Stop cardiac, moarte subită. Care sunt cauzele şi cum poţi fi salvat?

Stopul cardio-respirator poate să apară la oricine, însă este important să ştii că acordarea primului ajutor are un rol esenţial şi creşte şansele de supravieţuire.

Moartea subită a fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng care a făcut stop cardio-respirator a şocat întreaga ţară. Pe 6 mai, fotbalistul de 26 de ani s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și FC Viitorul Constanța. Medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca au încercat să-l salveze mai bine de o oră, însă fotbalistul nu a reacționat la manevrele de resuscitare.

În urma autopsiei efectuate s-a constatat că jucătorul dinamovist avea o problemă la inimă. "Am constatat inima mai mare și pentru un sportiv.

(...) Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm și stop cardiac. A avut o problemă cardiacă — aceasta a fost cauza decesului", a declarat pentru Agerpres medicul legist Abdo Salem.

Deoarece stopul cardio-respirator este asociat cu moartea subită, este foarte important să-i cunoşti cauzele şi să ştii că prin acordarea primului ajutor într-un mod corect se poate salva viaţa persoanei afectate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod