Sforaitul, diabetul si afectiunile cardiovasculare

Cele mai multe persoane trateaza sforaitul ca pe un joc, fiind amuzate la maxim de persoanele care sforaie ca un tren pe care uneori nu ai vrea sa le ai in dormitor. Aceste persoane nu stiu ca sforaitul este o cauza comuna a afectiunilor cardiovasculare, diabetului sau lezarea centrilor nervosi.
Este o greseala sa nu iei in serios sforaitul, deoarece este un semn fundamental care indica o afectiune a somnului, precum Apneea Obstructiva a Somnului, ceea ce inseamna ca frecvent ti se intrerupe respiratia pentru cateva clipa, in timp ce dormi.

Sindromul de apnee in somn poate determina cresterea presiunii sanguine si atacurile de inima, sa nu mai mentionam faptul ca cei care sufera de apnee se simt neodihniti, si sunt cei care de foarte multe ori atipesc cand sunt la volan. Astfel, daca crezi sa suferi de apnee este foarte important sa cauti o metoda pentru a te trata.

Dar sa spunem sa nu prezinti semne ale sindromului de apnee in somn. Partenerul de cuplu, in cazul in care imparti camera cu cineva, doarme profund, iar tu cand te trezesti te simti odihnita. Sansele ca tu sa iti simti sforaieturile sunt minime, iar evidentele sunt ingrijoratoare, asa ca in cazul in care cunosti pe cineva care sforaie nu trebuie sa ignori acest fapt.  

Sforaitul poate conduce la diabet. Un studiu publicat in Jurnalul American de Epidemiologie, realizat pe un esantion de 70.000 de femei in curs de 10 ani, a scos la suprafata ca persoanele care sforaie sunt de 2 ori mai expuse riscului de a face diabet decat cele care nu sforaie.

Autorul studiului, Wael Al-Delaimy sugereaza ca sforaitul diminueaza cantitatea necesara de oxigen, fapt ce este un obstacol pentru organism pentru a produce cantitati ridicate de un compus cunoscut sub denumirea de catecolamine. Aceasta determina rezistenta la insulina, situatie cunoscuta ca fiind premergatoare diabetului.

De asemenea, sforaitul creste presiunea sanguina, iar studiile au demonstrat ca persoanele care sforaie sunt expuse riscului de a face atac de inima, tocmai din cauza presiunii sanguine ridicate.

Mai mult, sforaitul iti va afecta performantele intelectuale. S-a constatat ca persoanele care sforaie au performante scazute la testele de inteligenta, incetinind reactiile si acuitatea vizuala. In realitate, este redusa cantitatea de oxigen care ajunge la creier, factor care duce la moartea celulelor creierului.  

Deci, daca sforai gaseste-ti un tratament, o terapie naturista pentru a te vindeta ca aceasta afectiune, daca ii putem spune asa. Nu este usor, dar daca cauti sistematic printre noile remedii  vei gasi ceva care va avea rezultate si la tine. Voi revenii intr-un articol viitor asupra sforaitului pentru a prezenta cateva dintre cele mai cunoscute sfaturi pentru a nu mai sforai.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anna pe 25 Mai 2010, 14:29
    sforaitul

    Culmea ca peste tot unde am umblat ni se dadea tratamente pentru nas desi la noi sforaitul era din gat. Spray-ul Snoreeze este foarte foarte bun nu e scump si daca il folosesti regulat poti uita de sforait Bafta la toti

    0
    0

  • sorinel pe 25 Aug 2009, 20:26
    sforaitul

    Buna tutur Am incercat si eu spray-ul de nas Snoreeze, l-am comandat de la ei de pe site. Acum il gasesc si in farmacia de langa noi. Ma tine o luna intreaga desi scrie ca e pentru 25 nopti si e foarte bun. multumesc si bafta la toti care au aceasta problema

    0
    0

  • adelabornea pe 7 Aug 2009, 19:29
    sforaitul

    Eu am avut o problema foarte mare cu sforaitul multi ani...sforaiam mai tare decat sotul meu. Nu e placut sa te trezesti in fiecare noapte pentru ca in dormitor e galagie. Am fost la doctor si nu e vorba de apnee in somn, am fost si operata de amigdale. Ce-i drept sunt fumatoare si din cate am auzit acesta e un factor determinant. Am comandat niste produse de pe internet la activelifecare.ro, am incercat mai multe dar se pare ca spray ul de gat este cel mai potrivit pentru mine. Nu pot spune decat ca sotul meu este cred mult mai fericit. Articolul vostru ar trebui tratat cu mai multa seriozitate, pentru ca nu e de joaca cu asa ceva si consultul unui medic este esential. Cu multumiri Adela

    0
    0

  • Nelea pe 17 Feb 2009, 11:13
    Sforaitul

    e bine sa cunoastem despre aceasta abatere, dar la ce medici sa se consulte persoana ce sufera de aceasta patologie?

    0
    0

  • HALIP LUMINITA pe 12 Ian 2009, 21:04
    SFORAITUL

    ESTE IDEAL SA STIM CE NE AJUTA CONTRA SFORAITULUI STIAM CA ESTE F DAUNATOR DAR NU STIU CU CE SE COMBATE.

    0
    0

  • grosu mihaela pe 19 Mai 2008, 20:05
    vreau sa imi pot ajuta sotul si tatal..

    este foarte bun articolul dar lipseste solutia ...si detaliile concrete.. unde sa ii ducem, ce trebuie facut... am fost la doctorul de familie si mi-a spus sa nu imi fac atitea griji ca nu am motive.. stiam de consecinte si simptome dar imi lipseste o adresaSAU CEVA EXACT IN ACEST SENS.. MAI MULTE DETALII VA ROG. CU MULTUMIRI .

    0
    0

  • lila pe 12 Mar 2008, 11:55
    lilianehub@yahoo.com

    Nu reusesc sa imi conving sotul sa intreprinda ceva in directia asta... din cate inteleg viata lui poate fi in pericol intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat. Astept cu interes sfaturile dvs, primul pas catre o terapie naturista e mai usor de facut decat catre o operatie... pe linkurile acestea banda sonora ar merita tradusa, insa si numai imaginea vorbeste de la sine: http://www.medica-fachkliniken.de/118.0.html?id=53 http://www.medica-fachkliniken.de/118.0.html?id=69, http://www.medica-fachkliniken.de/118.0.html?id=51.Exista si in Romania medici care intreprind o astfel de operatie? Diagnoasticarea insa e importanta, la un control medical putem afla cu siguranta motivul ce declanseaza sforaitul si atat sansele de vindecare cat si solutia cea mai eficienta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod