Ce este Reiki și ce spun studiile despre această terapie alternativă

Fiecare tratament Reiki este diferit de la o persoană la alta. Acesta poate fi transmis şi de de la distanţă, cu aceleaşi efecte


Cum funcționează

Tratamentele Reiki sunt făcute de o persoană care are o inițiere în această tehnică dată de un maestru, fie pe gradul I, II sau maestru. Cu cât gradul inițierii este mai mare, cu atât energia transmisă este mai puternică. În timpul tratamentului pacientul stă culcat pe patul de masaj, iar terapeutul își mișcă palmele deasupra corpului acestuia în diferite puncte (cele corespondente centrilor de forță).

Reiki poate fi făcut și altora, dar și sub formă de autotratament.

”Fiecare tratament Reiki este diferit de la o persoană la alta. De obicei, pacienții aflați într-un dezechilibru mai puternic simt cu precădere armonizările la nivelul ființei, fie prin căldură sau senzație de frig, furnicături, frisoane în locurile atinse de terapeut. Se poate simți de asemenea energia cum străbate corpul, pot apărea și dureri de cap, dar indiferent de senzații nu trebuie să ne agățăm prea mult de ele.
Fiecare este diferit și fiecare tratament este diferit. Reiki poate fi transmis inclusiv la distanță, cu aceleași efecte. Acest lucru se datorează câmpului electro-magnetic al fiecărei persoane, care prin intenția Reiki interacționează”
, explică Andreea Lada.

Ce spun studiile

Majoritatea terapiilor medicale sunt testate folosindu-se testul placebo. Printre cel mai extinse studii despre Reiki, există o lucrare sistematică care a apărut în Jurnalul Internațional de Practici Clinice în 2008.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că majoritatea studiilor aveau hibe metodologice, precum mărirea grupului, raportări imprecise, care nu aduceau suficiente date pentru a considera eficient tratamentul Reiki.

Pe de altă parte însă, există studii care arată că Reiki reduce anxietatea în cazul femeilor care au trecut prin histerectomii și reducerea durerii pentru pacienții care suferă de boli cronice. Alte cercetări punctuale realizate de cercetătorii Universității din Pennsylvania arată că Reiki are rezultate pozitive în reducerea anxietății și durerii atât pentru pacienții cu cancer, cât și cei suferinzi de HIV.
Un alt studiu realizat pe pacienții care au avut atacuri de cord și care au primit Reiki a indicat o creștere a capacității de funcționare a inimii și semne de vindecare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod