Sănătate. Hipertensiunea arterială, vara! La ce trebuie să fii atentă?

Vasodilatația determină o scădere a tensiunii arteriale în timpul sezonului cald, de aceea trebuie să vorbeşti cu medicul despre tratamentul potrivit.
Vara, persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să își monitorizeze cu mult mai mare atenție valorile tensiunii arteriale și să ajusteze dozele de medicamente conform indicațiilor medicului. Dr. Nela Benea, medic medicină generală în cadrul Hyperclinicii MedLife Galați, ne prezintă cauzele și simptomele hipertensiunii arteriale și ne oferă câteva recomandări pentru a evita apariția acestei afecțiuni.


Fiind o boală cronică, modifică stilul de viață pentru majoritatea pacienților.
Astfel, ei devin pacienți cooperanți, care își conștientizează boala și care respectă întru totul regimurile stabilite de medic. Colaborarea cu medicul de familie este foarte importantă, deoarece deși boala este stabilizată, pot apărea decompensări în funcție de fiecare sezon. În mod particular, datorită vasodilatației, tensiunea arterială scade în timpul sezonului cald și ceea ce inițial era o hipertensiune arterială cu valori în limite normale, acum se decompensează.
Acești pacienți se prezintă la medic cu amețeli și stări de slăbiciune, simptome specifice hipotensiunii arteriale.

Acesta este motivul pentru care tratamentul trebuie ajustat, cel mai frecvent scăzute dozele, pacientul trebuie să evite soarele, să se hidrateze foarte bine și să monitorizeze zilnic și uneori de mai multe ori pe zi valorile tensiunii arteriale.

Hipertensiunea arterială reprezintă creșterea valorilor presiunii arteriale peste limitele acceptate ca fiind fiziologice.
Hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate publică foarte importantă, reprezentând cea mai întâlnită boală cardiovasculară, peste 50% din populația adultă de peste 60 de ani fiind hipertensivă.


Cele mai frecvente manifestări ale hipertensiunii arteriale sunt:

  • migrene;
  • ameţeli, vâjâieli în urechi;
  • epistaxis (sângerare nazală);
  • tulburări de vedere, ce includ apariţia de puncte luminoase sau negre în câmpul vizual.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod