pacienta, Joanie Simpson, a povestit pentru The Washington Post că nu s-a putut consola după moartea căţeluşei sale, Meha, un Yorkshire terrier pe care îl adora.

"Copiii au crescut şi au plecat de acasă, aşa că eu am rămas cu fetiţa mea", a spus femeia.

Doamna Simpso a spus că în mai 2016 Meha s-a îmbolnăvit şi nu se mai putea vindeca, aşa că a fost nevoită să o ducă la medic pentru a fi eutanasiată. Dar când a sosit ziua stabilită, căţeluşa a început să se simtă mai bine, iar femeia a anulat programarea. A doua zi, Mesha a murit.

"A fost un lucru sfâşietor pe care l-am trăit. Când eşti deja supărat din calte cauze, e ca şi cum mai primeşti un bolovan în cârcă.
Totul te apasă mai greu"
, a mărturisit femeia.

Dr. Steven Nissen, şeful secţiei de cardiologie de la clinica din Cleveland, spune că sindromul inimii frânte nu este necunoscut: "Am văzut multe cazuri. Cineva care trece printr-o pierdere grea, precum moartea cuiva drag, sau printr-un stres oribil provocat de un eveniment, poate avea probleme cu inima, fiindcă o parte din muşchii inimii nu se mai contractă o vreme. Persoana începe să aibă simptome asemănătoare cu ale infarctului, dar nu este un blocaj coronarian", a spus el pentru CBS News.

Nissen a explicat că o serie de factori de stres poate provoca acest sindrom, dar acest caz este interesant pentru că implică moartea unui animal: "Mulţi oameni privesc animalele ca pe nişte membri ai familiei, aşa că pentru ei pierderea acestora e ca şi cum şi-ar pierde copilul."

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod